Un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente. Anunțul lui Albert Bourla, director Pfizer


Directorul executiv al Pfizer Inc, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează Reuters.
Vaccinul anti-COVID-19 şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.
Odată cu creşterea numărului de cazuri, unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.
Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă preconizează administrarea unor doze booster la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.


 

''Nu ar fi un scenariu bun. Eu sper să avem un vaccin care să fie administrat o dată pe an'', a spus Bourla.

''O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să-l facă. Oamenilor le va fi mai uşor să-şi amintească'', a mai spus el.

''Din punctul de vedere al sănătăţii publice, este situaţia ideală. Încercăm să creăm un vaccin care să vizeze Omicron, dar care să nu uite nici celelalte variante şi acesta ar putea fi soluţia'', a spus Bourla.Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi pregătit să solicite autorizarea unui vaccin regândit împotriva Omicron şi să înceapă producţia de masă chiar din martie.O a treia doză dintr-un vaccin ARN-mesager este esenţială în combaterea OmicronMenţionând concluziile a trei studii, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a afirmat vineri că o a treia doză dintr-un vaccin ARN-mesager este esenţială în combaterea Omicron, oferind o protecţie de 90% împotriva spitalizării.Potrivit unui studiu preliminar publicat luni de Sheba Medical Center din Israel, o a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 creşte numărul de anticorpi la un nivel şi mai ridicat decât a treia doză, dar este posibil să nu asigure o protecţie suficientă împotriva Omicron. Cu toate acestea, un al doilea booster este în continuare indicat pentru grupele de risc, a mai precizat Sheba. 
Sursa: Agerpres 

Sursa foto: Pixabay 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DSP Constanța Lista medicilor de familie care au contract cu CNAS pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (DOCUMENT)

17 May 2022 630

Câte persoane au primit doza a patra de vaccin anti-COVID

16 May 2022 516

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni. Pentru cine este recomandată

16 May 2022 453

INSP. Câte cazuri de gripa clinică au fost raportate în săptămâna 2 - 8 mai

12 May 2022 831

Covid-19 Pentru cine se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin Pfizer BioNTech

11 May 2022 608

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în săptămâna 2 - 8 mai

09 May 2022 526

Agenţia Europeană a Medicamentului Când ar putea primi aprobarea UE vaccinurile împotriva variantei Omicron

05 May 2022 533

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultima săptămână

02 May 2022 618

Moderna cere autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii sub 6 ani

01 May 2022 522

De ce refuză Polonia să primească şi să plătească noi livrări de vaccinuri anti-COVID

19 Apr 2022 588

Un booster bivalent dezvoltat de Moderna, mai eficient împotriva Omicron decât cel inițial

19 Apr 2022 516

Ministrul Rafila „Au fost în decursul anului trecut momente în care Ministerul Sănătății putea să accepte sau nu achiziţia de vaccinuri“

19 Apr 2022 488

Andrei Baciu Din 1 iulie vaccinarea anti-Covid 19 se va face doar la medicii de familie

19 Apr 2022 708

Dosar penal privind vaccinări Procurorii cer arestarea medicilor de familie din Constanța acuzați de luare de mită și fals informatic

13 Apr 2022 1091

Vaccinarea antigripală se poate face foarte uşor la nivelul farmaciilor. Anunțul lui Adrian Streinu-Cercel

12 Apr 2022 568