Revoluţionara cu haina de blanăIoana Purcărea şi averile unui lider de sindicat (Documente)

DESCHIDEREPurcarea-IoanaPurcarea.jpgIoana Purcărea, şefa sindicatului cadrelor didactice din judeţul Constanţa, susţine că a ieşit la protestele din ultimele zile în calitate de profesor şi de cetăţean

Protestele din ultimul timp au scos în prim-plan o mare nemulţumită, o hulitoare a sistemului, care a ieşit în stradă, îmbrăcată cu o haină de blană de mai mare frumuseţea, alături de cei care-şi strigau sărăcia. Dar oare Ioana Purcărea este în aceeaşi situaţie cu bugetarii de rând, cu profesorii pe care-i reprezintă şi care, după ani de studiu, trăiesc din salariile micşorate? Fiind întrebată de ce a participat la proteste, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, Ioana Purcărea, a declarat că a ieşit în stradă „în calitate de profesor şi de cetăţean al Constanţei". „ Blana pe care o port o am de patru ani. Şi nu este scumpă. Şi nu mi-am pus kilograme de aur pe mine. O femeie care se respectă nu poate apărea într-o haină cu coatele rupte şi cu pantalonii desfăcuţi. Niciodată nu voi crea o asemenea imagine despre mine: „săraca, cum a ajuns!" În garderoba mea nu am nicio haină de firmă, dar ştiu să le pun în valoare pe cele pe care le am", a declarat Ioana Purcărea. În ceea ce priveşte declaraţiile de avere şi de interese, preşedinta Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, Ioana Purcărea, nu le-a făcut publice ani de-a rândul. Atunci când era întrebat de respectivele declaraţii, liderul SLSIP Constanţa ne sfătuia să consultăm declaraţia de averea a soţului, Petre Purcărea, care este inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate au fost publicate într-un sfârşit cele două declaraţii ale liderului sindicatului cadrelor didactice din Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere, Ioana Purcărea deţine împreună cu soţul său un teren intravilan de 622 mp în comuna Tuzla şi un teren agricol de 796 mp în comuna Castelu. Ambele terenuri au fost cumpărate: primul în anul 2004, cel de-a doilea în anul 2008. De asemenea, şefa SLSIP Constanţa mai are un apartament de 66 mp, cumpărat în anul 1994. La capitolul autoturisme, Ioana Purcărea se laudă cu un SsangYong fabricat în anul 2007 şi cu un BMW 320i, fabricat în anul 1990. În anul 2010, Ioana Purcărea a realizat următoarele venituri: 13.200 de lei de la Liceul Teoretic „Decebal" (unde activează ca profesor de psihologie), 38.688 de lei de la Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa (preşedinte), 12.525 de lei de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (vicepreşedinte), 12.049 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc în Învăţământ (secretar), 1.243 de lei de la CJAS (membru în Consiliul de Administraţie) şi 42 lei de la AJOFM Constanţa (membru în Consiliul de Administraţie). În total, în anul 2010, Ioana Purcărea a obţinut 77.747 de lei. Soţul său, Petre Purcărea, a câştigat suma de 34.444 lei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. „Bogăţia mea sunt copiii şi nepoţii", a subliniat Ioana Purcărea.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 443

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 677

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 929

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1238

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1522

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 939

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 750

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 802

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 670

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 580

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 966

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 603

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 725

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 741