Comănescu - „A fost o neînțelegere! Totul a fost plătit! Nu există niciun caz“ Tribunalul a dispus intrarea în insolvență a Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, însă procedura a fost suspendată

 
 
  • Conform portalului instanțelor de judecată, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a intrat în insolvență la solicitarea firmei NRM Cargo Logistics SRL, ca urmare a Hotărârii intermediare nr. 1105/2022 a Tribunalului Constanța, din data de 11 octombrie 2022.
  • Potrivit aceleiași surse, pe data de 12 octombrie 2022, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a contestat decizia tribunalului, la Curtea de Apel Constanța.
  • Într-un alt dosar, la data de 20 octombrie 2022, prin decizia nr. 6/2022 din 20.10.2022, la solicitarea Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Curtea de Apel Constanța a dispus suspendarea provizorie a executării provizorii a sentinţei civile nr.1105 din 11.10.2022 pronunţată de Tribunalul Constanţa, în dosarul nr. 3787/118/2022.
  • Decizia Curții de Apel Constanța a fost fără cale de atac, iar procedura insolvenței Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a fost suspendată.
  • Contactat telefonic, omul de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că totul a fost o „neînțelegere“ și că toate plățile au fost efectuate.
  • „A fost o neînțelegere care s-a închis! Noi, ca de obicei ne ducem și plătim ce avem de plătit“, a mai explicat Comănescu.
 
 
Una dintre firmele omului de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu a intrat în insolvență, însă procedura a fost suspendată, și, după cum susține chiar omul de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu, cazul a fost închis, ca urmare a efectuării plăților.
 
Este vorba despre compania Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, cu sediul social în Năvodari, incinta Port Midia, specializată în manipulări. Asociații Grup Servicii Petroliere Logistic SRL sunt GSP Holding SA, cu sediul în Luxemburg, cu 99 % și Gabriel-Valentin Comănescu, cu 1 %. De asemenea, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL este administrată de Gabriel-Valentin Comănescu și de Mihai Dumitru Bratu.
 
Conform portalului instanțelor de jduecată, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a intrat în insolvență la solicitarea firmei NRM Cargo Logistics SRL, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța din data de 11 octombrie 2022, prin Hotărârea intermediară nr. 1105/2022.
 
Contactat telefonic, omul de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că totul a fost o „neînțelegere“ și că toate plățile au fost efectuate.
 

„Dosarul este închis! Este suspendat în Curtea de Apel. Este cu retragere pentru că nu mai există subiectul cu cazul. A fost o neînțelegere cu NRM între foștii acționari ai NRM. Casa de avocați care ne reprezintă este identică. Nu există niciun caz. Toate sunt plătite, închise. Nu există litigiu, nu există nimic. A fost o neînțelegere care s-a închis. Noi, ca de obicei, ne ducem și plătim ce avem de plătit“, a mai explicat Gabriel-Valentin Comănescu.  

 
Oficialii NRM Cargo Logistics SRL nu au dorit să facă precizări cu privire la dosarul cauzei.
 
Povestea din instanță!
 
Pe rolul Secţiei a II-a civilă a Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3787/118/2022, având ca obiect „deschiderea procedurii la cererea creditorului“.

 
Conform portalului instanțelor de judecată, SC NRM Cargo Logistics SRL cu sediul ales la av. Şoacăte Adrian a avut calitatea de creditor, iar de partea cealaltă SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a fost debitor.

 
La data de 11 octombrie 2022, prin Hotărârea intermediară nr. 1105/2022, tribunalul a admis cererea creditoarei SC NRM Cargo Logistics SRL și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL. Totodată, instanța a desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar, pe practicianul în insolvență MG Activ Insolvency SPRL, cu sediul în Constanța.
 
Judecător sindic al cauzei este Daniela Călin, de la Tribunalul Constanța.
 
Noul termen pe fond a fost stabilit pentru data de 17 ianuarie 2023, conform portalului instanțelor de judecată.
 
De menționat că decizia tribunalului privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de SC Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen în apel.

