ZIUA LIVE. "O poveste despre Maria Tănase" - pasiune, documente, scrisori, interviuri, amintiri și melodii celebre, interpretate de Mirela Pană

  • „O poveste despre Maria Tanase” este spectacolul-concert pe care Teatrul de Stat Constanța, actrița Mirela Pană și regizoarea Carmen Lidia Vidu l-au pregătit pentru publicul constănțean
  • Cu sprijinul pianistei Elena Gatcin și al Cristinei Baciu, care se ocupă de partea multimedia, spectacolul se bucură și de costumele realizate de Lăcrămioara Dumitrașcu
  • Mirela Pană a vorbit la ZIUA LIVE despre povestea din spatele spectacolului, care se anunță unul de mare succes
  • Mirela a început să-i cânte melodiile la sugestia violonistului și dirijorului Gheorghe Parnica, care i-a spus că are timbrul asemănător cu al Mariei Tănase

„O poveste despre Maria Tanase” este spectacolul-concert pe care Teatrul de Stat Constanța, actrița Mirela Pană și regizoarea Carmen Lidia Vidu l-au pregătit pentru publicul constănțean. Cu sprijinul pianistei Elena Gatcin și al Cristinei Baciu, care se ocupă de partea multimedia, spectacolul din urmă cu 8 ani a devenit un produs international, numai bun de urmărit atât în sala de teatru cât și în cinematografe sau spații neconvenționale. Costumele spectacolului sunt realizate de Lăcrămioara Dumitrașcu.
Mirela Pană a vorbit la ZIUA LIVE despre povestea din spatele spectacolului, care se anunță unul de mare succes.


Interviul video poate fi urmărit aici: .


"O poveste despre Maria Tănase" aduce în fața publicului nu doar o parte dintre cele mai cunoscute melodii interpretate de Maria Tănase, interpretate de Mirela Pană, dar și documente, scrisori, gândurile, amintirile celor care au cunoscut-o pe marea artistă.
Legătura Mirelei cu Maria nu este una întâmplătoare. Dincolo de timbrul special, actrița de la Teatrul de Stat din Constanța a povestit la ZIUA LIVE ce o leagă de Maria a lui Tănase.
“Pasiunea, avem aceeași pasiune pentru scenă. Am un soi de golănism pe care îl avea și ea. Sunt o persoană deschisă, ca și ea. Cânt în aceeași tonalitate ca și ea”, a mărturisit actrița.
Mirela a început să-i cânte melodiile la sugestia violonistului și dirijorului Gheorghe Parnica, care i-a spus că are timbrul asemănător cu al Mariei Tănase.
“Maestrul Parnica a fost cel care m-a învățat să-i interpretez cântecele, cu melos, cu trăire, să le ascult și să le înțeleg. Faptul că am descoperit-o întâi prin cântec, m-a făcut să vreau să fac mai mult pentru ea, s-o arăt lumii așa cum a fost. Astăzi după ani buni de la prima variantă a spectacolului, eu nu o joc pe Maria Tănase, ci o transmit așa cum îmi imaginez eu că a existat ea: strălucind pe scenă, cu eleganță, senzualitate, cu adorație și pasiune mistuitoare pentru muzică”, a precizat Mirela Pană.


Citește și:


ZIUA LIVE. Actrița Mirela Pană, detalii despre cea mai nouă producție a Teatrului de Stat Constanța

ZIUA LIVE. Povestea Mariei Tănase, adusă în repertoriul Teatrului de Stat Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 614

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 851

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 705

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 875

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 581

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1253

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 619

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 430

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 629

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 668

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1026

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1275