Deschidere editie

Fostul şef al Poliţiei Mangalia, exclus din PSD şi din CL Costineşti pentru indisciplină, spune că decizia partidului îi prinde bine - „Nu mă mai regăsesc în partidul condus de Dragnea!“

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costineşti al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD ale organizaţiei locale Costineşti, în anul 2016.

Ordinul prefectului judeţului Constanţa a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora „calitatea de (…) consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales” - PSD, în cazul lui Nicolae Pescaru.
 
Decizia de încetare a mandatului de consilier local a avut la bază sesizarea organizaţiei judeţene PSD Constanţa, susţine Prefectura Constanţa. 
 
Nu am reuşit să o contactăm pe Daniela Ilie, preşedintele organizaţiei Costineşti, însă Horia Constantinescu, membru în organizaţia din sudul litoralului (comisarul-şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa), a explicat succint motivele excluderii fostului poliţist : „Retragerea sprijinului politic în cazul lui Nicolae Pescaru a fost decizia întregii organizaţii. S-a ajuns aici, dintr-o sumă mare de motive, de la lipsa de interes pentru activitatea politică a organizaţiei, la impunerea unor puncte de vedere personale care contraveneau deciziilor interne, la neachitarea cotizaţiei şi multe altele. Din întâmplare, eu sunt cel care l-a cooptat pe Nicolae Pescaru în organizaţie şi i-am oferit primul loc pe lista consilierilor locali, fiind convins că activitatea profesională de la Poliţia Mangalia îl recomandă şi pentru această calitate. Acum, pot să spun că m-am înşelat. În ultima perioadă, a ales o altă direcţie. A rămas doar… o amintire tristă”, a spus Constantinescu.

 
Pe scurt, PSD-iştii îi reproşează lui Pescaru o apropiere de primarul Traian Cristea, despre care social-democraţii susţin că prin sertare proiecte aprobate de Consiliul Local, dar pe care le-a uitat, în timp ce oamenii din Costineşti trăiesc ca acum 20-30 de ani.
 
În locul lui Pescaru în Consiliul Local Constineşti va intra Iulian Petcu, supleant pe listele PSD.
 
La rândul său, fostul poliţist a recunoscut pentru ZIUA de Constanţa că motivul excluderii a fost nerespectarea disciplinei de partid. „Eu le mulţumesc, sunt foarte fericit că am scăpat de nişte (…). Aşa cum arată acum acest partid şi cum înţeleg ei să facă politică, mi-au făcut un bine. Eu nu mă mai regăsesc. Dragnea a întors o ţară întreagă… Eu sunt alături de cei care vor să facă ceva în Costineşti, ei mi-au oferit într-adevăr în 2016 un loc de consilier. Oferta lor a fost, teoretic, bună, dar, în realitate, nu s-a întâmplat nimic”, a explicat Pescaru.
 
Acesta a spus că deja a atacat decizia de excludere la Comisia de Etică şi urmează să se adreseze instanţei şi pentru a ataca ordinul prefectului care a condus la încetarea mandatului său. „Nu am nicio datorie la ei şi nici ei la mine, vreau să câştig în instanţă şi apoi voi demisiona. Vreau doar să demonstrez că am avut dreptate”, a mai spus Pescaru.
 
Facem precizarea că PSD are în CL Costineşti trei mandate de consilier, PMP - 2, PRU şi M10 - câte unul, iar PNL - 4.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectura Constanţa nu renunţă la proces! Cere anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal. Vizat, blocul din coasta Poliţiei

16 Mar 2019 1712

Nava cargo Grande America, scufundată în largul coastelor franceze, transporta materiale periculoase

13 Mar 2019 474

Constănţeanul supărat Cu PUZ atacat în instanţă de Prefectură şi „Verde Urban“, proprietarul dă semne că vrea să construiască!

06 Mar 2019 1719

O nouă zi de protest astăzi la Constanţa

03 Mar 2019 524

„Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie!“ Protest anunțat pentru seara aceasta la Constanța, în fața Prefecturii

19 Feb 2019 447

Prefectura Constanţa cere anularea unui PUZ. Vizată, Cambela Prod SRL (document)

16 Feb 2019 1207

Bloc de zece etaje, cu spaţii comerciale la parter Prefectura Constanţa a cerut prea târziu anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal

14 Feb 2019 1222

Prefectura Constanţa, proces câştigat în instanţă

13 Feb 2019 1338

CLM Eforie a aprobat vânzarea unui teren fără licitaţie. Prefectura cere anularea tranzacţiei

30 Jan 2019 1095

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

29 Jan 2019 912

Prefectura Constanţa îi strică socotelile primarului Cristian Radu. Taxa specială de promovare a turismului în municipiul Mangalia, atacată (document)

23 Jan 2019 2215

Pământul plimbat să i se piardă urma, până a ajuns la Black Sea Design Concept Prefectura Constanţa cheamă în instanţă CLM pentru un PUD aprobat în 2004. Terenul retrocedat este pe strada Primăverii (documente)

22 Jan 2019 1730

Prefectura Constanţa atacă investiţia SC Alfa Medical Distribution SRL. Se solicită anularea în instanţă a PUD-ului! (document)

21 Jan 2019 1033

Aleşii locali din Săcele şi-au acordat indemnizaţii cu încălcarea legii. Prefectura Constanţa l-a chemat în judecată pe primar! (galerie foto)

19 Jan 2019 1522

Juriştii Prefecturii Constanţa verifică pachetul de hotărâri adoptate fără cvorum de Consiliul Local Mereni

16 Jan 2019 680