Conferinta internationala pe probleme de mediu la Medgidia

Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, cu sprijinul Primariei municipiului Medgidia, organizeaza in perioada 18-23 noiembrie, conferinta internationala "Mediu si dezvoltare durabila".

La eveniment sunt asteptati sa participe peste 120 de elevi si cadre didactice din 11 tari europene Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Suedia, Belgia si Romania. Identificarea problemelor de mediu ale zonei noastre si ale Europei, principiile unei dezvoltari durabile, utilizarea rationala a resurselor, impactul dezvoltarii industriilor asupra mediului si populatiei sau protectia ecosistemelor sunt o parte dintre temele care vor fi dezbatute in cadrul conferintei. Echipa Liceului Teoretic Nicolae Balcescu a pregatit doua proiecte care vizeaza poluarea aerului in Romania, Medgidia si in cadrul liceului, respectiv un proiect despre mediu si dezvoltarea durabila. Tot in cadrul conferintei liceeni vor prezenta fragmente din filmul fostului vicepresedinte al SUA, Al Gore, distins cu Premiul Nobel pentru Pace, "Un adevar inconvenabil". Evenimentul se incadreaza in programul "Yes Event" initiat de Olanda la care elevi si cadre didactice ale Liceului Teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia participa inca din anul 2005. In cadrul programului au avut loc mai multe conferinte unde au fost dezbatute mai multe teme, cum ar fi migratia fortei de munca si problemele integrarii emigrantilor in tarile de adoptie. Activitatea echipei Romaniei a fost apreciata superlativ atat de gazde, cat si de Ambasadorul Romaniei la Haga. In urma evaluarii conferintei "Young European School Conference" s-a stabilit o ierarhie, in fruntea careia s-au clasat elevii liceului din Medgidia. Impresia lasata de elevii romani a fost una formidabila, reusind sa mai atenueze din prejudecatile occidentalilor in privinta tarii noastre si sa demonstreze ca nu toti romanii sunt potentiali emigranti. Coordonatorii programului din cele zece tari au convenit ca, in 2007, Romania sa organizeze aceasta conferinta, pentru diversificarea experientei multiculturalismului, dar si datorita experientei capatate de liceul din Medgidia in cei doi ani de participare.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 666

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 561

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 720

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 981

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1294

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1572

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 978

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 767

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 610

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 817

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 685

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1011

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 616

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 743