Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Sfaturi utile Cum să îți planifici mai bine finanțele proprii, pe timp de pandemie?

  • Sfaturi pentru îmbunătățirea cheltuielilor gândite pe timp de pandemie
Statul în casă poate fi eficient pentru tine și pentru bugetul tău. Nu mai ieși așa des în oraș, nu te mai plimbi prin magazine, nu mai pleci în excursii. Pe timpul stării de urgență, nu prea aveam unde să cheltuim banii, în afara site-urilor de specialitate. Acum, odată cu deschiderea locurilor de shopping, suntem predispuși la cheltuieli. Pandemia cu coronavirus este departe de a se fi încheiat.
Te pândește cheltuitul impulsiv sau un venit mai mic, în aceste vremuri tulburi. Să ai grijă de bugetul tău poate părea complicat acum și, totuși, sunt câteva sfaturi financiare pe care e bine să le iei în considerare în această perioadă.
Rutina este esențială pentru un buget bine calculat. Notează-ți cheltuielile pe un carnețel sau pe laptop și, la sfârșitul lunii vei avea tapetată situația reală a banilor – pe ce se duc și cum poți schimba lucrurile care te afectează. Învață să planifici pe termen lung și să ai imaginea reală a bugetului tău.
Cine ce plătește într-un cuplu? Hotărâți împreună, ce și când cumpărați. Cumpărați lucrurile importante pentru voi, nu ce i-ar impresiona pe alții. Deși tentația e să vă bazați pe memorie, în loc să notați cheltuielile, e bine să știi că lipsa de planificare și monitorizare a cheltuielilor duce la confuzii. Dacă nu planificați, nu știți unde veți ajunge. Iar dacă nu măsurați, nu știți ce puteți îmbunătăți.
Panica nu este bună. Panica n-a ajutat pe nimeni și nici nu îți va rezolva problemele. În schimb, una dintre abilitățile esențiale acum este capacitatea de adaptare. E nevoie să te schimbi? Să îți schimbi obiceiurile? E momentul să fii deschis către oportunitate, să exersezi noi abilități, să fii pregătit pentru orice schimbare.
Nimeni nu știe ce domenii vor fi afectate de această pandemie, dar, cu siguranță, cei care nu se panichează se pot adapta ușor și vor fi cei care vor face față schimbărilor. Poate te înscrii la un curs online sau poate aprofundezi un domeniu care îți place, dar de care nu ai avut timp niciodată. Sau, cine știe, poate înveți ceva cu totul nou.

Educație financiară


Sunt numeroase programe de educație financiară la care poți apela online. Unul dintre ele e Banometru, un program gratuit şi flexibil prin care descoperi un nou mod de a privi încercările tale financiare. Peste 2000 de oameni au parcurs deja programul, peste 79% îl recomandă și spun că i-a ajutat să ia decizii financiare mai bune. Tocmai a lansat varianta exclusiv online și poți folosi sprijinul unui profesionist pentru creionarea unui plan care chiar funcţionează.
Există de asemenea și alte cursuri de management financiar, asigură-te că ele sunt recomandate de cât mai multe persoane și că au rating bun înainte de a implementa sfaturile din ele.
Îți recomandăm să apelezi la consultanța financiară, dar să iei în calcul și faptul că poți fi consiliat și de către alți specialiști (psihologi, consilieri de carieră) pentru a-ți găsi alte oportunități și soluții creative. Perioadele de criză pot naște oportunități.
În cazul în care, din oricare motiv te afli într-o situație limită din punct de vedere financiar există posibilitatea de a apela la asistența socială - nu este o situație care te caracterizează, este o situație temporară. Importantă este viața ta și siguranța ei. Există soluții!
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Laura Codruţa Kovesi Parchetul European va apăra nu doar cetăţenii şi bugetul UE, ci şi statul de drept

16 Oct 2020 876

Social-democratul constănțean George Vișan este noul președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților

14 Oct 2020 2274

SPIT Facilități fiscale pentru contribuabilii care au datorii la bugetul local

30 Jul 2020 541

LIVE TEXT & VIDEO Ședință extraordinară de CJC. S-a negociat pe bani până în ultima clipă (galerie foto)

13 Jul 2020 2479

Legea pentru rectificarea bugetului de stat pe acest an, promulgată!

08 Jul 2020 537

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

07 Jul 2020 1509

Constănțeanul supărat Orașul este gri. Pentru ce să vă mai ținem la primărie? (galerie foto)

19 Jun 2020 3291

Pensiile mai mari de 7.001 lei vor fi impozitate cu 85%

17 Jun 2020 964

Ce s-a discutat la ultima ședință a administratorilor societății BTT Perla Costineștiului

17 Jun 2020 657

Vicepreședintele Comisiei de buget finanțe, senatorul PSD Ștefan Mihu, despre modificările aduse legii de funcționare a Curții de Conturi

13 Jun 2020 1756

Agenția Națională de Administrare Fiscală Noi facilități ale serviciului Spațiul Privat Virtual

12 Jun 2020 555

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1489

Declarație de avere – Luminița Elvira Zgură, consilier superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

06 Jun 2020 1455

Orașe în colaps. AOR îi solicită ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să facă rapid o rectificare de buget

05 Jun 2020 1190

Și medicii de familie primesc stimulente pentru combaterea epidemiei COVID-19

26 May 2020 922