Deschidere editie

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia oferă servicii de specialitate pentru peste 60.000 de locuitori din zonă şi turişti, fiind una dintre cele mai importante unităţi medicale din judeţ. 
O parte din secţiile acestui spital vor trebui relocate, deoarece pavilionul în care funcţionează va intra în posesia Crucii Roşii România, ca urmare a procesului de restituire a imobilelor naţionalizate de regimul comunist. 

„Autorităţile trebuie însă să se asigure că restituirea imobilului nu va afecta în niciun fel buna funcţionare a structurilor spitalului. În acest sens, am înaintat o interpelare către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a afla dacă se iau măsuri speciale pentru a asigura funcţionarea optimă a tuturor secţiilor Spitalului Municipal Mangalia şi care sunt acestea. 
De asemenea, am cerut să aflu dacă Spitalul Municipal Mangalia, extrem de important pentru judeţul Constanţa, este luat în calcul pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii care să asigure buna funcţionare a tuturor secţiilor unităţii sanitare.
Le transmit un mesaj ferm autorităţilor: să ia din timp toate măsurile necesare asigurării unei tranziţii line, astfel încât procesul de tratare a pacienţilor să nu aibă de suferit sub nicio formă”, susţine senatoarea USR Ramona Dinu.
 

Conducerea Spitalului Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA

 
Vă reamintim că, în luna martie a acestui an, conducerea Spitalului Municipal Mangalia a solicitat sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unui nou corp de clădire, în condiţiile în care unitatea medicală riscă să rămână fără unul dintre pavilioane, acesta urmând să fie retrocedat către proprietarul de drept - Societatea Naţională de Cruce Roşie.
 
Printr-o scrisoare adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului a expus situaţia cu care se confruntă la nivelul unităţii spitaliceşti din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept - Crucea Roşie din România. Deşi imobilul a fost dat în administrare în urma unui protocol din anul 2003 încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalităţii de către respectiva instituţie.
 
În urma sentinţei definitive şi irevocabile, potrivit soluţiei date de instanţă, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie „restituit în natură“ către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.
 
Reprezentanţii spitalului au menţionat că este vorba despre secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus blocul operator al acestora, care ar trebui să funcţioneze într-o altă clădire.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical principal

08 May 2019 255

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează îngrijitoare. Ce condiții trebuie îndeplinite

08 May 2019 496

Opt unităţi medicale din judeţul Constanţa asigură linii de gardă în minivanţa de Paşte şi 1 mai

28 Apr 2019 496

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

25 Mar 2019 646

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța face angajări. Sunt două posturi vacante. Cine poate participa la concurs

17 Mar 2019 793

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează infirmieră. Ce condiții trebuie îndeplinite

08 Mar 2019 672

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical

05 Mar 2019 675

Incendiu la Spitalul Municipal Mangalia. Intervin pompierii din localitate

18 Feb 2019 3734

Spitalul Municipal Mangalia, la judecată cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

14 Feb 2019 662

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia. Condiții de participare

12 Feb 2019 822

Spitalul Municipal Mangalia face angajări. Ce post este vacant și cine poate participa

05 Feb 2019 1541

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează îngrijitoare. Ce condiții trebuie îndeplinite

04 Feb 2019 641

Spitalul Municipal Mangalia organizează concurs. Detalii despre postul vacant

04 Feb 2019 604

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

02 Feb 2019 635

Spitalul Municipal Mangalia angajează îngrijitoare

01 Feb 2019 531