Evenimente in Constanta

Comedii de mare success, la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

Teatrul de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand Nr. 11) a programat pentru finalul acestei săptămâni trei comedii de mare succes în rândul publicului.
 
Astfel, vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 19:00, spectatorii se vor întâlni cu Cea mai frumoasă soție de Eugène Labiche, o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.
 
Sâmbătă, 28 septembrie, spectatorii vor putea revedea îndrăgitul spectacol Gaițele de Alexandru Chirițescu - o piesă tristă la care se râde mult.
 
Duminică, 29 septembrie, tot de la ora 19:00, sunteți învitați la Testosteron de Andrzej Saramonowicz - o comedie jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Fie că este vorba despre texte clasice, fie ca este vorba despre texte contemporane, spectacolele acestui sfârșit de săptămână au un numitor comun: comedia de bună calitate!
 
Cea mai frumoasă soție de Eugène Labiche, în traducerea lui Tudor Țepeneag, este un text montat de către MC Ranin. Artistul a semnat atât regia spectacolului cât și scenografia și ilustrația muzicală, iar rezultatul este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Actorii Teatrului de Stat Constanța sunt savuroși în această comedie comedie bufă: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Crăciun, Georgiana Rusu, Cosmin Mihale.
 
Gaițele
de Alexandru Chirițescu, una dintre cele mai cunoscute piese de teatru din dramaturgia românească, o tragi-comedie montată la Constanța de Lucian Iancu, se joacă de fiecare dată cu săli arhi pline, iar din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Cazan.
 
Testosteron de Andrzej Saramonowicz este o comedie cult a regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz, jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Varianta de la Constanța a regizorului Traian Şoimu a câștigat aprecierile publicului, bucurându-se și de un mare suces la Gala Națională a Comediei de la Galați: „este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor” Traian Șoimu.

În Testosteron, șapte bărbați cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi.  Distribuția este alcătuită din Marian Adochitei, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Teatrul de Stat din Constanţa „Baby Blues“ - un spectacol despre mame, pe care ar trebui să-l vadă toţi bărbaţii

11 Nov 2019 784

Post vacant la Teatrul de Stat Constanța. Condiții

08 Nov 2019 791

Luna noiembrie debutează cu trei comedii la Teatrul de Stat din Constanța

01 Nov 2019 1074

Eveniment inedit pe scena Teatrului de Stat! Preşedintele CJC, naş de cununie

11 Oct 2019 620

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

04 Oct 2019 460

Accident între un autobuz şi o motocicletă, pe bulevardul Ferdinand din Constanţa. Victima este conştientă. Ce spun autorităţile (galerie foto)

01 Oct 2019 955

O comedie a contrastelor, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

30 Sep 2019 1386

O nouă organigramă la TSC. Se desfiinţează funcţia Danei Dumitrescu şi se creează un birou de organizare spectacole şi mai multe posturi de actor (document)

30 Sep 2019 934

Emoţiile dinaintea premierei - „Memoria apei“, un spectacol promiţător, pe scena Teatrului de Stat din Constanţa

19 Sep 2019 894

#citeșteDobrogea „Thalia Ex Ponto” (2001) In Memoriam Romeo Profit, „eminența cenușie” a directorilor Teatrului de Stat

15 Sep 2019 528

„Memoria apei“, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanța

14 Sep 2019 1299

Gala de premiere, dar și un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

06 Sep 2019 689

Interviu cu Gigi Căciuleanu, „animatorul“ Galei tânărului actor HOP 2019 „Dialogul dintre voce și corp m-a urmărit o viață întreagă“

06 Sep 2019 2757

Tinerii dansactori au fost aplaudați la scenă deschisă, în cea de-a doua zi a Galei HOP

04 Sep 2019 761

Regal de teatru-dans, la Constanța - Gala Tânărului Actor HOP

29 Aug 2019 921