Deschidere editie

Cine este judecătorul care l-a eliberat pe Aurel Papari

Printr-o informare oficială, Universitatea „Andrei Şaguna“ a respins acuzaţiile de şantaj care au fost aduse în mod public preşedintelui unităţii de învăţământ superior, prof. univ. dr. Aurel Papari
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul 7467/P/2017, unde Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ (UAŞ) din Constanţa, este suspectat că ar fi condiţionat susţinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei.
 
Aurel Papari a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea a fost trimisă spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, ulterior aceasta fiind repartizată completului de judecată prezidat de judecătorul Alexandru Bogdan Arhip.
 
Potrivit anchetatorilor, la data de 30 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Constanţa şi lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa au realizat un flagrant la sediul unei unităţi de învăţământ superior din municipiul Constanţa, în urma căruia l-au reţinut pe P.A , în vârstă de 69 de ani, preşedintele respectivei instituţii. Astfel, la data de 28 iunie a.c., o femeie în vârstă de 44 de ani, din Năvodari, a sesizat poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie Constanţa că respectivul bărbat îi condiţionează susţinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei.
 
Printr-o informare oficială, Universitatea „Andrei Şaguna“ a respins acuzaţiile de şantaj care au fost aduse în mod public preşedintelui unităţii de învăţământ superior, prof. univ. dr. Aurel Papari.
 
„În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate. Potrivit unei practici curente a Universităţii «Andrei Şaguna», de încurajare a absolvenţilor Facultăţii de Psihosociologie în practicarea meseriei pentru care dobândesc competenţe în timpul studiilor, acestora le sunt puse la dispoziţie, prin contracte de închiriere, spaţii adecvate în care să poată desfăşura activităţi de consiliere. Aceste spaţii se află vizavi de sediul universităţii şi le sunt puse la dispoziţie contra unei sume modice de 100 de lei pe lună. Este evident că alternativa de a-şi găsi singuri spaţii pentru practicarea meseriei este mult mai costisitoare. Una dintre absolventele care au încheiat contracte de acest fel, în acelaşi timp studentă la master la UAŞ, a văzut în această oportunitate, ce i-a fost oferită generos de universitate, un prilej de a face o speculaţie. Astfel, a subînchiriat, în mai multe ocazii, spaţiul respectiv, unei firme, pentru cursuri (plătite) de formare, fapt ce încălca prevederile exprese ale contractului încheiat cu universitatea. De aceea, ca urmare a constatării acestor abateri, în luna mai, masteranda, recunoscând încălcarea contractului şi prejudiciul adus, a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 de lei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare de funcţionare, în repetate rânduri, a spaţiului, cu încălcarea, cu bună ştiinţă, a condiţiilor contractuale“, potrivit reprezentanţilor Universităţii „Andrei Şaguna“.
 
„Dacă Universitatea «Andrei Şaguna» ar fi avut intenţia de a face profit de pe urma acestor spaţii, şi nu de a da o şansă absolvenţilor săi de a pătrunde pe piaţa muncii, în domeniul lor de competenţă, este evident că le-ar fi putut închiria cu sume mai mari de 100 de lei pe lună. Ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susţină examenul de disertaţie, fără să plătească suma datorată de aproape trei luni, de 500 de lei, corespunzătoare activităţilor desfăşurate în spaţiul închiriat de la UAŞ. Cu toate că avea cererea de susţinere a disertaţiei avizată de secretariatul instituţiei, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru şi a reclamat la poliţie că a fost condiţionată de plata celor 500 de lei din contract şi s-a prezentat la casieria universităţii plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea poliţiei, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripţia şantaj, iar preşedintele UAŞ, Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituţiei, nicio atribuţie în privinţa organizării examenelor de licenţă şi disertaţie, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licenţă şi/sau disertaţie, a fost reţinut, din punctul nostru de vedere, abuziv. Nu înţelegem cum poate fi acuzat de şantaj şi reţinut preşedintele unei instituţii de învăţământ superior pentru plata unei sume prevăzute într-un contract şi plătită la casierie, cu eliberarea de factură şi chitanţă“, au mai transmis reprezentanţii Universităţii „Andrei Şaguna“.
 
Citeşte şi: 
 
Un magistrat din Constanţa suspendat pentru trei luni, la judecată cu Inspecţia Judiciară
 
Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip este magistratul care a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de trei luni, de către CSM. În prezent, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României se află un dosar în care Alexandru Bogdan Arhip a atacat decizia CSM. Până la acest moment, ÎCCJ nu a stabilit un prim termen.
 
Amintim că judecătorul constănţean Alexandru Bogdan Arhip a ajuns în atenţia Inspecţiei Judiciare după ce, în repetate rânduri, a citat cu mandate de aducere copiii care ar fi fost abuzaţi în cadrul „Grădiniţei Groazei“ din Constanţa, pentru a fi audiaţi în calitate de părţi vătămate în proces.
 
În concret, judecătorul a fost sancţionat pentru „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul în care Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, a fost trimis în judecată, se întoarce la procurori

20 Feb 2018 795

Veste proastă pentru procurori! Este vizat dosarul lui Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ Constanţa

12 Dec 2017 1666

Ordonanţa de începere a urmăririi penale în dosarul lui Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“, nulă. Probe excluse

01 Dec 2017 1123

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“

21 Nov 2017 717

Hotărâre definitivă în cazul lui Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa

31 Oct 2017 2217

Oficial despre trimiterea în judecată a lui Aurel Papari, președintele Universității „Andrei Șaguna“ din Constanța

26 Oct 2017 928

Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, rămâne sub control judiciar

25 Oct 2017 1342

Azi, primul termen Preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, Aurel Papari, a fost trimis în judecată

24 Oct 2017 2702

Aurel Papari rămâne sub control judiciar!