Foarte important de precizat, într-un alt dosar – 554/36/2022 – judecătorii Secţiei a II-a Civilă, de insolvenţă şi litigii cu profesionişti şi societăţi de la Curtea de Apel Constanța au admis cererea formulată de Grup Servicii Petroliere Logistic SRL în contradictoriu cu intimata NRM Cargo Logistics SRL. Pe cale de consecință, Curtea a dispus suspendarea provizorie a executării provizorii a sentinţei civile nr.1105 din 11.10.2022 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr.  3787/118/2022. Decizia Curții de Apel a fost fără cale de atac, iar procedura insolvenței a fost suspendată.



 
Detaliat
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 17174/24.10.2022, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, creditoarea NRM Cargo Logistics SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Grup Servicii Petroliere Logistic SRL.
 
În motivarea cererii s-a precizat că, NRM Cargo Logistics SRL deține împotriva Grup Servicii Petroliere Logistic o creanță în valoare de 99.593,11 lei, a cărei scadență a fost depășită de mai mult de 60 de zile, conform BPI nr. 17174/24.10.2022.
 
Tribunalul a constatat că cererea formulată de NRM Cargo Logistics SRL, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenței, a fost comunicată Grup Servicii Petroliere Logistic și că aceasta nu ar fi formulat contestație, potrivit art.72 alin 3 din Legea 85/2014, se mai arată în BPI nr. 17174/24.10.2022
 
Constatând că sunt îndeplinite condițiile legii, tribunalul a admis cererea formulată de NRM Cargo Logistics SRL în contradictoriu cu Grup Servicii Petroliere Logistic SRL.
 
Instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de Grup Servicii Petroliere Logistic SRL și a desemnat provizoriu, pe practicianul în insolvență MG Activ Insolvency SPRL, în calitate de administrator judiciar.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 17 ianuarie 2023.
 
Așa cum precizam și mai sus, decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, la Curtea de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen în apel.  
 
Așa cum arătam și mai sus, potrivit omului de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu cazul va fi închis, deoarece plățile au fost făcute, și că totul a fost „o neînțelegere“!
 
Despre Grup Servicii Petroliere Logistic SRL
 
Compania Grup Servicii Petroliere Logistic SRL se ocupă de manipulări, are sediul social în Năvodari, încinta Port Midia, și îi are ca asociați pe GSP Holding SA, cu sediul în Luxemburg, cu 99 % și pe Gabriel-Valentin Comănescu, cu 1%.
 
Grup Servicii Petroliere Logistic SRL este administrată de Gabriel-Valentin Comănescu și de Mihai Dumitru Bratu.
 
Pentru anul trecut, cu 120 de angajați, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a raportat o cifră de afaceri de 30.548.591 de lei, cheltuieli de 40.489.715 de lei și un profit net de 578.746 de lei.
 
Gabriel-Valentin Comănescu apare în aproximativ 30 de firme, respectiv: Gino-Impex SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, Izvor M.D. Crîngu SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Grup Servicii Petroliere SA, Upetrom Group Management SRL, GSP Power S.R.L., Vega Offshore SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Redivivus Energy SRL, Texrom Well Management SRL, Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Redivivus Green Farm SRL Vega Turism SA, Vega Travel International SRL, Energy Transition SRL, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Forasol SRL, Ugm Energy Trading SRL, SPG Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Comproiect 92 SA, GSP Offshore SRL, Euro Shipping Logistic SRL și GSP Eurom Upstream SRL.
 
De asemenea, în trecut, Gabriel-Valentin Comănescu a mai figurat în: Algoritm Consult SRL, Global Operation SRL, R.P.T. Oil SRL, Romanien Production and Trading Company SA, Emicom International SRL, Clubul Casa cu lei SA și în R.P.T Grup SRL, toate radiate.   
 
NRM Cargo Logistics SRL
 
NRM Cargo Logistics SRL are sediul în Portul Constanța, a fost fondată în 2007, și se ocupă de alte activităţi anexe transporturilor.
 
Pentru anul trecut, cu 13 angajați, NRM Cargo Logistics SRL a raportat o cifră de afaceri de 2.018.911 de lei, cheltuieli de 1.864.107 de lei și un profit net de 203.269 de lei.
 
