Deschidere editie

Pentru SSC Farul, salvarea a venit de la Gică Hagi! Inspecţie la stadionul „Farul“. Nu sunt îndeplinite toate condiţiile de omologare pentru Liga a 2-a (galerie foto)

Cu cinci zile înaintea începerii Ligii a 2-a de fotbal, stadionul „Farul“ din Constanţa a fost inspectat ieri de o comisie, în vederea omologării pentru ca SSC Farul să poată disputa pe arena din strada Primăverii meciurile din eşalonul secund.
 
Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai mai multor instituţii, Jandarmeria, ISU, Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, ai firmei de pază, ai SSC Farul Constanţa, iar din partea Federaţiei Române de Fotbal a fost prezent Dorinel Dincă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Călăraşi. În urma inspecţiei, s-a concluzionat că nu sunt întrunite toate condiţiile de omologare, situaţie în care s-a oferit termen până joi, 2 august, pentru remedierea problemelor. Bomba a venit însă câteva ore mai târziu!
 
„S-a stabilit că nu întrunim 100% condiţiile de omologare şi s-a dat un termen până joi, la ora 9.00, pentru remedierea problemelor. Sunt lucruri care, spun eu, cu înţelegere, se pot rezolva, astfel încât să putem disputa meciul de sâmbătă (n.r. cu ACS Poli Timişoara), cu spectatori, pe stadionul Farul. Avem speranţe că vom îndeplini cerinţele, pentru că sunt nişte lucruri care ni s-au reproşat foarte uşor de rezolvat. De exemplu, n-am avut două scaune şi o masă la punctul de comandă. Turnicheţii funcţionează, dar nu stau în nu ştiu ce unghi. Camerele de luat vederi merg şi ele. Dar să spui să faci curat în tot stadionul, să tai tu, care eşti chiriaş, tufele din tot stadionul, aceasta e o muncă de Sisif. Suntem de acord să ni se restricţioneze nişte locuri, nişte tribune, dar nu să ţi se ia dreptul să joci. 90% suntem în regulă. Apa curge acum. A fost oprită o perioadă, dar s-a remediat. În cazul în care ţâşnitoarele de pe stadion nu vor merge, am promis că vom oferi apă plată tuturor spectatorilor. Va fi apă din belşug“, a declarat Marcel Lică, imediat după inspecție.

O nouă mână de ajutor 

Potrivit acestuia, varianta a doua ar fi fost ca meciul de sâmbătă să se joace, tot pe „Farul“, dar fără spectatori, sau la Techirghiol. „Ne vom strădui, dacă va fi nevoie, să găsim o variantă de joc şi la Techirghiol, însă soluţia numărul 1 este clar stadionul «Farul»“, puncta Marcel Lică. Salvarea pentru SSC Farul în problema stadionului a venit însă, peste doar câteva ore, de la Gică Hagi, la care suporterii au apelat pentru a permite SSC Farul să joace meciul cu ACS Poli Timișoara la Ovidiu, pe arena centrală a Academiei Hagi, cea care găzduiește și meciurile oficiale ale FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017. Hagi a fost de acord. Mai mult, nu-i va percepe bani SSC Farul pentru folosirea terenului! „Regele” ajută astfel din nou echipa suporterilor, după ce, la începutul sezonului trecut, dăduse mai mulți jucători la SSC Farul, pentru evoluțiile din Liga a 3-a.

„Îi mulțumim!” 

„Când am constatat că există un risc de a nu putea juca cu spectatori contra timișorenilor, pe stadionul Farul, suporterii i-au trimis un SMS lui Gică Hagi, întrebându-l dacă ni se poate permite să disputăm meciul de debut în eșalonul secund pe terenul central al Academiei Hagi. Această cerere a fost acceptată imediat, fără costuri pentru noi, iar mâine dimineață (n.r. astăzi) încheiem contractul. Meciul are loc sâmbătă, 4 august, de la ora 13.00. În această situație, nu abandonăm totuși planul de a evolua în Liga a 2-a pe stadionul Farul. Ne preocupăm în continuare de rezolvarea tuturor problemelor semnalate la inspecția de astăzi (n.r. ieri), astfel încât stadionul din str. Primăverii să primească omologarea pentru eșalonul secund. Însă, următoarea inspecție nu va mai fi joi, 2 august, ci săptămâna viitoare, ca să avem timp să rezolvăm toate cerințele. Vom discuta cu Gică Hagi și posibilitatea de a mai juca la Ovidiu în Liga a 2-a, în funcție de cât de repede vom omologa stadionul Farul. Îi mulțumim pe această cale lui Gică, cel care a rămas același om de caracter. Sper că acum s-a convins și cel mai neîncrezător suporter că Gică Hagi a iubit mereu clubul Farul, ajutându-l de multe ori”, a declarat Marcel Lică. 

