Nu au finanțare! Primăria Constanța renunță la sistemele de canalizare pluvială pentru cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori, Palazu Mare și Universitate

  • Este vorba despre Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică și studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori" și  Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Palazu Mare și Universitate"
  • Motivul invocat de autoritatea locală pentru anularea acestora sunt abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau imposibilitatea încheierii contractului
  • Deși au fost depuse oferte pentru ambele achiziții, în realitate motivul anulării achizițiilor ar fi lipsa banilor pe care autoritatea locală i-a cerut prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny
  • Vă reamintim, prin PNI Anghel Saligny, municipalitatea a primit fonduri doar pentru  proiectul Bulevardul Madrid, respectiv 43.000.000 lei
 
La începutul acestui an, primarul Vergil Chițac anunța că milioane de euro din fonduri europene vor fi valorificate, anul acesta, în municipiul Constanţa, în cadrul unor proiecte de modernizare de imobile, străzi, bulevarde, dar şi a sistemului de termoficare al oraşului și de canalizare în noile cartiere ale orașului.

În cifre absolute, Chiţac a vorbit despre derularea sau demarearea a cel puţin 26 de proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile provenite de la Uniunea Europeană.

Printre acestea și proiecte pentru cele trei etape de reabilitare a reţelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanţa, două pentru crearea de sisteme de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac şi Compozitori, Palazu Mare și Universitate şi un proiect pentru amenajarea bulevardului Madrid.

 
După mai bine de șase luni de la acest anunț, Primăria Constanța a anulat două licitații importante. Din lipsă de finanțare.

Este vorba despre Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică și studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori" și  Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Palazu Mare și Universitate".

Motivul invocat de autoritatea locală pentru anularea acestora sunt abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau imposibilitatea încheierii contractului.

Valoarea totală a celor două achiziții anunțate era de 565.802 lei pentru creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Palazu Mare și Universitate și 538.583 lei pentru  sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori.

Cele două proiecte au fost votate de Consiliul Local Municipal Constanța în ședința extraordinară convocată de Vergil Chițac în 04 noiembrie 2021. Devizele acestora pot fi studiate în secțiunea „documente".

În realitate, ne-au precizat surse din cadrul municipalității, motivul pentru care licitațiile nu au mai continuat, deși au fost depuse oferte pentru ambele achiziții ar fi lipsa banilor pe care autoritatea locală se aștepta să-i primească prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.


Ori prin acest program, municipalitatea a primit fonduri doar pentru proiectul Bulevardul Madrid.

Vă reamintim că valoarea totală a proiectului este de 62.058.582.39 lei, din care contribuția municipiului Constanța va fi de 8.354.098.26 lei. Cea mai mare parte a fondurilor provin de la Guvern, prin programul național Anghel Saligny, respectiv 43.000.000 lei.

Vă prezentăm mai jos, lista de proiecte depusă de UAT municipiul Constanța și suma estimată pentru realizarea lor cu tot cu TVA, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”:

Constanța  
  1. Creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori – 68.019.428 lei
  2. Creare sistem de canalizare pluviala în cartierele Palazu Mare și Universitate – 71.277.434 lei
  3. Bulevardul Madrid – 53.704.484 lei

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Banii alocați județelor Constanța și Tulcea prin programul Anghel Saligny (DOCUMENTE)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări de deschidere a pavilioanelor de vară pentru pensionari din municipiul Constanța

12 Apr 2022 1288

Majorare de capital social la CT Bus SA. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de microbuze/minibuze pentru străzile înguste din Constanța

11 Dec 2019 3179

PUD-ul pentru un hotel în staţiunea Mamaia şi inventarul bunurilor municipalităţii, trântite la vot de consilierii locali

29 Mar 2019 1586

Cu ce au venit şi cu ce pleacă aleşii din CJ Constanţa (documente)

07 May 2016 4857

Primăria Ovidiu investeşte în viitor Se caută soluţii pentru construcţia unui corp de clădire la Liceul „Ion Podaru“

29 Oct 2015 2293

Eroii neamului, cinstiţi la Cernavodă, de Ziua Armatei

26 Oct 2015 2607

Proiect ambiţios, de peste cinci milioane de euro Saligny, prima comună cu drumuri asfaltate în totalitate (document)

06 Oct 2015 3525