ZIUA in judet

Oameni ale căror reușite, idei, eforturi vor modela județul Constanța în următorii 100 de ani Lansăm „Interviuri live ZIUA de Constanța“

Marea Unire a românilor din 1918 a fost posibilă prin multe sacrificii, voință politică și consens național. În cei 100 de ani după Marea Unire, România a cunoscut demnitate, bucurie, dar și întristare.
 
Starea actuală este marcată în același timp de incertitudine și speranță. Incertitudine provocată de nesiguranța socială privind nivelul de trai și problema demografică. Speranță pentru construirea unui viitor mai bun prin unirea libertății cu responsabilitatea și solidaritatea, pe baza credinței în Dumnezeu și a iubirii față de oameni.
 
Un interviu LIVE, o comunitate, o poveste
 
În anul Centenarului, cotidianul ZIUA de Constanța lansează Interviurile Live cu primarii județului Constanța, care sunt invitați să vorbească despre comunitățile lor în an de mare sărbătoare.
 
Acest proiect al cotidianului ZIUA de Constanța stă mărturie faptului că Dobrogea, care sărbătorește anul acesta 140 de ani de la revenirea la Statul Modern Român (1878), are un trecut istoric, politic și cultural pe care își poate sprijini viitorul. Misiunea noastră este aceea de a participa interactiv la construirea lui. Pentru că o administrație are valoare doar dacă ai o comunitate puternică și înfloritoare, despre care poți să vorbești!
 
Istorie, personalități și cetățeni ai județului Constanța
 
Proiectul cuprinde mai multe etape, de la prezentarea istoricului, a personalităților locului, a reprezentanților administrației locale, la prezentul care interesează cetățeanul.
 
Ce au însemnat cei 100 de ani pentru fiecare dintre cele 70 de comune, orașe și municipii ale județului Constanța, cum au reușit să se dezvolte până în zilele noastre.
 
Vom face și o radiografie concretă privind starea actuală a celor mai importante servicii comunitare de utilități publice la nivelul județului.
 
Vom discuta despre identitate, iar după fiecare „vizită“ în teritoriu vom identifica „Omul Centenarului“ - cetățeanul emblematic pentru comunitatea sa.
 
LIVE, în fiecare marți, de la ora 14.00, pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța
 
„Interviurile live“ vor avea loc în fiecare zi de marți, de la ora 14.00, pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța, iar povestea „Omului Centenarului” o veți putea citi în fiecare zi de joi pe site-ul www.ziuaconstanta.ro/.
 
Vă așteptăm să ne fiți alături, pentru că acest proiect este unul interactiv și vă este adresat dumneavoastră, cititorilor!
 
https://www.facebook.com/ziuaconstanta/
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial La mulţi ani! ZIUA de Constanţa, la ceas aniversar. 19 ani de activitate jurnalistică de calitate

20 Nov 2019 1817

ZIUA de Constanţa împlineşte astăzi 18 ani!

20 Nov 2018 1231

Interviuri live Legenda lui Topal, cel care a dat numele satului, o cetate unică, identitate, istorie şi obiceiuri de la Topalu (documente + galerie foto)

06 Nov 2018 8027

Interviu live Cristian Cîrjaliu - „Dintr-un cătun, Agigea a crescut datorită investițiilor. Le mulțumesc tuturor celor care au construit în comuna noastră!“ (video)

26 Oct 2018 4480

Interviuri live Istoria „Hasancei“ şi povestea celor trei valuri romane. Valu lui Traian, cea mai rapidă dezvoltare în rândul comunelor de rangul său (documente + galerie foto)

15 Oct 2018 7061

Interviu live cu primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu „Îmi doresc să ajungem la acea pace socială, fiecare să își găsească locul, să evoluăm. Am fost bulversați de democrație și mulți au pierdut din patriotism“

11 Oct 2018 4159

Interviuri live Povestea Cetății Ulmetum, scoasă la lumină de Vasile Pârvan. Comuna Pantelimon și „moștenirea“ turcească. Primii coloniști au venit din Transilvania (galerie foto)

08 Oct 2018 5420

Interviuri live Ioan Roman - „În 1989, când am devenit comună, eram 6.000 de locuitori. Astăzi, numărul populației s-a dublat. Localitatea se dezvoltă armonios, dar ar trebui să aibă industrie“ (video)

03 Oct 2018 4753

Interviuri live Cele mai importante etape ale întemeierii și dezvoltării așezării Mavro-Vale - cătunul Cogealia, actuala comună Lumina (documente + galerie foto)

01 Oct 2018 4734

Interviu live cu primarul Petre Urziceanu și Gelu Dae, „Omul Centenar“ „Procurorul general al României, Nicolae Popovici, l-a convins pe Ceaușescu de faptul că Negru Vodă trebuie să devină oraș“ (video)

27 Sep 2018 2435

Interviuri live Istoria localităţii Cara-Omer, proiecte, dezvoltare, frumuseţea Pădurii Hagieni şi a siturilor arheologice. Negru Vodă în anul Centenarului! (documente + galerie foto)

24 Sep 2018 5180

Interviu live cu primarul localității Poarta Albă, Vasile Delicoti, și Aurelia Oprea, „Omul Centenar” „Părinții noștri au fost împroprietăriți de Carol I, dar colectivizarea a distrus pământul dobrogean. Astăzi, el renaște

19 Sep 2018 2856

Interviuri live Vechea aşezare turcească Alacap, poveştile Canalului vs 88 de ani de istorie a comunităţii din Poarta Albă (documente + galerie foto)

17 Sep 2018 4665

Interviuri live Gheorghe Frigioi - „În Anul Centenar, avem nevoie mai mult ca oricând să se popularizeze istoria Dobrogei, să fim uniți, să ne «strângă» și Dunărea, și Marea Neagră!” (video)

12 Sep 2018 1175

Interviuri live Cele mai importante etape în dezvoltarea comunităţii Satişchioi, actuala comună Crucea din judeţul Constanţa, în ultimul secol (galerie foto + documente)

10 Sep 2018 2611