Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

  • Consiliul Local Constanța a votat la propunerea primarului Vergil Chițac, HCLM 33/20.01.2022, care se referă la Regulamentul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Constanța
  • Dreptul de superficie se constituie în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Constanța pentru fiecare teren în parte , se aprobă raportul de evaluare , precum și cuantumul prestație titularului dreptului de superficie
  • Dreptul de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Constanța , prin votul consiliului local și contractul în formă autentică, constituie garantarea pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului.
  • Primăria Constanța a emis mai multe certificate de urbanism prin care se constituie drept de superficie pentru trei terenuri din municipiul Constanța, proprietate a municipalității, situate în zone bune, pe care se află imobile deținute de persoane private
 
 

Anul trecut, Consiliul Local Constanța a votat la propunerea primarului Vergil Chițac, HCLM 33/20.01.2022, care se referă la Regulamentul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Constanța.

Documentația aprobată este constituită din regulament, model de contract precum și precizarea faptului că sumele încasate cu titlu de preț al dreptului de superficie se fac venit la bugetul local.

Extragem din Regulament următoarele idei principale:
  • Dreptul de superficie se constituie în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Constanța pentru fiecare teren în parte , se aprobă raportul de evaluare , precum și cuantumul prestație titularului dreptului de superficie.
  • Dreptul de superficie se constituie pe o perioadă de 10 ani și poate fi reînnoit pentru perioade succesive de câte 10 ani , fără ca durata totală a contractului să depășească 49 de ani.
  • Contractul de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros se perfectează în formă autentică și se înscrie în cartea funciară
  • În caz de vânzare a nudei proprietăți ( n.r. adică primăria vinde terenul ) , beneficiarul dreptului de superficie are drept de preemțiune.
 
În concluzie , dreptul de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Constanța , prin votul consiliului local și contractul în formă autentică, constituie garantarea pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului.
 
Regulamentul integral poate fi studiat în secțiunea „documente”.
 
Primăria Constanța a emis pe 21 noiembrie două certificate de urbanism prin care se constituie drept de superficie pentru trei terenuri din municipiul Constanța, proprietate a municipalității, situate în zone bune, pe care se află imobile deținute de persoane private.

Este vorba despre CU 3097 care vizează un teren situate pe strada Cibinului nr.16 în municipiul Constanța, pentru care se constituie drept de superficie. Documentul are valabilitate 12 luni.

A doua documentație, CU 3098 a fost emisă pentru terenul situat pe Bulevardul Tomis nr.96, Club SNC, municipiul Constanța, valabilitate document 12 luni.

Cel de-al treilea certificate de urbanism cu nr. 3106 a fost emis pe 22 .11.2023 pentru terenul situate pe strada Ștefan cel Mare nr.33, municipiul Constanța cu o valabilitate de un an.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Unul dintre este situat în zona Peninsulară!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 587

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 604

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2529

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1079

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1505

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 735

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 922

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 688

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1967

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 759

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1559

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 4943

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1026

Ședință CLM Prelungirea cu 12 luni a contractului dintre Primăria Constanța și firma care administrează Cimitirul Municipal, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Dec 2023 1543

Ședință CLM Consilierii locali decid după Crăciun, dacă Omonia Trading SRL va cumpăra un teren din Mamaia. Legături cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1046