Rompetrol susține cu carburanți autoritățile din Republica Moldova, în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19

KMG International, prin subsidiara Rompetrol Moldova, va dona 6.500 litri de combustibil autorităților locale din Chișinău, Soroca, Hâncești, Bălți și Ungheni. Scopul acțiunii este acela de a susține eforturile în combaterea răspândirii virusului COVID-19.

„A venit timpul să dăm dovadă de solidaritate și să susținem eforturile autorităților în lupta împotriva pandemiei cauzate de noul tip de coronavirus, COVID-19.  În situația creată, este foarte important să sprijinim medicii și personalul medical, care lucrează fără încetare și salvează viețile oamenilor. Le mulțumesc colegilor care lucrează sub brandul Rompetrol pentru profesionalism și pentru toate măsurile luate în vederea protejării angajaților și a clienților, dar și pentru livrarea combustibilului fără întreruperi și în cele mai sigure condiții”, a declarat Askar Zhaparov, Directorul General al Rompetrol Moldova.


Carburantul va fi alocat regiilor municipale direct responsabile și implicate în dezinfectarea locurilor publice, livrarea și asigurarea produselor și echipamentelor medicale, dar și în transferul cadrelor medicale către spitale și locurile de odihnă.

Toate companiile care fac parte din Grupul KMG International, inclusiv Rompetrol Moldova, și-au activat recent planul de gestionare a situațiilor de criză privind operațiunile și activitățiile Grupului din toată regiunea Mării Negre. Acesta respectă toate recomandările și deciziile adoptate de autoritățile locale și centrale.

La începutul lunii februarie, în contextul răspândirii noului tip de coronavirus, companiile din cadrul Grupului KMG International, printre care și Rompetrol Moldova, au implementat o serie de măsuri pentru a proteja angajații, clienții și spațiul de lucru (clădiri administrative, depozite, stații de carburanți). La nivel sediului central s-a introdus un program de lucru flexibil pentru angajați, precum și posibilitatea de a lucra de acasă, dar și alte măsuri specifice precum limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie în afara țării (lucrul de la domiciliu pentru cel puțin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate și 14 zile de la întoarcerea din zone afectate) sau limitarea ședințelor (prezență fizică de maximum 7 persoane).

În același timp, compania a luat toate măsurile necesare pentru a reduce la minim riscurile legate de eventuale întreruperi în furnizarea de produse și carburanți către benzinării și clienții corporativi.

Cu privire la spațiile de lucru, s-au luat măsuri suplimentare pentru creșterea acțiunilor de igienizare a spațiilor comune (igienizarea/dezinfectarea suprafețelor directe de contact din oră în oră, curățarea/spălarea pardoselii de cel puțin de patru ori pe zi), dotarea cu materiale (dezinfectanți, măști, mănuși), informarea angajaților cu privire la sporirea măsurilor de igienă, conduită și prevenție.

Din grija pentru sănătatea și siguranța angajaților și clienților, au fost suplimentate stocurile de materiale/consumabile specifice (dezinfectanți, șervețele umede, etc). În același timp, s-au luat măsuri precum păstrarea unei distanțe între clienți de cel puțin un metrusau de fluidizare a traficului auto la stațiile de carburanți.

Rompetrol Moldova  își încurajează clienții să respecte toate indicațiile personalului de la benzinării și să respecte măsurilea doptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De asemenea, compania recomandă clienților să alimenteze cu ajutorul cardului „Card Rompetrol”, pentru a plăti direct la pompă și ,astfel, să poată reduce interacțiunea în stații.

DespreRompetrol Moldova


Rompetrol Moldova este unul din cei mai mari importatori de combusibil din Republica Moldova. Compania face parte din Grupul KMG International, deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Rompetrol Moldova a creat peste 1.000 de locuri de muncă în cei 17 ani de existență pe piața locală. La ora actuală, compania operează o rețea alcătuită din 89 de stații de carburanți, amplasate în toată țara.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rompetrol și Asociația Dăruiește Aripi au construit și dotat camera de anestezie pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic București

18 Dec 2020 658

Industria prelucrării petrolului, în vremuri de pandemie Felix Crudu Tesolveanu - „2020 a fost un an extrem de dificil”

15 Dec 2020 705

O nouă benzinărie Rompetrol în Georgia, în localitatea Borjomi

08 Dec 2020 480

Rafinăria Vega Ploiești implinește 115 ani de acvititate în industria petrolieră

26 Nov 2020 1493

Rezultatele Rompetrol Rafinare la 9 luni, în contextul pandemiei și a volatilității fără precedent din piața petrolului

13 Nov 2020 787

Arlan Shabdarbayev, noul administrator și președinte CA al Rominserv. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

13 Nov 2020 853

Oficial, din Monitor Yedil Utekov, desemnat administrator și președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy

11 Nov 2020 784

Yedil Utekov, ales președintele Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare SA. Decizia, publicată în Monitor

10 Nov 2020 765

Din Monitorul Oficial Bogdan Cătălin Steriopol și Felix Crudu Tesloveanu, noi membri ai CA în Rompetrol Rafinare

07 Nov 2020 1135

Rompetrol Downstream SRL are un nou administrator și președinte de Consiliu de Administrație. Decizii importante ale asociaților societății

30 Oct 2020 1482

Campania de donare de sânge a Rompetrol a strâns 44 de mii de donatori

19 Oct 2020 697

Accident în Lazu. Este implicat un motociclist

07 Oct 2020 2107

Yedil Utekov, ales Președinte al Consiliului de Administrație la Rompetrol Rafinare SA

02 Oct 2020 1115

Rompetrol Well Services l-a numit preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Utekov Yedil

01 Oct 2020 802

Programul de internship derulat de Rompetrol, la final

01 Oct 2020 756