Preavize cu termen până pe 5 septembrie Iată care vor fi cele patru vămi de frontieră ale judeţului Constanţa

Cele patru birouri vor fi conduse, în total, de şase şefi (unul la Mangalia, doi la Agigea, doi la Constanţa şi unul la Mihail Kogălniceanu)
 
Foştii angajaţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa sunt în febra examenelor. Azi continuă testarea necesară ocupării posturilor din Direcţia Regională de Finanţe Galaţi, structură care a preluat frâiele Vămilor şi Finanţelor Publice din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Tulcea. Potrivit unor surse, după examene, în Direcţia Regională de Finanţe Galaţi vor lucra circa 50 de persoane, asta în condiţiile în care doar la DRAOV lucrau, înainte de reorganizare, 90 de salariaţi. Între timp, autorităţile centrale au mentinut cele patru birouri vamale de frontieră din judeţul Constanţa. De asemenea, este de aşteptat ca, în luna noiembrie, Direcţia Antifraudă Fiscală să-şi deschidă porţile, inclusiv la Constanţa. Între timp, unii dintre vameşi stau cu grijă, având în vedere că preavizele le expiră pe data de 5 septembrie.
 
Odată cu închiderea tuturor Direcţiilor Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale din ţară au luat fiinţă Birourile Vamale de Frontieră. În judeţul Constanţa acestea vor exista în Mangalia (care va avea, cel mai probabil, gradul 2 şi aproximativ 50 de salariaţi), în Agigea (grad 1, cu aproximativ 100 de angajaţi), în municipiul Constanţa (grad 1) şi în localitatea Mihail Kogălniceanu (grad 2). Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit surselor noastre, cele patru birouri vor fi conduse, în total, de şase şefi (unul la Mangalia, doi la Agigea, doi la Constanţa şi unul la Kogălniceanu).

Constanţa se va putea mândri şi cu un serviciu de Antifraudă Fiscală, care va avea atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală. Viitorii angajaţi ai Antifraudei Fiscale vor putea să efectueze controale în fabrici şi depozite, pe drumurile publice, în porturi, căi ferate şi fluviale, în aeroporturi, în vecinătatea punctelor vamale, în antrepozite, în zone libere, precum şi în alte locuri în care se desfăşoară o asemenea activitate. Mai mult decât atât, Direcţia Antifraudă Fiscală va avea cadrul legal să confişte bunuri ori bani, să solicite efectuarea unor percheziţii în localuri publice sau particulare, să facă uz de armamentul din dotare, să folosească mijloacele auto purtând însemnele şi dispozitivele de avertizare sonore şi luminoase din dotare şi să folosească baze de date necesare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 670

Poșta Română a bifat un contract de peste 62.000 de euro cu Direcția Generală Asistență Socială Constanța. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

20 Apr 2024 617

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 425

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 685

Licitații publice Primăria Mangalia cheltuie aproape 20.000 de euro pentru servicii de medicina muncii. Contractul a fost câștigat de o firma din municipiul Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 622

Tulcea Peste 80 de angajați ai combinatului de alumină, fără locuri de muncă

01 Apr 2024 777

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1079

Biblioteca Județeană I. N. Roman Constanța va fi păzită de angajații Alfaro Security SRL, din Galați! (DOCUMENT)

07 Mar 2024 532

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

25 Feb 2024 4772

Ministerul Muncii și Solidarității sociale acordă stimulente tinerilor care se angajează

16 Feb 2024 720

Licitații Constanța Drumuri Județene SA cumpără motorină de la Oscar Downstream. Iată pentru ce sumă (DOCUMENT)

05 Feb 2024 857

Oficial de la Imigrări! Se simplifică procedurile și sarcinile administrative care revin în sarcina angajatorilor

23 Jan 2024 585

Licitații publice Cât și cui plătește Consiliul Județean Constanța pentru studiul de calitate a aerului ? (DOCUMENT)

09 Jan 2024 936

Marea majoritate a companiilor germane le-au plătit angajaţilor o primă specială neimpozitabilă pentru a compensa inflaţia

03 Jan 2024 609

Andrei Muntmark va edifica un parc fotovoltaic la Corbu

02 Jan 2024 1069