Deschidere editie

Fostul şef al Poliţiei Mangalia, exclus din PSD şi din CL Costineşti pentru indisciplină, spune că decizia partidului îi prinde bine - „Nu mă mai regăsesc în partidul condus de Dragnea!“

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costineşti al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD ale organizaţiei locale Costineşti, în anul 2016.

Ordinul prefectului judeţului Constanţa a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora „calitatea de (…) consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales” - PSD, în cazul lui Nicolae Pescaru.
 
Decizia de încetare a mandatului de consilier local a avut la bază sesizarea organizaţiei judeţene PSD Constanţa, susţine Prefectura Constanţa. 
 
Nu am reuşit să o contactăm pe Daniela Ilie, preşedintele organizaţiei Costineşti, însă Horia Constantinescu, membru în organizaţia din sudul litoralului (comisarul-şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa), a explicat succint motivele excluderii fostului poliţist : „Retragerea sprijinului politic în cazul lui Nicolae Pescaru a fost decizia întregii organizaţii. S-a ajuns aici, dintr-o sumă mare de motive, de la lipsa de interes pentru activitatea politică a organizaţiei, la impunerea unor puncte de vedere personale care contraveneau deciziilor interne, la neachitarea cotizaţiei şi multe altele. Din întâmplare, eu sunt cel care l-a cooptat pe Nicolae Pescaru în organizaţie şi i-am oferit primul loc pe lista consilierilor locali, fiind convins că activitatea profesională de la Poliţia Mangalia îl recomandă şi pentru această calitate. Acum, pot să spun că m-am înşelat. În ultima perioadă, a ales o altă direcţie. A rămas doar… o amintire tristă”, a spus Constantinescu.

 
Pe scurt, PSD-iştii îi reproşează lui Pescaru o apropiere de primarul Traian Cristea, despre care social-democraţii susţin că prin sertare proiecte aprobate de Consiliul Local, dar pe care le-a uitat, în timp ce oamenii din Costineşti trăiesc ca acum 20-30 de ani.
 
În locul lui Pescaru în Consiliul Local Constineşti va intra Iulian Petcu, supleant pe listele PSD.
 
La rândul său, fostul poliţist a recunoscut pentru ZIUA de Constanţa că motivul excluderii a fost nerespectarea disciplinei de partid. „Eu le mulţumesc, sunt foarte fericit că am scăpat de nişte (…). Aşa cum arată acum acest partid şi cum înţeleg ei să facă politică, mi-au făcut un bine. Eu nu mă mai regăsesc. Dragnea a întors o ţară întreagă… Eu sunt alături de cei care vor să facă ceva în Costineşti, ei mi-au oferit într-adevăr în 2016 un loc de consilier. Oferta lor a fost, teoretic, bună, dar, în realitate, nu s-a întâmplat nimic”, a explicat Pescaru.
 
Acesta a spus că deja a atacat decizia de excludere la Comisia de Etică şi urmează să se adreseze instanţei şi pentru a ataca ordinul prefectului care a condus la încetarea mandatului său. „Nu am nicio datorie la ei şi nici ei la mine, vreau să câştig în instanţă şi apoi voi demisiona. Vreau doar să demonstrez că am avut dreptate”, a mai spus Pescaru.
 
Facem precizarea că PSD are în CL Costineşti trei mandate de consilier, PMP - 2, PRU şi M10 - câte unul, iar PNL - 4.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2518

S-a declarat recurs în procesul în care Prefectura Constanța vrea anularea unui PUZ inițiat de tulcenii de la Cambela Prod (document)

13 Jun 2019 2909

Târg de benefacere la Constanța Fondurile strânse, donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros

09 Jun 2019 1905

Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic

09 Jun 2019 1608

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 1011

Tragedie pe râul Rin. O ambarcațiune gonflabilă la bordul căreia se aflau și cetățeni români s-a scufundat

30 May 2019 948

Biroul Electoral Județean Constanța cere prelungirea termenului de preluare a buletinelor de vot

27 May 2019 401

În ce stadiu este procesul de primire a buletinelor de vot din municipiul și județul Constanța

27 May 2019 466

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 731

Miting în această seară la Prefectura Constanţa. Cine îl organizează

19 May 2019 709

Post vacant în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Constanţa. Când este programat concursul

16 May 2019 710

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, întâlnire de lucru la Prefectura Constanța

10 May 2019 801

ISU Dobrogea, la bilanț. Pompierii constănțeni au aplicat zeci de amenzi în perioada Sărbătorilor Pascale

06 May 2019 501

Comisia tehnică de evaluare, despre surparea falezei de la Cumpăna - „Este imperios necesară intervenția pentru consolidarea malului”

03 May 2019 976

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1392