Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)


 
INTRO:

Consiliul local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, vineri, 26.04.2024 de la ora 12.00. După două încercări de organizare a ședinței în format fizic, în luna aprilie aceasta se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.   

Pe ordinea de zi sunt peste 60 de proiecte de hotărâre iar cel puțin 13 dintre acestea vizează aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică sau direct a vânzării a unor suprafețe de teren, proprietatea privată a municipiului Constanța.
 
Iată despre ce este vorba:
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 240 mp situat în municipiul Constanța, str. Pandurului nr.35, identificat cu număr cadastral 259050, proprietatea privată a municipiului Constanța.
Potrivit proiectului, Mirela Banerd solicită achiziția terenului a cărui valoare de inventar este de aproximativ 280.000 lei, vezi „documente”.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 53 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, identificat cu număr cadastral 234609, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent activului c1-grup sanitar Albatros, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Laurette Due SRL. Valoarea de inventar a terenului este de aproximativ 126.000 lei.
Laurette Due SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa pe strada Răcoala 1907 nr. 5-7 și îi are asociaţi și administratori pe Mirela Marinela Tulea şi Nicolae Gheorghe Tulea. Bărbatul este și administratorul companiei, care în 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de2.299.259 lei, 3 angajați și profit de 1.611.415 lei.

Mirela Marinela Tulea figurează și în Sara Market Beach SRL iar Nicolae Gheorghe Tulea în Cappucino Due SRL. Firma nu figurează cu achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 197 mp situat în municipiul Constanța, str. Albastră nr.8d, identificat cu număr cadastral 260122, proprietatea privată a municipiului Constanța.

 Este vorba despre bunul imobil situate pe fosta stradă C.Brătescu nr.8A a cărui preț minim de vînzare a fost stabilit la 32.390 euro fără TVA. Reamintim că solicitarea de cumpărare a fost depusă de Rezi-Magda Dumitrachi, vezi „documente”.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 151 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, complex Cazino, magazin nr.525, identificat cu număr cadastral 236251, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției c1, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Sammarina Imobiliare SA. Valoarea de inventar este aproximativ 25.000 lei.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 138 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, complex Cazino, magazin nr.524, identificat cu număr cadastral 236537, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției c1, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Sammarina Imobiliare SA. Valoarea de inventar este aproximativ 28.000 lei.
 
 
Sammarina Imobiliare SA, în datele Registrului Comerțului 
 
Înființată în anul 1991, Sammarina Imobiliare SA are sediul social în municipiul Constanța. Sammarina Imobiliare SA este controlată de Sammarina SA, cu 18,114% din capitalul social, Samara Lidiea, cu 34,986% din capitalul social, Samara Stere, cu 43,473% din capitalul social, Listă cu 719 acționari, cu 3,427% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate sunt: Samara Stere - membru CA, Samara Alexandru - membru CA, Samara Lidiea - membru CA.

 
În anul fiscal 2022, firma a raportat 6 salariați, la o cifră de afaceri de 8.184.755 lei, cu un profit de 9.152.498 lei. Conform termene.ro, Alexandru Samara mai este asociat la Alcoval Pharm SRL, CSB Sports Manager SRL, Drugs4All SRL, Ecosammo Târgușor SRL, Paristrion Shipping Management SRL, Saghrocosta SRL, Sammarina Lake Side SA, Sammarina Port Agency SRL, Sammarina Sea Side SRL, Sammoconstruct SRL, Sammoteb Energy SRL, Sammowind SRL și The Untouchables SRL.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 97 mp situat în municipiul Constanța, str.Mugurului nr.5, identificat cu număr cadastral 258279, proprietatea privată a municipiului Constanța. Valoarea de inventar al terenului este de 70.000 lei iar solicitarea de cumpărare aparține lui Dorel-Cristian Modruz, vezi secțiunea „documente”.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 61 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Complex Perla, magazin nr.79, identificat cu număr cadastral 226301, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției c1, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Marincom Company SRL. Valoare de inventar a terenului este de aproximativ 180.000 lei.
 
Despre Marincom Company SRL
Înființată în anul 2004, societatea are sediul social pe bulevardul Tomis, nr. 66 din Constanța și desfășoară activități de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.
Asociați în firmă sunt Popa Maria, cu 70 % din capitalul social, și Marin Ștefan, cu 30% din capitalul social. De administrarea firmei se ocupă Marin Ștefan.
În anu fiscal 2022, firma cu 14 salariați a raportat cifră de afaceri de 6.877.818 lei și un profit de 939.509 lei.

