Revolta crestinilor

1182973927.jpg

Peste o suta de persoane se opun construirii Catedralei Eroilor in parcul de la Casa de Cultura

Presedintele asociatiei de proprietari L 104, Mircea Mavrodin, va inainta in cursul acestei saptamani proteste scrise Agentiei pentru Protectia Mediului si Arhiepiscopiei Tomisului. Actiunea Arhiepiscopiei Tomisului de ingradire a unei portiuni din aria Parcului de la Casa de Cultura nu a ramas indiferenta oamenilor care locuiesc in zona respectiva. Peste o suta de persoane au semnat pentru impiedicarea masacrarii parcului. Initiatorul campaniei de strangere a semnaturilor, Mircea Mavrodin, presedintele asociatiei de proprietari L 104, sustine ca, actiunea se doreste a fi perceputa ca o manifestare impotriva actiunii Arhiepiscopiei de a construi Catedrala Eroilor "Sfanta Treime" in mijlocul parcului, nimicind astfel cea mai frumoasa zona a acestuia. Cei care au semnat tabelul nominal sunt oameni care vor ca suprafata spatiului verde a parcului sa nu fie injumatatita. "Avem nevoie mai mult de verdeata, de umbra si de aer curat decat de o catedrala in mijlocul parcului, cel putin in conditiile in care, in acelasi parc exista deja o biserica", marturiseste presedintele asociatiei de proprietari L 104. Mavrodin spune ca o copie a tabelului nominal cu semnaturile celor care nu sunt de acord cu ridicarea catedralei in parcul de la Casa de Cultura va fi atasata unor proteste in forma scrisa ce vor fi depuse in cursul acestei saptamani la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta si la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Actiunea de ingradire a zonei centrale a parcului a fost demarata de angajatii Arhiepiscopiei la sfarsitul saptamanii trecute. Tarusi inalti, de peste un metru, delimiteaza ceea ce a mai ramas din parc de zona care se va transforma in scurt timp in santier. Institutia bisericeasca este proprietara a sase mii de metri patrati din suprafata parcului, in urma unei decizii a primariei Constanta din anul 1990. Din acest spatiu catedrala in sine va ocupa circa 1400 de metri. Pentru constructia grandioasei biserici, Arhiepiscopia a obtinut un aviz de mediu in anul 2001. In martie 2007, Guvernul a aprobat legea 47, care prevede clar ca "terenurile pe care sunt amplasate retele stradale si parcuri publice... nu pot fi dezafectate din domeniul public".

Scris de: {autor}Nicoleta MOCANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 647

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 551

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 708

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 966

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1284

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1562

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 962

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 762

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 813

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 681

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1004

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 740