„A fost o rugăminte de-a lor și mi se pare un lucru logic să accept. Clubul nostru a fost deschis din prima în această problemă. E vorba doar de meciul cu ACS Poli Timișoara. După aceea, SSC Farul își va găsi unde să joace”, a declarat Gică Hagi aseară, după meciul disputa de FC Viitorul în deplasare contra Concordiei Chiajna și încheiat la egalitate, 1-1.   

Nu putem să facem investiţii masive sau lucrări de reparaţii“ 

Revenind la inspecția de ieri de la stadionul „Farul”, de la DJST Constanța au venit Mariana Solomon (directorul instituției) și Alexandru Negraru (consilier sport). „În urma inspecţiei de astăzi (n.r. ieri), s-a stabilit ca până joi să se facă nişte remedieri la Complex Stadion „Gheorghe Hagi“ (n.r. aşa cum figurează stadionul în actele Ministerului Tineretului şi Sportului). S-a încheiat un proces-verbal. A fost şi un reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal, dar care, până nu se remediază lucrurile la stadion, nu poate să vizualizeze şi să dea un accept de omologare. Stadiul este destul de complicat. Noi, DJST Constanţa, am spus-o de când am preluat acest stadion, nu putem să facem investiţii masive sau lucrări de reparaţii, întrucât bugetul nu ne permite în acest moment, având în vedere patrimoniul foarte mare pe care îl administrăm. Suntem în plin proces de transfer către autoritatea locală“, a spus Mariana Solomon, la finele inspecției.

„Nu este o certitudine“ 

„Îmi pare rău şi regret nespus că dorinţa suporterilor în momentul acesta nu este o certitudine că se poate juca pe stadionul Farul, dar vom vedea joi, când se va întruni iar comisia, dacă se pot face aceste remedieri. Noi, ca instituţie, nu avem un buget aprobat şi alocat pentru acestea. La noi există o procedură prin care putem remedia aceste lucruri. Şi dacă am face rost de o sponsorizare, să zic masivă, va fi procedură de achiziţii, licitaţie… Dar mai există şi alte variante, conform Legii 4, în care se poate desfăşura jocul pe stadion, dar cred că nu este cea acceptată şi dorită de noi toţi“, a mai precizat Mariana Solomon.

„Pretenţiile cresc“ 

Şeful DJST Constanţa a arătat că, odată cu performanţa şi cu avansarea în eşalon competiţional, cresc şi pretenţiile în ce priveşte infrastructura. „Am o nemulţumire sufletească, pentru că şi eu mi-aş fi dorit ca această echipă să joace pe stadionul Farul, întrucât sportul e important pentru noi toţi, dar, din păcate, ştim cu toţii că nu întrunim condiţiile necesare pentru desfăşurarea unei activităţi sau competiţii sportive. Deja suntem în Liga a 2-a şi pretenţiile cresc din ce în ce, odată cu performanţa. Dar sunt convinsă că în momentul în care acest complex va trece la autorităţile publice locale, se vor face investiţiile necesare, iar echipele de fotbal pot reveni. Pentru că nu vorbim doar de un singur club, ci de întreaga mişcare fotbalistică şi a atletismului din Constanţa“, a punctat Mariana Solomon.

„Direcţia anti-sport“ 

În ce priveşte relaţia de colaborare dintre suporteri şi DJST Constanţa, există nemulţumiri de ambele părţi. Ieri, la inspecţia de omologare, tensiunea a plutit în aer şi a existat şi o discuţie mai lungă cu Mariana Solomon. La final, suporterii au fost supăraţi, iar unul dintre ei s-a exprimat astfel: „Direcţia anti-sport“. „Am nemulţumiri mici, aş spune. Deşi am avut şi săptămâna trecută o întâlnire de lucru cu Consiliul Director al SSC Farul, în care i-am consiliat, dacă aş putea spune aşa, în privinţa unor lucruri pe care ar trebui să le pună la punct, şi din punctul de vedere al documentaţiei şi al paşilor pe care trebuie să-i urmeze pentru desfăşurarea activităţii, nu ştiu dacă s-a înţeles exact şi explicit, deşi există un proces-verbal creat în acest sens. Dar aş putea să mai spun multe lucruri pe care, prin corespondenţa pe care am avut-o cu SSC Farul, tot timpul le-am solicitat documente, în ideea de a-şi rezolva problemele. În acest moment, nu există un contract încheiat, ci o notă de comandă pentru pregătire pe terenul numărul 1 al stadionului şi pentru jocurile amicale, dacă întrunesc condiţiile. De atunci trebuiau să se gândească pentru a convoca această comisie“, a arătat directorul DJST Constanţa.

