Cultura

Stagiunea estivală „Best Summer Art Fest” La Constanța, va fi o vară plină de evenimente culturale în aer liber


Pe scena amenajată în Parcul Arheologic din centrul orașului, Teatrul de Stat Constanța, sprijinit de Primăria Municipiului, de Consiliul Județean și de alte instituții culturale din oraș și din țară, va „monta” o serie de evenimente culturale, sub egida „Best Summer Art Fest”.

Vor fi oferite reprezentații până la sfârșitul verii, iar spectacolele desfășurate în week-end-ul trecut au dovedit deja că oamenii vin cu interes către teatru și că există public entuziast, chiar și în condițiile dificile ale manifestării artistice în vremuri pandemice.
"Am fost plăcut impresionați de numărul foarte mare de constănțeni care au umplut în acest sfârșit de săptămână spațiul dedicat spectacolelor din Parcul Arheologic din fața Primăriei Municipiului Constanța, atât vineri și sâmbătă seara, la spectacolul de improvizație Meciul de comedie, cât și duminică la comedia romantică Desculț în parc”, a declarat Erwin Şimşensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța. „Am fost impresionați de disciplina spectatorilor care au înțeles foarte bine să respecte măsurile de protecție și au înțeles că acesta este singurul fel în care noi putem să avem activitate culturală, motiv pentru care le mulțumesc tuturor.
Pregătim din ce în ce mai multe surprize vara aceasta. Împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Consiliul Județean Constanța am pregătit stagiunea estivală "Best Summer Art Fest", un joc de cuvinte "Be safe", în care vom avea un program extrem de încărcat în evenimente, multe spectacole ale teatrelor din întreaga țară, spectacole de folclor,
lansări de carte, proiecții de filme, un întreg program cultural
realizat de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”, Teatrul de Copii „Căluțul de Mare” și alte instituții de cultură din oraș. Oamenii au nevoie de cultură, au nevoie de artă, cultura îmbunătățește calitatea vieții și iată că oamenii sunt foarte interesați. noi facem tot posibilul să aducem în fața lor acte de cultură autentică, de bună calitate".

În acest sfârșit de săptămână, în zilele de 25 și 26 iulie, începând cu ora 21:00, suntem așteptați cu spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Constantin Radu Tudosie, o producție a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani, regizorul fiind nominalizat la Premiile UNITER din anul acesta pentru debut.

Citește și:

În această seara, o comedie de mare succes, prezentată în Parcul Primărie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajat al Teatrului de Stat Constanța, depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

07 Sep 2020 769

Premieră în deschiderea stagiunii 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanţa - „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare

01 Sep 2020 2042

Primăria Constanța a finalizat montarea panourilor electorale în municipiul Constanța

25 Aug 2020 609

Știați că... Toma Caragiu s-a născut într-o zi de 21 august, în anul 1925?

21 Aug 2020 262

Consilierii județeni trebuie să aprobe comisia care va desemna managerul Centrului Cultural Constanța „Teodor T. Burada" (documente)

21 Aug 2020 657

Constanța Săptămâna a cincea BE.SAFE, cu teatru, film și muzică (galerie foto)

14 Aug 2020 1822

Teatrul de Stat a pregătit un week-end cu spectacole de neratat Maia Morgenstern vine la Constanța, pe scena din Parcul Arheologic

31 Jul 2020 1879

În a doua săptămână a stagiunii estivale BestSummerArtFEst a Teatrului de Stat Astă-seară, „Tanke, Ianke și Cadîr”, pe scena din Parcul Arheologic

29 Jul 2020 1897

Scriitorul Ovidiu Dunăreanu despre cartea „Piața Independenței. Amintiri din ziua aceea” „Romanul lui Cristi Cealera este o frescă a Constanței interbelice” (galerie foto)

24 Jul 2020 1819

În această seara, o comedie de mare succes, prezentată în Parcul Primăriei

19 Jul 2020 1969

Teatrul de Stat Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, spectacole în aer liber în acest weekend

17 Jul 2020 2060

Teatrul de Stat Constanța „Meciul de comedie” și „Desculț în parc”, spectacole în aer liber (galerie foto)

15 Jul 2020 1985

„Meciul de comedie“, a patra premieră a stagiunii, la Teatrul de Stat Constanța

08 Jul 2020 2080

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!

06 Jul 2020 1942

#DobrogeaDigitală – „Dulcea povară”, de Jean Badea In Memoriam Aida Abagief, „o strălucită cântăreață de operă”

13 Jun 2020 2377