Deschidere editie

Municipiul Constanţa va avea un sistem integrat de monitorizare a traficului. Unde vor fi amplasate camere video?

Primăria pregăteşte o licitaţie pentru achiziţia unui sistem integrat de monitorizare trafic, identificare autovehicule şi stabilirea compoziţiei traficului din municipiul Constanţa (sistem video).
 
Locaţiile unde se vor instala camerele video sunt următoarele: intrarea din direcţia Ovidiu - sens giratoriu Palazu Mare; intrarea din direcţia Valu lui Traian - după breteaua de ieşire de pe Autostrada A4 în bulevardul I.C. Brătianu; intrarea din direcţia Lazu - după calea de acces la Zona Comercială Sud; intrarea din direcţia Năvodari - staţiunea Mamaia Nord, după sensul giratoriu din dreptul complexului Enigma; intrarea prin Varianta Ovidiu - sens giratoriu bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Scopul acestui sistem îl reprezintă gestionarea modernă şi eficientă a traficului, precum şi eficientizarea colectării taxelor pentru trama stradală în funcţie de categoria vehiculului. Sistemul trebuie să permită: identificarea şi diferenţierea tipurilor de autovehicule care tranzitează municipiul Constanţa, respectiv determinarea fluxului şi compoziţiei traficului; sistemul trebuie să permită generarea de alerte prin e-mail sau sms către instituţiile interesate şi să asigure colectarea tuturor informaţiilor asociate detecţiei, respectiv stocarea automată a informaţiilor într-o bază de date, care să poată fi accesată cu uşurinţă de instituţiile abilitate şi să se poată integra cu alte sisteme şi baze de date.
 
Sistemul va avea următoarele caracteristici: camerele trebuie să fie pretabile unor condiţii de iluminare foarte diverse, precum şi în condiţii de mişcare sau statice, să prezinte rezistenţă la acte de vandalism, precum şi la condiţii atmosferice variate (mediul salin, umezeală ridicată, temperaturi ridicate sau scăzute); structura sistemului va consta în camere amplasate la intrările în municipiul Constanţa, care să fie conectate la unul sau mai multe puncte de monitorizare; sistemul software trebuie să asigure colectarea tuturor informaţiilor asociate detecţiei (identificarea locaţiei camerei de supraveghere, data şi ora la care s-a efectuat detecţia, nr. de înmatriculare detectat, dimensiuni autovehicul etc.), respectiv stocarea automată a informaţiilor într-o bază de date de tip black list/white list, să poată genera rapoarte cu detecţiile realizate într-o anumită perioadă, să permită exportul rapoartelor în fişiere externe (HTML, Excel, documente Word), precum şi statistici şi grafice privind traficul din zona de detecţie; sistemul trebuie să funcţioneze în mod automat, nefiind necesară intervenţia unui operator uman, dar să permită accesul la informaţiile stocate persoanelor autorizate; sistemul trebuie să permită integrarea cu un modul GIS (Sisteme Informatice Geografice), putându-se astfel vizualiza amplasarea camerelor video pe o hartă vectorială, care, în momentul generării unei alerte, să afişeze automat toate informaţiile legate de aceasta; să prezinte o soluţie modulară inteligentă formată dintr-o reţea de senzori care să permită identificarea caracteristicilor autovehiculelor (numere de înmatriculare, dimensiuni etc.) care tranzitează municipiul Constanţa.
 
Prin intermediul consultării publice, se solicită furnizorilor preţul detaliat pentru sistemul mai sus menţionat, precum şi soluţii tehnice.
 
