Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

Consilierii locali municipali au aprobat ieri regulamentul privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă în municipiul Constanţa. De la vot s-au abţinut şapte aleşi locali de la PNL.
 
Primarul municipiului Constanţa a făcut precizări în legătură cu termenul de la care vor începe ridicările maşinilor parcate neregulamentar în Constanţa. „Începând de mâine vom populariza şi noi şi prin intermediul mass-media acest regulament, urmând ca, din 15 noiembrie, prevederile să fie puse în aplicare. Acesta este termenul de la care vor fi ridicate maşinile parcate neregulamentar în municipiul Constanţa. Le recomand constănţenilor să respecte regulile de circulaţie. Le recomand să nu ajungă în situaţia în care le vom ridica maşina, pentru că, da, o vom face! Indiferent de proprietar, indiferent de marca maşinii”, a spus Decebal Făgădău.

Edilul-şef a adăugat că în paralel se va continua identificarea maşinilor abandonate. În acest moment sunt peste 200 de maşini abandonate în Constanţa.
 
Primarul Constanţei a făcut precizări şi în legătură cu garajele de pe teritoriului oraşului, după ce constănţenii au primit notificări cu privire la acestea. Potrivit lui Decebal Făgădău, garajele din municipiu urmează să fie demolate, iar în locul acestora vor fi create noi locuri de parcare. Proprietarii de garaje trebuie să ştie că vor avea locul de parcare asigurat.
 

Cele mai importante prevederi ale regulamentului privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar


Activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanţa se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparţinând unei instituţii care desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţia de ridicare de către agentul constatator, poliţistul rutier/poliţistul local. Poliţiştii rutieri sau locali care au constatat staţionarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul şi locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, şi, când este cazul, indicatorul de interzicere a staţionării.
 
Poliţistul rutier sau local întocmeşte procesul-verbal de constatare a contravenţiei conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operaţiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roţi ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.
 

Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deţinere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declaraţie prin care va menţiona, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea iniţială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spaţii corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport şi depozitare descarcă vehiculul şi îl plasează cu atenţie în depozit şi răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare în condiţiile prevăzute de lege.

 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligaţia să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.

Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează şi starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada dreptului de proprietate, deţinere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staţionat neregulamentar, completând şi semnând o declaraţie care va fi trimisă poliţistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 
În situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deţinătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.
 

Recuperarea maşinii vă poate costa până la 1.000 de lei


Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, şi depozitarea, care costă 60 de lei pe zi. Autoturismele vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe strada Badea Cârţan, care aparţine Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziţionată şi operată de societatea Confort Urban SRL.
 
Citeşte şi:
 
Cum vor fi ridicate, transportate şi depozitate vehiculele staţionate neregulamentar în municipiul Constanţa?
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronii de la Burgheria au dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța și cer revocarea Regulamentului activităților comerciale și a serviciilor de piață!

06 Mar 2024 5635

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 789

Modificări pentru obținerea permisului auto. Proba teoretică se poate da oriunde în țară

13 Feb 2024 561

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1009

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3849

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 593

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Judecătorii amână pronunțarea

18 Jan 2024 674

Statul la birou dăunează grav sănătății 5% din salariul de bază - spor de surmenaj vizual, dorsalgii și supraîncordarea articulațiilor pentru personalul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Jan 2024 1423

Un nou Regulament al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii din cadrul AFI Constanța SRL (DOCUMENT)

11 Jan 2024 781

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 810

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 698

Curtea de Apel, anunț important pentru conducătorii auto din Constanța! (MINUTA)

20 Dec 2023 1686

Regulament Primăria Constanța vrea să vândă locuințele construite prin ANL. Totul despre procedura de vânzare și numărul de solicitări (DOCUMENT)

12 Dec 2023 6402

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

26 Nov 2023 668

Judecătorii din Neamț au anulat definitiv o amendă dată de Poliția Locală Constanța, pentru parcare!

19 Nov 2023 1109