„Să lăsăm scandalurile deoparte“ 

Pe de altă parte, Mariana Solomon a subliniat că, la Direcţie, s-a aflat oficial foarte târziu de comisia de ieri, în urma corespondenţei de convocare de la SSC Farul. „Ne-am prezentat, am încercat să remediem şi acest lucru, venind în întâmpinarea lor, dar acum ni se cere să le spunem de astăzi (n.r. ieri) dacă joi vor întruni condiţiile. Acest aspect nu putem să-l spunem, nu depinde numai de noi. Mai există câteva nemulţumiri, dar pe care prefer să le rezolvăm ulterior. Sper ca toţi să încercăm să rezolvăm această situaţie. Sportul constănţean are nevoie să fim uniţi, să lăsăm scandalurile deoparte şi să încercăm să facem lucrurile pozitive. Altfel, pierdem vreme şi energie. Sportul constănţean are nevoie de o revigorare. Noi suntem cei responsabili de mersul bun al lucrurilor. Dacă vom încerca să facem un lucru pozitiv în fiecare zi, vom reuşi. Dar, dacă vom sta tot timpul să aruncăm vina de pe unii pe alţii, nu vom rezolva niciun fel de problemă“, a mai spus Mariana Solomon.

„Avem 19 jucători care vor putea fi legitimaţi“ 

În ce privinţa lotul de fotbalişti al SSC Farul pentru debutul în campionatul 2018/2019, Marcel Lică a spus că astăzi se merge la Bucureşti pentru legitimarea jucătorilor. „Contractele s-au întocmit, de acest aspect s-a ocupat Traian Gherghişan. La ora aceasta, avem 19 jucători care vor putea fi legitimaţi, urmând ca lotul să fie îmbunătăţit pe parcurs, atât numeric, cât şi valoric“, a arătat preşedintele executiv al SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani, din nou, de la bugetul local pentru sportul constănţean. La ce structuri se referă proiectele de hotărâre (documente)

24 Sep 2018 354

Eşec usturător la Târgovişte SSC Farul Constanţa e din nou pe loc de retrogradare

24 Sep 2018 459

Liga a 4-a. La seniori, CS Poseidon 2 Mai Limanu a învins FC Farul Constanţa. CS Cumpăna, lider (galerie foto)

23 Sep 2018 528

Chindia Târgovişte a învins SSC Farul Constanţa cu 5-1 în Liga a 2-a. În opt meciuri, „marinarii“ au primit 22 de goluri!

23 Sep 2018 1175

Imagini de la eveniment Veteranii de la Farul și Tomis au jucat, la Constanța, la Cupa Prieteniei. Distincție pentru Constantin Gache (galerie foto+video)

22 Sep 2018 1740

Fotbalul județului Constanța Ce meciuri se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente)

22 Sep 2018 455

Axiopolis joacă sâmbătă la Cernavodă cu Progresul 1944 Spartac. CS Medgidia are meci în deplasare

22 Sep 2018 907

Un nou început Petre Grigoraș și Marian Dinu debutează la SSC Farul în Liga a 2-a. Meci contra Chindiei Târgoviște

22 Sep 2018 1742

Ciprian Marica, prezent astăzi la SSC Farul Constanța. Petre Grigoraș şi Marian Dinu, noii antrenori (galerie foto)

20 Sep 2018 8152

Meciul Chindia Târgoviște - SSC Farul Constanța se joacă duminică, 23 septembrie

20 Sep 2018 1164

Suszi SRL și Opal Construct SRL au semnat cu Unitatea Militară 02133 Constanța (document)

19 Sep 2018 691

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 589

Ce antrenor va fi înscăunat la SSC Farul Constanţa?

18 Sep 2018 2310

Echipa de fotbal Farul Constanţa a intrat în faliment. Dosarul a primit al 55-lea termen

18 Sep 2018 692

CS Farul Constanţa, pe podium şi la Campionatul Naţional de culturism şi fitness de la Arad (galerie foto)

18 Sep 2018 1755

Cine a condus antrenamentul de astăzi al SSC Farul, în absența lui Ion Barbu (galerie foto)

17 Sep 2018 2126

A demarat igienizarea stadionului „Farul“ din Constanţa. Cine efectuează lucrările (galerie foto)

17 Sep 2018 3295

SSC Farul, a cincea înfrângere. Ion Barbu renunţă! „Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr”

17 Sep 2018 2608

Ion Barbu şi-a anunţat decizia de renunţare la funcţia de antrenor al SSC Farul Constanţa

16 Sep 2018 2396

„A mai trecut un an fără tine, tată!“ La Constanţa s-a disputat o nouă ediţie a „Memorialului Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (galerie foto)

16 Sep 2018 448

Fotbal FC Farul Constanţa, lider în Liga a 4-a

16 Sep 2018 915

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Cercetarea, protejarea şi promovarea unei comori inestimabile, Tezaurul de sculpturi de la Tomis (galerie foto)

14 Sep 2018 755

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a intrat în insolvenţă!