Termenul-limită de primire a ofertelor este 16.10.2017, iar cel al consultării - 23.10.2017. Condiţii de participare: orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate, precum şi propuneri privind soluţii tehnice pentru „Sistem integrat de monitorizare trafic, identificare autovehicule şi stabilirea compoziţiei traficului din municipiul Constanţa“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

03 Oct, 2017 11:36

Atita tevatura pentru citeva camere.Credeam va fi monitorizat traficul la intersectii si pe strazi si bulevarde.Ex:Bdul Mamaia ,Tomis ,Lapusneanu,Mircea,Aurel Vlaicu, Mihai Viteazu,s.a. Iar o chestie care se fisiie repede.Probabil ca sint unii derbedei cu influenta care nu vor sa fie vazuti cind tureza motoarele pe strazile constantei, devenind pericol public.

ion

03 Oct, 2017 10:01

Bună dimineaţa Am rezolvat toate problemele şi mai lipsea aceasta. Nu spun că nu este util, dar este pe sfert pentru că nu ajută cu nuimic la supravegherea traficului urban. mai exact ar fi util să fie camere de SUPRVAGHERE şi MONITORIZARE TRAFIC în cele mai fierbinţi şi aglomerate puncte urbane unde au loc şi foarte multe accidente sau unde se desfăşoară LINIUŢE : Mamaia, b-dul Tomis, Al. lăpuşneanu, Filimon Sârbu,intersecţie gară CF cu Ferdinand , 1 Mai, zona ICIL, Poporului cu Lăpuşnanu - Trocadero -, şi multe alte intersecţii cu grad ridicat de risc de producere de accidente. Așa cred că ar trebui gândit un astfel de sistem pentru a ne ajuta în a avea un trafic urban civilizat şi mult mai sigur. dar cine să gândească acest lucru primarul Făgădău care a promis multe dar nu a făcut mai nimic pentru noi, ci numai pentru găştile de care aparţine. A promis în campanie parcare de cca 300 -400 locuri sub ăarcul de la Sala Sporturilor, dar a mai spus ceve despre asta. Nimic. Au trecut alegerile şi le va promite data viitoare. HALAL

Articole asemanatoare

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 2468

Proiect pilot demarat la Constanța în zona trecerilor de pietoni. Ce prevede acesta și în ce zonă se derulează (video)

18 Feb 2019 709

SPAS Constanţa cumpără sisteme antiefracţie şi supraveghere video (document)

04 Jan 2019 480

Municipiul Constanţa va avea sistem de supraveghere video. Unde vor fi amplasate camerele de luat vederi?

14 Nov 2018 2091

Anunț important de la RADET Constanța. Ce presupune convenția de facturare individuală la RADET Constanța (video)

18 Jul 2018 1702

Polițiștii locali din Constanța și angajații Polaris M Holding acționează pe strada Munții Tatra din Constanța (video)

17 Jul 2018 688

Big Brother în comuna Mircea Vodă. Comteh SRL se va ocupa de extinderea sistemului de supraveghere video stradală (document)

18 Jun 2018 737

Şoferi „teribilişti“ aflaţi nu de puţine ori sub influenţa băuturilor alcoolice Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, interpelat de senatorul Ştefan Mihu pe tema pericolului din traficul auto

10 May 2018 1703

Autostrada A2 București-Cernavodă, închisă pe ambele sensuri de mers (video)

26 Feb 2018 897

Comisarul-şef Tudorel Dogaru le răspunde „haterilor“ „Este nevoie de poliţie locală“

13 Feb 2018 12095

Întâmplare ca-n filme pe o stradă din Constanţa! „Îmi cer scuze că ţi-am furat banii. Te rog, nu vreau să am probleme cu poliţia“

13 Jan 2018 6147

O autospecială nouă a intrat în dotarea ISU Dobrogea. Cât a costat şi la ce poate fi folosită (galerie foto + video)

04 Dec 2017 1273

UM 02003 Constanța achiziționează sistem video de la o societate din Constanța. Ce valoare are contractul (document)

15 Oct 2017 1434

Revoltă în Portul Constanța Sud Agigea Zeci de oameni protestează la aceasta oră. Iată motivul (galerie foto+video)

12 Oct 2017 9263

Big Brother în parcarea Consiliului Judeţean

28 Sep 2017 2174