S-au trezit acasa cu mortul altora

deschidere.jpgO familie din Tulcea a trecut prin clipe de disperare deoarece în sicriul în care trebuia să fie ruda lor era alt bărbat

colaj_1.jpgLuni, o femeie din comuna tulceană Sarichioi, împreună cu soţul său şi o altă rudă, a mers la morga Cimitirului Central pentru a ridica trupul tatălui său, decedat duminica trecută, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Anton Foma, de 67 de ani, ajunsese la SCJU în urmă cu mai multe zile din cauza multiplelor probleme de sănătate. A fost internat, cu diagnosticul de comoţie cerebrală iar ulterior a şi decedat. În momentul în care s-a întâmplat acest lucru, nimeni din familia lui nu era în Constanţa, iar cum drumul de la Tulcea la SCJU este destul de lung nimeni nu a putut ajunge în cele două are cât au avut la dispoziţie pentru a lua trupul neînsufleţit acasă. Aşadar, trupul acestuia a fost depozitat la Morga SCJU, de unde urma să fie transferat, luni, la Morga Cimitirului Central pentru a i se face necropsia. Aşa s-a şi întâmplat, cel puţin teoretic. Fiica, soţul şi un nepot de-al lui Anton Foma au aşteptat luni, la Cimitirul Central până în jur de ora 17.00, pentru a-l putea lua acasă. Chiar dacă sicriul era deja bătut în cuie, familia acestuia a cerut totuşi să fie dat la o parte capacul pentru a vedea defunctul. Acest lucru s-a şi petrecut, doar că trupul care se afla acolo nu prea semăna cu cel al lui Anton Foma. Atât fiica, Irina Ciobotaru, cât şi ginerele Chersan şi nepotul George Vasiliu au insistat că respectivul decedat nu este ruda lor, însă au fost asiguraţi că nu este aşa. Angajaţii de la morgă au motivat că din cauza necropsiei şi-a mai schimbat trăsăturile, însă este cu siguranţă el. În plus, nu aveau acolo nici un alt bărbat decedat iar conform actelor, acela era Anton Foma. În cele din urmă au luat de bune aceste explicaţie însă acasă rudele şi-au dat seama şi ele că bărbatul pe care îl plângeau nu era Anton Foma. Au început să sune la 112, la Inspectoratul de Poliţie Tulcea, şi la spital şi morgă, în Constanţa. O maşină a venit, într-adevăr, să ia trupul bărbatului necunoscut de la familia îndoliată, însă după multe telefoane, potrivit rudelor.

buletin.jpgAu încurcat trupurile neînsufleţite

Ieri dimineaţă, rudele au venit iarăşi la Constanţa şi ulterior s-a dezlegat şi „misterul". La prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se aflau luni, doi bărbaţi care urmau să fie transferaţi la Cimitirul Central pentru necropsie. Angajaţii, atât ai cimitirului, cât şi ai spitalului nu au fost atenţi la datele decedaţilor şi astfel, dintr-o „eroare" trupurile celor doi au fost încurcate. „Din informaţiile strânse până la această oră, ieri (n.r. - luni), în jurul orelor 13.30, o maşină de la Cimitirul Central s-a deplasat la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a ridica cadavrul unui cetăţean din judeţul Tulcea, ce urma să fie supus autopsiei. Dintr-o eroare de comunicare a salariatului de la Cimitirul Central, coroborată probabil şi cu o lipsă de colaborare cu angajaţii prosecturii de la noi, s-a ridicat un alt cadavru care trebuia şi el supus autopsiei, avea toate argumentele în acest sens, fiind şi el declarat medico-legal ca şi cazul de la Tulcea. Astfel încât la cimitir a fost dus un alt cadavru decât cel care trebuia", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian. Acesta a cerut scuze familiei, din partea unităţii spitaliceşti, pentru acest incident. De asemenea a precizat că s-a început o anchetă internă care să arate cine a greşit. „Noi, ca şi instituţie ne cerem scuze pentru incidentul acesta. Conducerea spitalului a hotărât demararea unei anchete administrative în acest sens pentru a vedea exact unde şi cum s-a greşit şi pentru ca acest incident nedorit să nu se mai petreacă", a mai declarat dr. Stoian.

Familia îndoliată a reuşit într-un final să ridice ieri, corpul defunctului de la morgă şi să-l ducă la Sarichioi pentru a-l înmormânta creştineşte. Cel puţin până la această oră, nimeni nu şi-a arătat intenţia de a da în judecată spitalul pentru situaţia în care a fost pusă familia Foma.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Je

15 Mar, 2010 19:04

E bine ca a fost tot un om in cosciug ... si nu Doamne fereste un animal ceva .... la cat de retarzi sunt ...

Cristina

10 Mar, 2010 11:25

Ca la noi...la ce sa ne asteptam?? Suntem o tara se uituci, de lenesi, de iresponsabili! Sa ne fie rusine ca nu trezim odata!

Articole asemanatoare

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 845

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Se circulă în condiții de vizibilitate scăzută pe Autostrada A2 București-Constanța

08 Apr 2024 426

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 629

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 566

Județul Tulcea, sub avertizare Cod Galben de ceață densă

05 Mar 2024 567

Evenimente la Constanța și Tulcea Forțele Navale Române, la ceremoniile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

22 Jan 2024 809

Cod Galben la Tulcea! Cât durează atenționarea meteo

12 Jan 2024 825

Comuna Crișan, din Tulcea, contract de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din comună! Care sunt firmele câștigătoare (DOCUMENT)

10 Jan 2024 743

Cod Galben la Tulcea! Ce spun meteorologii

12 Dec 2023 871

A fost reluată circulația pe o serie de drumuri, în județul Tulcea. Iată care sunt acestea

27 Nov 2023 884

Licitații Tulcea Konstant Group SRL se va ocupa de lucrările la dispensarul din Zebil, comuna Sarichioi (DOCUMENT)

20 Nov 2023 817

Licitații Tulcea Primăria Sarichioi cumpără o autospecială de stingere a incendiilor (DOCUMENT)

19 Nov 2023 938

Atenţionare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic care vizează judeţul Tulcea

19 Nov 2023 840

Județul Tulcea, sub cod portocaliu de vânt puternic! Cetățenii, atenționați prin RO-Alert

19 Nov 2023 797

Localități din județul Tulcea, nealimentate cu energie electrică! Când se va relua furnizarea energiei

19 Nov 2023 1035