Academia Română Lansarea volumului „Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi“ va avea loc luni, 28 iunie 2021

  • Volumul reuneşte contribuţiile a peste 80 de cercetători din institutele de ştiinţe economice din structura Academiei Române cu privire la provocările declanşate în mediul economic românesc de criza sanitară produsă de pandemia de Covid-19.
  • Evenimentul va avea loc în Parcul Academiei Române, luni, 28 iunie 2021, începând cu ora 11.

Institutul Naţional de Cercetări Economice "Costin C. Kiriţescu" al Academiei Române, sub coordonarea Secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie, lansează luni, 28 iunie 2021, volumul "Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi". Evenimentul va avea loc în Parcul Academiei Române, începând cu ora 11.
 
Potrivit reprezentanților Academiei Române, vor lua cuvântul acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, în calitate de coordonator la volumului, prof.univ. Ilie Bădescu, membru corespondent al Academiei Române, dr. Luminiţa Chivu, director general al Institutului Naţional de Cercetări Economice "Costin C. Kiriţescu", dr. Tudorel Andrei, preşedinte al Institutului Naţional de Statistică, dr. Simona Moagăr-Poladian, director al Institutului de Economie Mondială, prof. univ. Valeriu Ioan-Franc, membru corespondent al Academiei Române.
 
Volumul reuneşte contribuţiile a peste 80 de cercetători din institutele de ştiinţe economice din structura Academiei Române cu privire la provocările declanşate în mediul economic românesc de criza sanitară produsă de pandemia de Covid-19. Acestea sunt concretizate în 16 studii care expun rezultatele cercetărilor efectuate în a doua parte a anului 2020 şi care sunt o continuare şi o completare a cercetărilor realizate imediat după anunţarea pandemiei, puse atunci la dispoziţia autorităţilor şi a tuturor mediilor interesate, fiind în permanenţă operative pe site-ul oficial al Academiei Române.
 
Conform sursei citate, lucrarea "Pandemia. Constrângeri şi oportunităţi" este structurată în trei părţi, respectiv: (I) Abordări generale; (II) România în confruntare cu pandemia Covid-19. Abordări macroeconomice şi (III) România în confruntare cu pandemia Covid-19. Abordări sectoriale. Acestea sunt urmate de o postfaţă care doreşte să evidenţieze câte şi care au fost lecţiile economice aduse de pandemia anului 2020, care este gradul de asimilare a acestor învăţăminte şi cum pot ele servi pentru a opri sau a evita posibile evoluţii ale pandemiei şi consecinţele sale nefaste.
 
Apariţia acestui nou volum confirmă, o dată în plus, poziţionarea optimă a Academiei Române în abordarea, organizarea şi efectuarea de studii integrate, inter şi pluridisciplinare, consacrate celor mai acute cerinţe ale realităţilor cu care se confruntă România.
 

"Prin lucrarea de faţă, la care şi-au adus contribuţia economişti, statisticieni, sociologi, Academia Română participă la eforturile întregii societăţi româneşti, în slujba căreia se află, prin statutul său, de mai bine de un secol şi jumătate, punând la dispoziţia cititorilor şi a factorilor de decizie viziunea sa nepartizană şi, pe cât de obiectivă posibil, privind aspectele particulare ale impactului economic al pandemiei Covid-19 asupra României şi a măsurilor de întreprins. Ideile noastre sunt supuse dezbaterii publice şi, deci, deschise oricăror sugestii, care pot corecta, completa şi argumenta capacitatea operaţională şi trasformaţională", notează acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, dorind să precizeze, în acelaşi timp, că opiniile cuprinse în lucrare nu reprezintă poziţii oficiale ale Academiei Române, ideile exprimate şi concluziile lansate fiind responsabilitatea exclusivă a autorilor studiilor respective. Astfel, Academia Română se constituie într-un spaţiu al comunicării cu societatea, o platformă de schimb de idei, de dezbateri şi de fundamentare a soluţiilor.

Sursa foto: Academia Română

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Iamblichos (sec. III-IV) - „Viața lui Pitagora”

20 Apr 2024 1271

Constanța Certificat de urbanism pentru Academia Română! Iată ce investiție va realiza

12 Apr 2024 423

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 764

Academia Română la aniversare! Se împlinesc 158 de ani de la înfiinţare

02 Apr 2024 581

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1408

Eveniment "Anton Pann" la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

13 Jan 2024 767

Născut la Constanța In memoriam Nicholas Georgescu Roegen, savantul care și-a atins apogeul în America

29 Oct 2023 1126

75 ani de la moartea dr. Constantin I. Angelescu, longeviv ministru-reformator al Instrucțiunii Publice

25 Oct 2023 1007

Originar din Constanța Scriitorul Ion Coja împlinește 81 de ani

21 Oct 2023 1168

Academia Hagi și ACS Premier Iași au devenit cluburi partenere. Care a fost prima acțiune comună

16 Oct 2023 1112

Constanța Antrenorul Eddy Năstase s-a căsătorit. Elevii săi de la Academia Hagi i-au făcut o frumoasă surpriză (GALERIE FOTO)

08 Oct 2023 5989

Originar din Tulcea Alexandru Ciucurencu, pictorul cu titlurile de Maestru Emerit al Artei și Artist al Poporului

27 Sep 2023 1670

Ion Pacea, pictorul a cărui artă a fost expusă la Constanța și în mari orașe din străinătate

06 Sep 2023 1262

Ministrul Mediului Dialog între Academia Română și Guvern pentru conservarea urşilor bruni şi asigurarea protecţiei oamenilor

04 Sep 2023 829

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, mesaj de Ziua Limbii Române. „Nu poţi fi român dacă nu vorbeşti româneşte, dar poţi vorbi, scrie şi citi frumos româneşte fără să fii român“

31 Aug 2023 913