2 in 1 la Navodari

Atasamente: 1204314565.flv 1204314620.flv 1204314674.flv 1204315840.pdf
1204313455.jpg

Ca la noi la nimeni: joi, in aceeasi sala, la aceeasi masa, pe fondul unui puternic scandal cu strigate si imbranceli, aveau loc, simultan, doua sedinte de consiliu local * Filmul sedintelor si mai multe fotografii de la acest eveniment unic pot fi accesate pe pagina de internet a cotidianului nostru

Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a convocat, joi, o sedinta extraordinara a Consiliului Local (CL) pentru a fi deblocata activitatea orasului. Prefectul Constantei, Danut Culetu, desi invitat de consilierii PSD-PNL, nu a venit la sedinta si nici nu a trimis un reprezentant. De aproximativ patru luni activitatea CL Navodari a fost blocata de ambitiile consilierilor PSD-PNL de a detine controlul asupra Legislativului local. In luna octombrie CL a emis o hotarare cu privire la demiterea consilierilor Aurel Boasca, Liliana Mara si Steluta Andrei, care in luna august au parasit PNL-ul. Cei trei au atacat hotararea CL la Tribunalul Constanta, in contencios administrativ. Hotararea instantei de judecata din 26 februarie a fost clara: acestia trebuie sa ramana in functia in care au fost alesi de cetateni. Decizia sectiei contencios administrativ este definitiva si irevocabila, astfel incat toate hotararile luate de CL, fara votul celor trei, sunt nule. La sedinta de ieri, consilierii Partidului Democrat-Liberal (PD-L) au explicat navodarenilor si consilierilor PSD-PNL situatia in care se gaseste actualul CL. In cadrul sedintei extraordinare desfasurata joi au fost aprobate o serie de hotarari de revocare a hotararilor adoptate dupa data de 31 octombrie 2007 de Consiliul Local ilegal. Toate deciziile CL din ultimele patru luni fiind nule si consilierii ex-PSD, Ion Posa, Adrian Mihaila si Ioana Budeanu, revin in functiile de consilieri.

PSD-PNL pierde teren in CL

Intrucat decizia Tribunalului Constanta a dus la revenirea in functie a celor sase consilieri PD-L, Aurel Boasca, Liliana Mara, Steluta Andrei, Ion Posa, Adrian Mihaila si Ioana Budeanu, alianta locala PSD-PNL a decis sa aiba o sedinta separata. Astfel, in prezenta cetatenilor si a presei s-au desfasurat, in paralel, doua sedinte, cu presedinti diferiti si procese-verbale separate. Pentru ca nemultumirea consilierului PSD Nicolae Matei a ajuns la limita, acesta nu s-a putut stapani si, intr-un moment de furie, a rupt procesul-verbal al sedintei convocate de primar din mainile acestuia. Ulterior, Matei a reclamat ca edilul l-a agresat si chiar a sunat la Politie si Prefectura pentru a anunta incidentul. O parte din consilierii PSD doreau sa paraseasca sala, insa, seful lor, Matei, le-a poruncit: "nu pleaca nimeni...dupa ce pleaca ei, facem noi sedinta asa cum trebuie".

"Si prefectul da de banuit"

Aliatii PSD-PNL au facut o sedinta separata in care au votat impotriva hotararilor luate de consilierii PD-L. Daca pana acum cetatenii puteau crede ca alianta PSD-PNL este o alternativa la conducerea orasului Navodari, se pare ca s-au inselat. La inceputul sedintei, consilierul PSD Nicolae Matei a tinut sa sublinieze ca prefectul ar trebui sa vegheze la aplicarea legii in cadrul CL. Astfel, el a trimis o adresa prin care Danut Culetu "era invitat la sedinta, dar acesta nu s-a prezentat si nici macar nu a trimis un reprezentant". Lipsa unui reprezentant al Prefecturii Constanta l-a facut pe Matei sa afirme: "si prefectul da de banuit". Cum prefectul, Danut Culetu, provine din randurile PNL, consilierii acestui partid au sarit ca arsi la uzul celor spuse de liderul local al PSD. Reprezentantul PNL, Florin Chelaru, a sarit in apararea fostului sau coleg de partid. "Este bine sa nu facem astfel de speculatii la adresa prefectului", a afirmat Chelaru, fara sa stie ca Danut Culetu nu era in Constanta.

Apel la prefect

Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, si consilierii PD-L au cerut prefectului Danut Culetu sa cantareasca atent situatia existenta in Consiliul Local, mai ales ca bugetul nu a fost votat nici dupa patru luni. De aceea, proiectele de dezvoltare si sumele pe care orasul le are de primit de la Directia Generala de Finante sunt blocate si pot fi pierdute. Edilul a declarat ca bugetul aprobat in sedinta ilegala a derulata ad-hoc de consilierii PNL si PSD este lovit de nulitate. Practic, prin neaprobarea bugetului local la timp, orasul pierde suma de 112 miliarde de lei. "Mai mult decat atat, consilierul local autointitulat presedinte de sedinta, Nicolae Matei, a manifestat rea credinta si nu a dus bugetul la Prefectura Constanta", sustine seful administratiei locale din Navodari. In contextul existent, Calapod a atentionat ca toti consilierii care au votat impotriva proiectelor orasului vor fi trasi la raspundere penal.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 624

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 908

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1187

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1470

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 926

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 742

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 792

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 667

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 578

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 943

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 600

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 724

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 739

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 582