Icoane pe lemn si sticla la Universitatea Ovidius

Facultatea de Arte - Catedra de Arte Plastice si Decorative - din cadrul Universitatii Ovidius a vernisat, ieri, in holul campusului o expozitie de icoane pe lemn si sticla.

La eveniment a fost prezent si prorectorul Universitatii Ovidius, pe probleme de invatamant prof. univ. dr. Marian Cojoc, care a apreciat efortul celor 14 studenti expozanti si al coordonatorilor sai. Acesta a fost receptiv la propunerea lect. univ. dr. Daniela Turcanu Carutiu - sef al catedrei de Arte Plastice si Decorative de a face din holul mare al Campusului, un spatiu care sa gazduiasca, in permanenta expozitiile Facultatii de Arte. Mai mult, prorectorul Marian Cojoc a mentionat ca spatiile generoase ale Campusului de la etaj, pot de asemenea sa gazduiasca astfel de manifestari. Evenimentul are o importanta covarsitoare, deoarece, zilele pe care le traim in aceasta perioada au o mare incarcatura simbolica, iar Joia Mare ne trimite cu gandul la Cina cea de Taina. In acest context, aceasta a citit pasajul din Evanghelia lui Marcu care face trimitere la momentul sfant, in care Iisus a instaurat Sfanta Taina a Euharistiei. Cele 33 de icoane, pe sticla si lemn au fost realizate de-a lungul anului universitar la disciplina "Tehnici ale artelor plastice", de catre studentii anului II - Aurelia Mihale, Cosmin Grosu, Cristina Roman, Dan Mazilu, Daniela Stancu, Florentina Sarbu, Francisca Andrei, Irina Malanca, Liliana Cornila, Madalina Jiji, Mariana Constantinescu, Rodica Delmian, Stefan Firica - ai Facultatii de Arte, coordonati de asist. univ. Anamaria Baciu.

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 879

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 429

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 574

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 534

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 471

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 399

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 547

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 487

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 497

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 624

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 613

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 523

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 743

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 569

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 515