Sentință finală în cazul celor 35 de falși fotbaliști din Constanța acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat

  • Cei 35 de tineri angajați în acte ca și fotbaliști ai Clubului Sportiv Fotbal Club „Farul“ Constanța au declarat că nu fost chemați să joace efectiv pentru club.
  • Unul dintre inculpați a precizat că exista și o condiție pentru a fi angajați ca fotbaliști: „Trebuia să ne facem un card pe care vom primi trei salarii în avans, dar că ne va lua cardurile pentru a nu cheltui banii, dându-ne la fiecare câte 1000 lei“.


Judecătorii Curții de Apel Constanța au anunțat ieri decizia finală în dosarul celor 35 de falși fotbaliști ai Clubului Sportiv Fotbal Club „Farul“ Constanța trimiși în judecată, prin rechizitoriul 1181/P/2015 din octombrie 2017, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și uz de fals.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, conform cărora cei 35 de falși fotbaliști ai Clubului Sportiv Fotbal Club „Farul“ Constanța au obținut, cu ajutorul unor foști angajați ai clubului, credite bancare în baza unor documente falsificate. În total, gruparea a reușit să cauzeze un prejudiciu în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Curtea de Apel Constanța a decis să mențină decizia Tribunalului Constanța, luată la începutul acestui an, prin intermediul căreia toți inculpații au scăpat de acuzații, având în vedere încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!

Mai mult, judecătorii au respins ca inadmisibilă acţiunea civilă formulată în cauză de unitatea bancară, în contradictioriu cu inculpații.

Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Situația de fapt recunoscută de inculpații este următoarea:

La sfârșitul anului 2009, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, acționând în perioada 2009 – 2010, inculpata (...) fiind coordonatorul grupului și având rolul de a întocmi în fals adeverințe de venit și carnete de muncă, în numele clubului sportiv Fotbal Club Farul Constanța. Actele au fost încredințate unor persoane spre a fi folosite în obținerea de credite bancare. De asemenea, alte două persoane din grup aveau rolul de a racola persoane dispuse să solicite creditele, în scopul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Conform procurorilor, cei trei inculpați, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin acțiuni concertate, au determinat pe ceilalți 35 de inculpați ce fac obiectul cauzei și i-au ajutat să inducă în eroare o unitate bancară, cu privire la calitatea acestora de angajați ai clubului F.C. Farul Constanța și a veniturilor acestora, cu ocazia încheierii contractelor de credit, prin folosirea unor înscrisuri false (adeverințe de venit și carnete de muncă), cauzându-se o pagubă băncii de aproximaitv 1,2 milioane de lei, reprezentând suma totală retrasă din conturile de card ale celor 35 persoane;

Lidera grupului mai este acuzată că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a falsificat adeverințele de venit și carnetele de muncă, prin menționarea în conținutul acestora a unor fapte neadevărate, respectiv că persoanele la care se refereau erau angajate la club și că aveau anumite venituri și prin contrafacerea semnăturii,pe care le-a încredințat celor 35 de inculpați, pentru a fi utilizate în scopul obținerii creditelor;


În final, procurorii mai arată că inculpații au indus în eroare banca, cu ocazia încheierii contractelor de credit, cu privire la calitatea acestora de angajați ai clubului și a veniturilor acestora,folosind înscrisuri false (adeverințe de venit și carnete de muncă ), cauzându-se băncii o pagubă, prin retragerea sumelor de bani creditate și nerestituirea acestor sume.
 

Declarația unuia dintre inculpați

Fiind audiat, unul dintre inculpați a precizat :


„În luna ianuarie a anului 2010, împreună cu (... ) m-am întâlnit cu un prieten care mi-a spus că îl cunoaște pe (...) și că acesta ne poate angaja la Clubul Farul ca fotbaliști profesioniști. Ulterior, ne-am întâlnit cu (...), care ne-a spus că ne va angaja ca fotbaliști și că ne va face un card pe care vom primi trei salarii în avans, dar că ne va lua cardurile pentru a nu cheltui banii, dându-ne la fiecare câte 1000 lei“.

Ulterior, inculpatul a început să primească somații de la bancă în vederea achitării creditului, a încercat să-l contacteze pe (...) dar acesta avea telefonul închis, dându-și seama că a fost înșelat de către acesta. Tot inculpatul a mai spus că a semnat respectivele documente fără a le citi fiind convins că erau pentru obținerea unui card pe care urma să i se vireze salariul de către Club Farul Constanța.


Citește și

Administratorul unei societăți comerciale, trimis în judecată de DNA Constanța pentru înșelăciune și șantaj

Peste 300 de persoane, păcălite cu excursii false. Ce spune Poliția Română
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Naționalele de lupte, organizate la Constanța. Cluburile de pe litoral, medalii multe

30 Nov 2020 185

FC Farul Constanța Ionuț Pelivan a debutat într-un meci oficial la seniori, la numai 16 ani și trei luni

30 Nov 2020 949

Farul Constanța Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1

30 Nov 2020 1172

Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri „Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

30 Nov 2020 1776

Constanța Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu, legendă a sportului românesc

29 Nov 2020 1172

FC Farul Constanța a eliminat din Cupa României Academica Clinceni, echipă de Liga 1

28 Nov 2020 1961

După șapte ani, FC Farul e din nou în „16”-imile Cupei României, contra unei echipe de Liga 1. Goluri multe în 2013!

28 Nov 2020 2002

FC Farul - Academica Clinceni, în Cupa României Ianis Zicu - „Ne dorim foarte mult să mergem mai departe”

27 Nov 2020 1547

FC Farul, meci, sâmbătă, în Cupa României. Când a fost reprogramată restanța cu Ripensia Timișoara

27 Nov 2020 1690

Rugbyst de la Farul Constanța în echipa României care a învins Franța cu 15-0. 40 de ani de la acea mare victorie

26 Nov 2020 1956

Cristi Munteanu, debut memorabil cu Farul Constanța în Divizia A. Atunci, a înfruntat Oțelul, acum e manager general la Galați

26 Nov 2020 2714

Ce meci a făcut George Curcă! FC Farul Constanța. S-au scurs 12 ani de la ultima victorie în deplasare în Liga 1

25 Nov 2020 2346

#Dobrogea Digitală Ciprian Marica, principalul susținător al FC Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

24 Nov 2020 1299

Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, va evolua la Campionatul European

23 Nov 2020 1553

Meciul Ripensia Timișoara - FC Farul Constanța, amânat din pricina cazurilor de Covid-19

23 Nov 2020 2007