Deschidere editie

„Trezorierul“ nu poate pleca în Italia Instanţa i-a respins cererea de părăsire a ţării lui Sorin Strutinsky (rechizitoriu + referat DNA)Veste proastă pentru omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu! Ieri, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, de la Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Strutinsky, măsură pe care a menţinut-o pentru o durată de 60 de zile, cu începere din data 19 octombrie. Decizia a fost luată în dosarul în care afaceristul este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
  
Tot judecătorul Leonard Iustin Bourceanu i-a respins omului de afaceri cererea de modificare a controlului judiciar în sensul înlăturării obligaţiei de a nu părăsi ţara, ca şi cererea de a permite deplasarea în afara ţării (în Italia) între 25 octombrie şi 6 noiembrie, ca nefondate. Deciziile judecătorului Bourceanu nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 noiembrie.


 
Acest dosar a fost instrumentat, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef în Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest dosar, numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

Amintim că, într-o altă cauză, Strutinsky este cercetat tot sub control judiciar de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se schimbă judecătorii pentru Sorin Strutinsky! A fost condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare

07 Dec 2018 1067

Sorin Strutinsky, trimis în judecată alături de Dănuț Căpățînă, fostul șef al Spitalului Județean. Ce au decis magistrații

01 Dec 2018 1109

Toate bunurile din averea Xenoti SRL au fost valorificate

21 Nov 2018 551

Sorin Strutinsky a luat în primă instanţă şapte ani de închisoare „L-aş pune pe Miţă înapoi la Ape. Se mişcă altfel“ (motivare)

21 Nov 2018 1450

Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa şi Sorin Strutinsky, trimişi în judecată de DNA. Se contestă începerea procesului

24 Oct 2018 1256

Judecătoarea Andreea Ianca, cerere de abţinere în dosarul lui Sorin Strutinsky. Solicitarea, respinsă

20 Oct 2018 451

Primăria Constanţa, undă verde pentru Adriana Strutinsky. Ce presupune investiţia

17 Oct 2018 1533

Legături cu dosarul în care Nicuşor Constantinescu a luat cu executare Cine are ultimul cuvânt în dosarul în care Sorin Strutinsky a luat 7,4 ani de închisoare

30 Aug 2018 2037

Sorin Strutinsky a contestat ultima decizie a judecătorului Leonard Bourceanu, din Tribunalul Constanţa

06 Aug 2018 523

Începe judecata în dosarul Sorin Strutinsky - Dănuț Căpățînă

26 Jul 2018 550