11 Sep 2018 618

Echipă cu şase titluri de campioană a României Judecătorii analizează azi intrarea în insolvenţă a RCJ Farul Constanţa!

10 Sep 2018 778

Campioana României la tenis de masă, CS Farul Constanţa, pe primul loc după meciurile din turul Superligii

03 Sep 2018 1576

După victoria cu CS Baloteşti, SSC Farul a urcat cinci locuri în clasament, părăsind zona retrogradării

03 Sep 2018 1183

Anunţ al lui Ciprian Marica. AS CS Farul îşi schimbă numele în FC Farul! Ion Constantinescu - „Această echipă merită toată atenţia“ (galerie foto+video)

03 Sep 2018 4910

SSC Farul a învins la Techirghiol CS Baloteşti. Două goluri şi penalty ratat în minutul 83!

02 Sep 2018 1826

Județul Constanța. Rezultatele din etapa a patra a Ligii a 4-a de fotbal

01 Sep 2018 1088

Ciprian Marica - „Am cedat drepturile de utilizare a mărcii FC Farul către AS CS Farul”

01 Sep 2018 5767

Imagini de la eveniment AS CS Farul a câştigat la scor meciul din Liga a 4-a cu Portul Constanţa (galerie foto + video)

01 Sep 2018 2288

Derby-ul municipiului Portul Constanţa şi AS CS Farul se întâlnesc sâmbătă în Liga a 4-a

01 Sep 2018 776

Meci la Techirghiol, duminică, între SSC Farul Constanța și CS Balotești

01 Sep 2018 982

FC Viitorul, punctaj maxim, după cinci etape, în campionatul juniorilor U-19 şi U-17

31 Aug 2018 416

Campioana europeană Lorena Jinga şi-a serbat majoratul „Cât de norocoasă sunt să am oameni ca voi în jurul meu!“ (galerie foto)

31 Aug 2018 1738

Meciul cu CS Baloteşti se joacă la Techirghiol, fără spectatori Vlad Neagu, cooptat în staff-ul de conducere al SSC Farul

30 Aug 2018 1882

Multe persoane cunoscute, prezente la meciul dintre AS CS Farul Constanţa şi Ştiinţa Acalab Poarta Albă (galerie foto)

30 Aug 2018 1494

Foşti componenţi ai grupei 1990 de la FC Farul, reuniţi cu ocazia unui eveniment festiv (galerie foto)

30 Aug 2018 4249

Axiopolis Cernavodă a eliminat SSC Farul Constanța din Cupa României

29 Aug 2018 2635

Imagini de la eveniment Recordurile naționale ale lui Ilie Floroiu. 40 de ani de când stau în picioare. Festivitate la Constanța (galerie foto)

29 Aug 2018 971

SSC Farul Constanţa şi Axiopolis Cernavodă se întâlnesc astăzi în Cupa României

29 Aug 2018 1379

Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan, la SSC Farul Constanţa

29 Aug 2018 2927

Ciprian Marica a fost la meciul dintre AS CS Farul și Știința Acalab Poarta Albă. Ce a spus fostul internațional despre discuțiile cu SSC Farul

28 Aug 2018 1583

În clasamentul Ligii a 2-a, SSC Farul Constanța se află pe loc de retrogradare

27 Aug 2018 1116

Atletul-fenomen Recordurile naţionale ale lui Ilie Floroiu au atins o nouă bornă. De 40 de ani, nimeni nu le poate doborî!

27 Aug 2018 3648

SSC Farul a jucat în zece oameni din minutul 28 contra Sportului Snagov! Cu ce scor s-a încheiat meciul (galerie foto)

26 Aug 2018 1312

UPDATE Județul Constanța. AS CS Farul, eșec la seniori la debutul în Liga a 4-a (galerie foto)

25 Aug 2018 2294

UPDATE Asociere între SSC Farul Constanța și Ciprian Marica, cel care a câștigat brandul FC Farul? Ce spun ambele părți

25 Aug 2018 5069

Ion Constantinescu - „Au venit cu sufletul“ AS CS Farul Constanţa debutează în Liga a 4-a. Ce jucători fac parte din echipa lui Marica

25 Aug 2018 2279

Echipa fanilor joacă duminică cu Sportul Snagov Ion Barbu - „Se tot zvoneşte că SSC Farul o să se desfiinţeze“ (galerie foto)

24 Aug 2018 1854