Mazare ar vrea cu PNL

1175791935.jpg

Edilul Constantei spera ca relatia cu PNL sa fie una destinsa, lipsita de incrancenare si rautate, "asa cum a existat pana acum". Presedintele organizatiei PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat intr-o conferinta de presa ca este deschis pentru o colaborare pe plan local cu Partidul National Liberal, pentru a-si putea promova proiectele blocate de catre "portocaliii" democrati. Intrebat daca i-ar conveni si o sustinere electorala din partea liberalilor la urmatoarele alegeri, Mazare a dat un raspuns politicianist si a marturisit ca nu s-a gandit la un astfel de scenariu . Referitor la posibilitatea numirii unor membri PSD in locul directorilor PD din judetul Constanta, liderul PNL, Gheorghe Dragomir, a afirmat ca este exclusa aceasta varianta. La randul sau, vicepresedintele organizatiei judetene Constanta a PSD, Nicusor Constantinescu, afirma ca nu exclude o colaborare PSD-PNL si pe plan judetean.

Presedintele organizatiei PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este deschis pentru o colaborare pe plan local cu Partidul National Liberal, pentru a-si putea promova proiectele blocate de catre "portocaliii" democrati. "Voi lua fiecare proiect in parte care a fost blocat de catre portocalii, mai exact de catre PD, si voi incerca sa am o discutie pentru deblocarea lor. Am inteles ca, cel putin declarativ, noii ministri vor sa puna mai presus de toate interesul national si nu pe cel politic", a afirmat primarul. Radu Mazare a adaugat ca spera sa existe o relatie bazata pe argumente si mai destinsa, lipsita de incrancenare si rautate, "asa cum a existat pana acum". Intaiul fiu al urbei s-a referit in special la proiectul Soselei de Coasta, pe care isi doreste sa il duca la sfarsit. "Sper ca liberalii sa aiba inteligenta si sa puna mai presus interesele locuitorilor. Sa incepem deblocarea proiectelor. Am pierdut banii pentru Soseaua de Coasta, dar am putea sa o facem din bani europeni. Am vazut ca s-a dus si Sulfina Barbu, dar s-ar putea obtine finantare ca si sosea de centura“, a declarat el. Referitor la directorii PD de institutii deconcentrate, Radu Mazare a afirmat ca, daca au venit pe criterii politice, este normal sa plece, dar ca nu a discutat niciodata pentru astfel de posturi cu reprezentantii PNL. "PSD nu este la guvernare. PSD a sprijinit guvernul asta pentru a incheia cat de cat balamucul creat de Basescu. Daca ma lasa in pace, o sa incerc sa fac pe puterile mele de primar local", a mai spus edilul. Despre situatia hilara care se contureaza in Consiliul Local Municipal, vazuta inclusiv prin prisma colaborarii PSD-PNL, Mazare are un singur punct de vedere: "In Consiliu, PD va fi opozitia, opozitiei. Au gresit hartuindu-ma politic si nu le-a iesit nimic", mai sustine primarul constantean. Intrebat daca i-ar conveni si o sustinere electorala din partea liberalilor la urmatoarele alegeri, dat fiind faptul ca, pana in prezent, PNL nu a dovedit ca isi doreste castigarea alegerilor de la primarie, Radu Mazare a dat un raspuns politicianist si a marturisit ca nu s-a gandit la un astfel de scenariu. "Cred ca este prematur sa discutam acest lucru in acest moment", a concluzionat Radu Mazare. Referitor la posibilitatea numirii unor membri PSD in locul directorilor PD in judetul Constanta, presedintele PNL, Gheorghe Dragomir, a afirmat ca este exclusa aceasta varianta, pentru ca PNL nu va face niciun fel de concesie in favoarea PSD, si ca nu este vorba de nicio colaborare PNL-PSD. La randul sau, vicepresedintele organizatiei judetene Constanta a PSD, Nicusor Constantinescu, afirma, in urma cu cateva zile, ca in politica trebuie sa existe arta compromisului si cea de a merge mai departe, si ca nu exclude o colaborare PSD-PNL si pe plan judetean.

Scris de: {autor}Lavinia SICLITARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 716

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 597

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 740

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 998

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1334

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 791

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 624

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 832

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 703

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1035

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 750