Constanța culturală Maestrul Mihai Mălaimare, prezent la workshopul „Statui vivante la Constanța”. Ce le-a vorbit studenților (VIDEO)

  • Actorul Mihai Mălaimare a fost invitatul Centrului de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică “Euxin” şi Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa
  • Maestrul Mălaimare și-a prezentat cele mai recente trei apariţii editoriale: „Caleaşca aurită”, „Statuia vivantă” şi „Actorul, Bufonul, Clovnul”
 
Marţi, 12 aprilie 2022, începând cu ora 10.00, Sala Studio a Universității „Ovidius” din Constanța a fost animată de prezența actorului Mihai Mălaimare, care a susținut o conferință de presă.
 
Actorul Mihai Mălaimare a fost invitatul Centrului de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică “Euxin” şi Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, cu workshopul său, „Statui vivante”, alături de Mirela Vescan - makeup şi Rolf Vescan-film/foto, workshop dedicat cursanţilor programelor de studii Artele spectacolului (Actorie) și Arta actorului de music hall.
 
De asemenea, maestrul Mălaimare și-a prezentat cele mai recente trei apariţii editoriale: „Caleaşca aurită”, „Statuia vivantă” şi „Actorul, Bufonul, Clovnul”. „Cele două evenimente găzduite de UOC sunt circumscrise proiectului cultural „Moştenirea”, derulat prin Fundaţia Masca, prin care Mihai Mălaimare interconectează publicul la toate nivelurile fenomenului teatral românesc actual, analizându-i trecutul şi prevestindu-i viitorul”, a declarat prof.univ.dr. Daniela Vitcu, decanul Facultăţii de Arte.


 
Zeci de studenți au participat încântați de prezența maestrului Mălaimare la Constanța, care în debutul conferinței de presă a spus că „de o bună bucată de timp sunt îngrozit de bătrânețe”. Acest proiect consideră că îl ține ocupat, în viață. De altfel, le-a povestit studenților inclusiv de importanța culturii statuilor vivante românești, o ramură artistică de o semnificație aparte. Teatrul de stradă se axează foarte mult pe expresiile statuiilor vivante, care transmit printr-un gest „mai mult decât ar putea cuvintele”, conform celor declarate de către maestrul Mălaimare. Desigur, el a vorbit și de ridicarea nivelului de cultură a populației, care are un rol important, inclusiv în pregătirea socială a individului-spectator.


 
Dacă v-am făcut curioși cu privire la discuțiile purtate în cadrul conferinței de presă, puteți vizualiza mai jos fragmente din conferință cu cele mai delicioase momente pentru publicul prezent:
 

 
Doctor în istoria teatrului din anul 1995, Mihai Mălaimare este director fondator al Teatrului Masca, din Bucureşti. În perioada 1984-1989 a fost profesor de actorie la Universitatea Naţională de de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) "I.L. Caragiale", București precum şi la Universitatea Ecologică din Bucureşti. De asemenea, a susţinut un curs de pantomimă la Școala de teatru Pygmalion, din Viena şi la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat (arta şi cultura românească). În 2014 Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău i-a decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa, în cadrul Festivalului Class Fest.
       

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Actorul Mihai Mălaimare lucrează cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Proiectul „Parada stradală” este prezentat în premieră la Constanța de artistul Mihai Mălaimare și Facultatea de Arte a UOC (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Oct 2023 680

„Paradă stradală” la Constanța Facultatea de Arte a UOC și artistul Mihai Mălaimare prezintă proiectul unicat în premieră națională

23 Oct 2023 569

Constanța culturală Actorul Mihai Mălaimare lucrează cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius

12 Apr 2022 2396

Actorul Mihai Mălaimare, în doliu

06 Jan 2018 2310

Mihai Mălaimare a devenit progresist

20 Oct 2015 1679