Deschidere editie

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia oferă servicii de specialitate pentru peste 60.000 de locuitori din zonă şi turişti, fiind una dintre cele mai importante unităţi medicale din judeţ. 
O parte din secţiile acestui spital vor trebui relocate, deoarece pavilionul în care funcţionează va intra în posesia Crucii Roşii România, ca urmare a procesului de restituire a imobilelor naţionalizate de regimul comunist. 

„Autorităţile trebuie însă să se asigure că restituirea imobilului nu va afecta în niciun fel buna funcţionare a structurilor spitalului. În acest sens, am înaintat o interpelare către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a afla dacă se iau măsuri speciale pentru a asigura funcţionarea optimă a tuturor secţiilor Spitalului Municipal Mangalia şi care sunt acestea. 
De asemenea, am cerut să aflu dacă Spitalul Municipal Mangalia, extrem de important pentru judeţul Constanţa, este luat în calcul pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii care să asigure buna funcţionare a tuturor secţiilor unităţii sanitare.
Le transmit un mesaj ferm autorităţilor: să ia din timp toate măsurile necesare asigurării unei tranziţii line, astfel încât procesul de tratare a pacienţilor să nu aibă de suferit sub nicio formă”, susţine senatoarea USR Ramona Dinu.
 

Conducerea Spitalului Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA

 
Vă reamintim că, în luna martie a acestui an, conducerea Spitalului Municipal Mangalia a solicitat sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unui nou corp de clădire, în condiţiile în care unitatea medicală riscă să rămână fără unul dintre pavilioane, acesta urmând să fie retrocedat către proprietarul de drept - Societatea Naţională de Cruce Roşie.
 
Printr-o scrisoare adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului a expus situaţia cu care se confruntă la nivelul unităţii spitaliceşti din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept - Crucea Roşie din România. Deşi imobilul a fost dat în administrare în urma unui protocol din anul 2003 încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalităţii de către respectiva instituţie.
 
În urma sentinţei definitive şi irevocabile, potrivit soluţiei date de instanţă, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie „restituit în natură“ către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.
 
Reprezentanţii spitalului au menţionat că este vorba despre secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus blocul operator al acestora, care ar trebui să funcţioneze într-o altă clădire.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marea şi-a luat din nou tributul O tânără de 19 ani, înecată! Legătura cu scriitorul Mircea Ţuglea, la aproape doi ani de la moartea sa

13 Aug 2019 12968

Se extinde și se modernizează Spitalul Municipal Mangalia

07 Aug 2019 333

Vama Veche Femeie, scoasă din mare inconștientă. Intervin salvatorii (galerie foto)

04 Aug 2019 3853

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical. Cine poate participa la concurs

28 Jul 2019 538

Spitalul Municipal Mangalia angajează muncitor necalificat. Cine poate participa la concurs

20 Jul 2019 460

Tragedia nopţii în judeţul Constanţa. O tânără a murit după carambolul de la Neptun. Avea 25 de ani. În total au fost patru victime (galerie foto)

13 Jul 2019 29120

ITM Constanța, despre două accidente de muncă produse în această săptămână

28 Jun 2019 1554

Spitalul Municipal Mangalia îşi reface stocurile de alimente. Cinci agenţi economici au bătut palma cu unitatea sanitară (document)

12 Jun 2019 923

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

04 Jun 2019 1748

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant

31 May 2019 1763

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

28 May 2019 494

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical

27 May 2019 468

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical principal

08 May 2019 340

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează îngrijitoare. Ce condiții trebuie îndeplinite

08 May 2019 648

Opt unităţi medicale din judeţul Constanţa asigură linii de gardă în minivanţa de Paşte şi 1 mai

28 Apr 2019 575