Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

La inaugurarea oficială a hotelului Phoenicia Royal, al omului de afaceri Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au participat prim-ministrul Mihai Tudose, şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, senatorul Nicolae Moga, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Turism Mamaia, Nicolae Bucovală, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius DuncaVasile Blaga. Înainte de acest eveniment, premierul a participat la o întâlnire cu reprezentanţii patronatului din turism şi la inaugurarea unei noi investiţii.
 
Nicolae Bucovală a ţinut să-i spună prim-ministrului care sunt problemele cu care se confruntă, la ora actuală, investitorii din turism.
 
„Dorim ca Ministerul Turismului să gestioneze extrem de drastic dezvoltarea unei staţiuni turistice. Cred că Mamaia ar trebui să fie transformată în oraş, să aibă primărie. La ora asta, aşa cum arată, nu este staţiune“, i-a transmis premierului Nicolae Bucovală.
 
„Ţin să vă aduc aminte protocolul încheiat cu Asociaţia Patronatelor în Turism. Dorinţa noastră este să-l continuăm, să-l ducem la capăt. Concret, avem câteva probleme: lipsa forţei de muncă, ceea ce am discutat cu ministrul Dobre de mai multe ori. Impozitarea este foarte mare pe angajaţi. E nevoie de impozitare mai mică pe angajat. Vorbim de aducerea de muncitori de afară. La un salariu de 1.000 de euro pe lună, am dori să fim impozitaţi cu 20%, în aşa fel încât să ne putem aduce oamenii acasă. La ora asta, România exportă forţă de muncă de 4 milioane de oameni în Uniunea Europeană şi în afara ei, dar importă 4.000-5.000, pentru că legislaţia este extrem de complicată.
 
O altă problemă este promovarea litoralului românesc. Vedem pe postul CNN alte ţări promovate. Noi am investit zeci de milioane de euro. Nu ne-am gândit niciun moment să plecăm din România. Ceea ce se întâmplă acum pe litoral nu e în regulă. Noi recunoaştem că, la ora actuală, litoralul românesc nu arată grozav. Autorităţile locale au rămas în urmă noastră. Noi ne facem datoria. Cred că autorităţile locale trebuie să se implice mai mult. Lipsesc spaţiile verzi. Se construieşte mult şi abuziv. În staţiuni lipseşte zona de agrement. De asemenea, trebuie să remarcăm o creştere a fluxului de turişti spre sudul litoralului. Acest lucru pentru Mamaia este puţin neplăcut, dar este foarte bine că se dezvoltă sudul litoralului. O altă problemă sunt blocajele rutiere în intersecţia de la Eforie Nord. Totuşi, serviciile din turism sunt de calitate. Mulţumim că sunteţi alături de noi, cei din turism. Sper să rezolvăm odată şi odată problema turismului în România aşa cum trebuie“, a mai spus Nicolae Bucovala.
 
În replică, premierul Mihai Tudose a ţinut să precizeze că îi era dor de domnul Bucovală. „Despre acest regim al staţiunii, spuneţi că vreţi să vă faceţi primărie. Am înţeles. Poate fi o idee. Dar vedeţi că ar trebuie să ţineţi deschis acest orăşel 12 luni, ceea ce nu este posibil. De aceea, trebuie să vedem cum facem ca primăria să vă fie partener activ în relaţia cu dumneavoastră“, a explicat prim-ministrul.
 
„Există un protocol de colaborate încheiat în 2015 între Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, pe atunci cu ANT, dar şi cu preşedintele Murad. Atunci am reuşit să rezolvăm unele lucruri, altele să le punem pe drumul de rezolvare. Una dintre marile dorinţe de atunci a fost să aveţi un minister propriu şi, uite, îl aveţi. Între hotel şi mare nu mai trebuie să fie alt terţ, care trăieşte pe spinarea voastră. Vom relua discuţiile despre forţa de muncă, deoarece fidelizarea forţei de muncă pe litoral face parte din marile probleme. Va trebui rezolvată prin legislaţie, şi prezenţa preşedintelui Dragnea certifică acest lucru.
 
În ceea ce priveşte bugetul de promovare, aici este nevoie de o formă mai activă guvernamentală, mai ales în contactele la nivel guvernamental. Vă dau o veste bună: deja avem nişte promisiuni, pe linii directe, cu ţări foarte mari, spre exemplu, cu China. Depinde de noi, dar este nevoie de infrastructură“, a conchis prim-ministrul Mihai Tudose.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

15 Mar 2024 816

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1057

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3021

Martin Laura Cezara anunță începerea lucrărilor de construire pentru imobilul teren și/sau construcții situat în stațiunea Mamaia - stație pornire telegondola

07 Mar 2024 319

Primăria Constanța, undă verde pentru un spațiu comericial Margona MTC SRL, controlată de Constantin Goane, construiește în stațiunea Mamaia, zona Perla

06 Mar 2024 899

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 13932

Știri Constanța CT BUS. Linia 47M, deviată pe sensul spre cap linie Mamaia

29 Feb 2024 481

Imobiliare Constanța Undă verde la Mediu pentru firma lui Ion Dumitrache privind investiția de la Bufetul Felix

27 Feb 2024 746

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 881

OMD Mamaia Constanța Implică-te în concursul pentru alegerea logoului stațiunii Mamaia, votând varianta preferată! 11 propuneri merg în etapa următoare

20 Feb 2024 514

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel păstrează mențiunile despre retrocedările din Constanța pentru un teren de 5.000 de metri pătrați, din Mamaia (MINUTA)

13 Feb 2024 760

Cântăreț de manele, înjunghiat într-un club din Mamaia, în mai 2022! Martorii din dosar, citați la Judecătoria Constanța cu mandate de aducere

07 Feb 2024 744

Constanța Cum arată autoturismul mistuit de flăcări în parcarea hotelului Histria din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1122

Cresc costurile de reabilitare a Teatrului de Vară de la Mamaia. CJC va lansa o nouă licitație anul acesta(DOCUMENT)

24 Jan 2024 718

Proces la Curtea de Apel pentru terenul aferent Restaurantului Vatra, din Mamaia! Compania Mamaia SA a cerut să intervină

23 Jan 2024 726