Primăria Constanţa pregăteşte un contract mamut pentru amenajare peisagistică, sistem de irigaţii şi întreţinerea spaţiilor verzi

Primăria Constanţa consultă piaţa privind determinarea valorii estimate a achiziţiei publice a serviciilor de „Amenajare şi întreţinere spaţii verzi care sunt/vor fi cadastrate în Municipiul Constanţa“.
Primăria intenţionează să încheie un acord-cadru pe 4 ani, cu un singur operator economic, pentru fiecare din cele 4 zone de lucru, având ca obiect proiectare peisagistică - întocmire proiect cu amenajarea spaţiilor verzi care sunt cadastrate în municipiul Constanţa.
 
Proiectarea presupune deplasare la faţa locului, identificarea spaţiului verde din planul cadastral pus la dispoziţie de autoritatea contractantă, cercetare privind forma terenului, denivelările, factorii climatici, profilul de sol, condiţiile hidrologice, vegetaţia lemnoasă şi ierboasă existentă etc., propune materialul dendrologic ce urmează a fi folosit în funcţie de concluziile de la faţa locului.
 
Materialul dendrologic va fi ales din speciile puse la dispoziţie de autoritatea contractantă, iar în funcţie de caracteristicile acestora, precum longevitatea plantei, rezistenţa la anumiţi factori nocivi, ritmul de creştere, înălţimea maximă, forma şi desimea coroanei, coloritul scoarţei, frunzelor, a florilor, perioada înfloririi, plasticitatea şi posibilitatea efectuării de grupări ornamentale, se va realiza proiectul de amenajare peisagistică în contextul reabilitării spaţiului verde cadastrat.
 
Acesta va consta în schiţa de concept ce se va realiza cu ajutorul aplicaţiilor software 2D (în plan) şi 3D (în spaţiu), oferind o imagine de ansamblu şi vizibilitate proiectului. Prin proiect, operatorul economic va avea în vedere asigurarea regimului hidric optim al plantaţiilor existente şi propuse, evidenţiind pe planşe distincte sistemul de irigare respectiv drenare, în funcţie de caracteristicile terenului, în vederea realizării acestora.
 
Proiectarea peisagistică nu include reconfigurare alei pietonale, iluminat public, elemente de mobilier de parc (coşuleţe de gunoi, bănci, foişoare etc.), ci se referă strict la spaţiul verde. Obiectivul general al activităţii se va concentra pe eficientizarea folosirii fondurilor publice alocate şi utilizarea economică şi judicioasă a resurselor în vederea obţinerii unui spaţiu verde public, care va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul urban, în beneficiul socio-economic al comunităţii.
 
Spaţiile verzi care vor face obiectul contractului se încadrează în categoriile predefinite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu modificările ulterioare: parcuri şi/sau grădini publice; scuaruri; fâşii plantate; spaţii verzi din ansambluri de locuinţe; spaţii verzi pentru protecţia lacurilor şi cursurilor de apă; culoare de protecţie faţă de infrastructura tehnică.
 
Prestarea serviciului va fi exprimată în lei/100 mp de suprafaţă de spaţiu verde amenajat. Se solicită orice alte propuneri/sugestii/clarificări privind prestarea serviciului susmenţionat.
 
Lucrări de irigaţie şi drenaj - montare sistem irigaţie. Sistemul de irigaţii va fi unul automatizat, va asigura irigarea uniformă a suprafeţelor verzi, va eficientiza consumul de apă, prin senzorii de umiditate care vor sista irigarea în condiţii de ploaie sau de sol saturat. În funcţie de natura plantaţiilor prevăzute prin proiect, existente şi/sau propuse,

respectiv în funcţie de capacitatea reţelei de apă la care vor fi branşate instalaţiile de stropire, executantul va stabili numărul aspersoarelor şi amplasarea acestora, astfel încât să se asigure udarea zilnică a întregii suprafeţe de spaţiu verde cadastrată. Instalaţia de irigat va fi dimensionată în funcţie de vegetaţie, climă şi caracteristicile solului. Se vor folosi soluţii tehnice de subtraversare, astfel încât să nu fie afectate trotuarele/aleile existente prin spargere/dislocare.
 
Amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi cadastrate. Amenajarea spaţiilor verzi care sunt/vor fi cadastrate în municipiul Constanţa presupune realizarea în teren a proiectelor peisagistice aprobate de autoritatea contractantă, urmate de prestarea serviciului de întreţinere. Operaţiunile privind lucrările de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi din municipiul Constanţa sunt complexe din punct de vedere tehnologic, se realizează individual pentru fiecare tip de amenajare peisagistică (peluză, gard viu, arbori, arbuşti, rabate de flori, rabate de trandafiri etc.), fiind necesar să se asigure continuitatea acestora în vederea îndeplinirii rolului estetic şi funcţional pentru mediul urban. Operaţiunile vor fi cele stabilite şi însuşite de comun acord cu autoritatea contractantă prin proiectul de peisagistică.

Operatorul economic (prestatorul) va fi direct răspunzător şi va garanta calitatea prestaţiei efectuate în raport cu proiectul de peisagistică aprobat.

În oferta specifică va fi prezentat preţul unitar în lei fără TVA/U.M. pentru fiecare operaţiune solicitată conform anexei la prezentul anunţ. Prin această consultare, se solicită opinia firmelor specializate în proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare, respectiv întreţinere spaţii verzi, conform descrierii de mai sus, cu privire la acele caracteristici care nu au fost luate în considerare de autoritatea contractantă, acestea constituind componentă a contribuţiei tehnice şi creative a ofertanţilor până la data de 12.10.2018.
 
Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propuneri privind ofertele de preţ/tarife la adresele de email: servicii.publice@primaria-constanta.ro sau la gheorghe.coman@primaria-constanta.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 242

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 229

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 316

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 222

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 260

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 492

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 371

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 254

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 540

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 316

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 404

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 421

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 359

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 394

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 369