04 Jul 2017 1053

Aurel Papari, liber. Judecătorii au respins propunerea de arestare

02 Jul 2017 2926

UPDATE Aurel Papari, președintele Universității Andrei Șaguna, adus la Judecătoria Constanța. Pentru un presupus șantaj de 500 de lei

01 Jul 2017 2685

Poziţia oficială a Universităţii Andrei Şaguna referitor la acuzaţiile aduse preşedintelui Aurel Papari

01 Jul 2017 2499

UPDATE. Preşedintele Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa, Aurel Papari, reţinut de poliţişti. Ce acuzaţii i se aduc

01 Jul 2017 18186

În timp ce unele statui au soartă „de câine“ Monumentul Mitropolitului Andrei Şaguna va îmbogăţi patrimoniul Constanţei (document)

06 Oct 2015 1327

Absolvenţii promoţiei 1965 a Liceului Teoretic „Ovidius“ s-au regăsit după o jumătate de secol (galerie foto)

06 Jun 2015 1799

Arc peste timp Reuniune de clasă după o jumătate de veac la Liceul Teoretic „Ovidius“ din Constanţa

05 Jun 2015 1105

O delegaţie a Universităţii „Andrei Şaguna” la Sarajevo

27 May 2015 677

Ziua Europei Unite sărbătorită la Universitatea „Andrei Şaguna”

10 May 2015 733

Universitatea „Andrei Şaguna“, vizitată de ambasadorul Chinei

05 Dec 2014 1173

Prof. univ. dr. Aurel Papari, la ceas aniversar

19 Oct 2014 1891

Universitatea "Ovidius", gazda unui eveniment organizat de AOSR România

18 Sep 2014 1087

Universităţile „Ovidius“ şi „Andrei Şaguna“, printre fondatori Asociaţia Universităţilor din Balcani - un pol al spiritualităţii culturale balcanice

18 Sep 2014 1397

Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa şi Universitatea Europeană din Tirana au semnat un protocol de colaborare

05 Aug 2014 3230

355 de studenţi şagunişti vor participa la stagii de practică Proiectul „Reţeaua de practică economică - Career.hub“, lansat la „Andrei Şaguna“ (galerie foto)

26 Jun 2014 946

Teodor Meleşcanu, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Andrei Şaguna“ „Constanţa trebuie să fie cel mai important punct de tranzit pentru Europa“ (galerie foto)

10 May 2014 2466

Teodor Meleşcanu va primi titlul de „Doctor Honoris Causa“ al Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa

08 May 2014 1601

Ion Cristoiu, în „vizită de lucru“ la Universitatea „Andrei Şaguna“ Libertatea presei, în centrul atenţiei jurnaliştilor constănţeni (galerie foto)

29 Mar 2014 1527

Delegație a Universității „Andrei Șaguna” la Universitatea din Karabük

29 Oct 2013 1430

Fondatorul Universităţii „Andrei Şaguna”, la ceas aniversar

19 Oct 2013 1590

Studenții de la „Andrei Șaguna” au omagiat-o pe Regina Maria

06 Oct 2013 1183

Eveniment internaţional important Cinci instituţii de învăţământ superior din Turcia, Moldova şi Georgia şi-a dat întâlnire la Universitatea Andrei Şaguna (galerie foto)

13 Sep 2013 1258

Dublă sărbătoare la „Andrei Şaguna

01 Oct 2012 2088

Un nou an universitar la Andrei Şaguna

29 Sep 2012 982

Deschiderea noului an universitar la Andrei ŞagunaAcademicieni, expoziţie de fotografie şi instalarea noului rector

29 Sep 2012 1546

Aurel Papari, președintele Universității Andrei Șaguna, la Shanghai

24 Jul 2012 1077

Adrian Cristian Papari, instalat în funcţia de rector al Universităţii „Şaguna“ în luna mai

12 Apr 2012 1013

Rectorul Aurel Papari „Dorel Onaca a fost susţinut de toate facultăţile universităţii noastre"

13 Feb 2012 3346

Anunţuri 24 ianuarie 2012

24 Jan 2012 1433

Cenaclul Astra Şagunistă la Universitatea Andrei Şaguna

16 Dec 2011 976

Bibliotecă virtuală la Universitatea Andrei Şaguna

27 Nov 2011 1559

Simpozion internaţional de jurnalism la Universitatea „Andrei Şaguna"

16 Nov 2011 869

Bălăceanu Stolnici i-a îndemnat pe şagunişti să nu cadă pradă superficialităţii (galerie foto)

03 Oct 2011 1639

Aurel Papari, rectorul Universităţii Andrei Şaguna „Singura lipsă a transparenţei noastre este la ţinuta vestimentară“

01 Oct 2011 1641

Fostul consul onorific al României în Statele Unite, Aureliu Ciufecu, a trecut la cele veşnice

27 May 2011 2275

Vezi cine a condus-o pe ultimul drum pe Liliana Lazia

02 Apr 2011 1381

Mitropolitul Ardealului, Doctor Honoris Causa la „Andrei Şaguna" (galerie foto)

04 Oct 2010 2542

Andrei Şaguna a fost canonizat

02 Oct 2010 946

Deschidere de an universitar cu surprize la „Andrei Şaguna“

02 Oct 2010 1590

Astazi e ziua consilierului Papari

26 Jul 2010 1044

Cumpana a sarbatorit 134 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane

05 Jul 2010 1036