Valeriu Gheorghiţă, despre evoluţia epidemiologică din România

  • Premierul Florin Cîțu a participat alături de ministrul Educației, Sorin Mihai Cimpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, la o ședință pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.
În cadrul acestei ședințe, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că România înregistrează o evoluţie epidemiologică foarte bună.

„Credem că, în felul acesta, având o acoperire vaccinală mai bună şi în creştere în rândul tinerilor, putem să împiedicăm foarte mult lanţul transmiterii.
Şi faptul că astăzi România înregistrează o evoluţie epidemiologică foarte bună - poate printre cele mai bune din Europa - se datorează şi faptului că am avut o strategie de vaccinare care a permis tuturor categoriilor de vârstă să se vaccineze în momentul în care şi-au dorit acest lucru, începând cu data de 15 martie, fapt care a scăzut foarte mult transmiterea, pentru că tinerii sunt persoane active, interacţionează foarte mult şi răspândesc virusul şi aduc virusul şi acasă, la persoanele vulnerabile.

Este important să continuăm campania de vaccinare.

Chiar dacă la acest moment numărul celor care se vaccinează cu doza unu este în scădere, sunt convins că în perioada următoare, după ce trece şi entuziasmul concediilor, oamenii vor înţelege importanţa, beneficiile vaccinării", a menționat Valeriu Gheoghiță.

 
El a mai precizat că, în perioada următoare, campania de vaccinare se va concentra asupra persoanelor din mediulu rural.

„Sunt peste 140.000 de copii, adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani inclusiv care au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză până la acest moment. Practic, sunt sub 10% din ceea ce înseamnă populaţie ţintă.

Se discută foarte mult despre oportunitatea vaccinării minorilor, grupa de vârstă 12-15 ani, în actuala campanie de vaccinare, nu doar în România, ci la nivel global.

Prima întrebare este dacă vaccinarea minorilor salvează sau nu vieţi şi răspunsul este cât se poate de clar: da, salvează vieţi. Chiar dacă riscul minorilor de a face o formă gravă de boală este semnificativ mai mic decât la adult, totuşi avem o rată de deces înregistrată la nivel global de circa două pierderi de vieţi omeneşti la un milion de copii, ceea ce nu ştiu dacă înseamnă mult sau puţin, dar pentru persoana respectivă a fost o mortalitate de 100%", precizează coordonatul campaniei de vaccinare.


Valeriu Gheoghiță a mai declarat că imunizarea cu cel puţin o doză de vaccin reduce riscul de a contracta infecţia cu cel puţin 50%, iar vaccinarea duce la reducerea încărcăturii virale cu cel puţin 50%, ceea ce determină o scădere semnificativă a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2: „practic împiedică lanțul epidemiologic”.

Sursă foto: captură video Facebook.com / Guvernul României
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valeriu Gheorghiţă Miocardita după COVID-19 este mult mai frecventă decât cea care a fost raportată după vaccinare (VIDEO)

23 Nov 2021 414

Valeriu Gheorghiță „Nu e admisibil să tolerăm sute de decese, care puteau fi prevenite“ (VIDEO)

18 Nov 2021 707

Colonelul Valeriu Gheorghiță, un an la cârma campaniei de vaccinare anti-Covid-19

17 Nov 2021 551

Valeriu Gheorghiță, despre cazul elevei vaccinate din greşeală cu Johnson&Johnson

16 Nov 2021 1131

Valeriu Gheorghiță Autorităţile vor propune, cel mai probabil, sistarea vaccinării cu serul de la compania AstraZeneca

16 Nov 2021 1935

LIVE Valeriu Gheorghiță, despre cum se va organiza vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani în România

16 Nov 2021 895

Valeriu Gheroghiță „Nu este exclus să înregistrăm o nouă creştere a cazurilor de COVID-19“ (VIDEO)

11 Nov 2021 529

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță „Reînceperea şcolii ar putea conduce la o creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2“ (VIDEO)

09 Nov 2021 609

LIVE Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea anticovid19 în România. Câți români ar putea fi imunizați până la finele anului 2021

09 Nov 2021 849

Valeriu Gheorghiţă, precizări importante despre redeschiderea școlilor (VIDEO)

06 Nov 2021 955

LIVE Valeriu Gheorghiță, declarații de ultimă oră despre vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani

02 Nov 2021 960

Peste 40% dintre persoanele vaccinate în etapa 1 au primit în momentul de faţă şi doza booster (video)

26 Oct 2021 599

Valeriu Gheorghiţă Se lucrează la organizarea unui nou maraton de vaccinare (video)

12 Oct 2021 828

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat cu doza a treia. Ce îi sfătuiește pe români

07 Oct 2021 840

LIVE VIDEO Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea cu a treia doză

28 Sep 2021 1079