NRM Cargo Logistics SRL este controlată de Silk Route Shipping SRL, asociat unic, iar ca administrator apare Razvan Nicușor Rocas, în timp ce Istrate - Scradeanu Adrian figurează ca reprezentant asociat persoană juridică.

Schimbări în compania de shipping deținută de un finanțator al echipei Tomitanii Constanța (DOCUMENTE)
 
Mai departe, Silk Route Shipping SRL are sediul social în Constanța, pe strada Fulgerului, a fost fondată în 2007 și se ocupă de activităţi de servicii anexe transportului pe apă.
 
Pentru anul trecut, cu 24 de salariați, Silk Route Shipping SRL a declarat o cifră de afaceri de 134.923.520 de lei, cheltuieli de 129.165.169 de lei și un profit net de 7.610.511 de lei.
 
Asociații Silk Route Shipping SRL sunt Istrate - Scradeanu Adrian și Bistrae Gily, fiecare deținând câte 50 %.
 
Adrian Istrate - Scradeanu apare în DTS Logistic Services SRL, Airborne Global Services SRL, Silk Route Shipping SRL, MLH Shipping Agency SRL, T&A Wise Investments SRL, Life Logistics SRL, NRM Cargo Logistics SRL, Life Logistics SRL, Silk Route Trucks SRL, iar în trecut a figurat în Aviation Services CND SRL, Framro Outdoor SRL, Via Multima SRL, radiate în prezent.        
 
Asta în timp ce Bistrae Gily apare în Logistic Services SRL, în Silk Route Shipping SRL, dar și în Gilbi-Car Intermed SRL, firmă aflată în întrerupere temporară de activitate.

Așa cum precizatm și mai sus, oficialii NRM Cargo Logistics SRL nu au dorit să facă precizări cu privire la dosarul cauzei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se cere insolvența GSP Offshore SRL, companie administrată de Gabriel Comănescu!
 
Contract reziliat. Litigiu între CNAPMC și una dintre firmele lui Gabriel Comănescu. Ce spune omul de afaceri?
 
Prinsă în flagrant în timp ce primea mită
800 de lei! Atât costă obţinerea liberului vamal în Portul Constanţa (Video)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 417

Numărul creditorilor a trecut de 400 Se cere insolvența GSP Offshore SRL, administrată de Gabriel Comănescu. Dosarul, amânat pentru finele lunii mai

14 Apr 2024 1051

Constanța Trei persoane fizice cer insolvența Dobrogea Media SRL (DobrogeaTV)!

07 Apr 2024 2097

Valentin Comănescu iese din Izvor M.D. Crîngu SRL!

31 Mar 2024 665

Grup Servicii Petroliere Shipyard, Grup Servicii Petroliere Catering, SPG Medical Emergencies și Gino Impex, vizate de cereri de insolvență!

17 Mar 2024 1465

Nava GSP King, proprietatea GSP King Ltd, reţinută de Tribunalul Constanța în Portul Midia!

12 Mar 2024 7145

Fosta bancă de pe strada Traian din Constanța, deținută de Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, de vânzare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 14744

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 9100

O persoană fizică cere insolvența Grup Servicii Petroliere Logistic!

24 Jan 2024 1621

Se cere insolvența Corona Crewing SRL, din Constanța, administrată de Comănescu Gabriel Valentin

21 Jan 2024 1268

Se cere instituirea sechestrului asigurător asupra navei GSP King! Tribunalul Constanța a fixat primul termen

17 Jan 2024 920

Grup Servicii Petroliere Shipyard contestă decizia prin care a fost obligată să achite 100.000 de euro Administrației Porturilior Maritime!

02 Jan 2024 1483

V&V Maritime SRL cere insolvența GSP Offshore SRL, iar o persoană fizică pe cea a Grup Servicii Petroliere SA

19 Dec 2023 3749

GSP Offshore, Grup Servicii Petroliere SA și Tehnoconstruct Marine Operations SRL, vizate de cereri de insolvență

26 Nov 2023 1967

GSP Offshore SRL, controlată de Gabriel-Valentin Comănescu, și-a mutat sediul social, din Constanța în Voluntari

05 Nov 2023 2114