 
Proiect de hotarare privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 48 mp situat în municipiul Constanța, str.Pandurului nr.53B, identificat cu număr cadastral 259705, proprietatea privată a municipiului Constanța. Cererea de cumpărare este depusă de Cristina-Mihaela Schipor iar valoarea de inventar al terenului este de aproximativ 28.000 lei.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 138 mp, categoria de folosință – curți construcții -  situat în municipiul Constanța, str.Radu Logofătu nr.11b, identificat cu număr cadastral 258876, proprietatea privată a municipiului Constanța. Prețul minim de pornire al licitației a fost stabilit de evaluator la 27.800 euro fără TVA(201,2 euro/mp). Solicitarea de cumpărare a terenului a fost depusă de Corina Halasz.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 45 mp situat în municipiul Constanța, bd.1mai nr.54A, identificat cu număr cadastral 258247, proprietatea privată a municipiului Constanța. Solicitarea de cumpărare a fost depusă de Silviu-Laurențiu Ghereben. Valoarea de inventar a terenului este de 31.520 lei iar prețul de pornire al licitației este de 8.650 de euro fără TVA.
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 20 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, zona grup sanitar Albatros -zona a4–Club Castel, proprietatea privată a municipiului Constanța. Solicitarea de cumpărare a fost depusă tot de către firma Laurette Due SRL.
Terenul are acces la și dinspre promenada Mamaia.
 
Laurette Due SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa pe strada Răcoala 1907 nr. 5-7 și îi are asociaţi și administratori pe Mirela Marinela Tulea şi Nicolae Gheorghe Tulea. Bărbatul este și administratorul companiei, care în 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de2.299.259 lei, 3 angajați și profit de 1.611.415 lei.
Mirela Marinela Tulea figurează și în Sara Market Beach SRL iar Nicolae Gheorghe Tulea în Cappucino Due SRL. Firma nu figurează cu achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 
 
Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 416 mp situat în municipiul Constanța, DE308–tronson II, identificat cu număr cadastral 255246, proprietatea privată a municipiului Constanța. Valoarea de inventar este de aproape 144.000 lei, vezi secțiunea „documente”.
Pentru acest teren au depus cereri de cumpărare la Primăria municipiului Constanța - Husein Narcis, Husein Enis, Husein Ozghen, Maticiuc Smaranda, Maticiuc Ion, Alexa Gheorghe și Alexa Elena.
 
Ultimul proiect de hotărâre de aprobare a oportunității vânzării prin licitație publică de pe ordinea de zi, vizează un teren din categoria curți-construcții în suprafață de 108 mp situate pe str. Petre Dascălu nr.10, lot 2, identificat cu număr cadastral 259700, proprietatea privată a municipiului Constanța. Solicitarea de cumpărare a fost depusă de Adela-Marinela Cotorcea. Valoarea de inventar a terenului rezultat din alte două alipite este de aproximativ 86.000 lei, vezi secțiunea „documente”.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Pentru unele suprafețe se poate exercita dreptul de preepțiune

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 736

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Pentru unele suprafețe se poate exercita dreptul de preepțiune

22 Mar 2024 920

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 2618

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Unul dintre este situat în zona Peninsulară!

25 Jun 2023 3424

Anunț Primăria Valu lui Traian Atenție, când cumpărați un teren informați-vă mai întăi la Primărie!

27 Jul 2022 1145

Comunicat de presă Primăria Valu lui Traian Atenție, când cumpărați un teren informați-vă mai întai la Primărie!

27 Jul 2022 1039

Licitatia.ro. Cum poti cumpara teren pentru constuctii la un pret bun?

07 Apr 2021 3340

Oportunitati noi pentru companii in 2021 - prin abonamentul de monitorizare licitatii licitatia.ro

18 Jan 2021 1480

CLM a decis Blue Beach administrată de “grecul lui Mazăre” nu-și va extinde investiția imobiliară de pe plajă

30 May 2020 4149

USR Constanța cere consilierilor locali să nu aprobe vânzările de terenuri proprietate publică sau privată a municipiului

26 May 2020 4180

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 4264