Un nou termen pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase?! Ministrul Rafila prelungește detașările personalului medical până pe 7 aprilie

  • Directorul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, doctorița Claudia Cambrea, i-a informat ieri pe angajații unității medicale pe un grup intern de whattup că s-a indentificat o soluție pentru continuarea detașărilor pentru personalul angajat pe perioadă nedeterminată prin ordin de ministru până pe 7 aprilie a.c.
  • „Sper să nu avem suprize neplăcute cu acest termen. După expirarea acestuia, am rugămintea ca toți colegii cau au concedii de anul trecut să intre în concediu de odihnă. Dacă nu mai apar alte probleme neprevăzute, este foarte posibil ca începând de luni (n.r. care luni??!) să funcționeze cele 25 de paturi de spitalizare continuă HIV , care au fost cuplate cu compartimentele de HIV acuți copii, adulți și paliativ. (...)" a scris Cambrea
  • Între timp, Primăria susține că procedura pentru refacerea instalației electrice va fi reluată.
 

 
Marți a avut loc o ședință convocată de prefectul Silviu Coșa pe tema situație lucrărilor și viitorului angajaților Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, care nu funcționează de aproape 6 luni.

Între timp au expirat și detașările pentru 87 de angajați pe perioadă nedeterminată.

În acest sens, autoritățile au făcut demersuri pentru prelungirea detașării personalului medical în unități sanitare din județul Constanța.

Directorul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, doctorița Claudia Cambrea i-a informat ieri pe angajații unității medicale pe grupul intern de whattup că s-a indentificat o soluție pentru continuarea detașărilor pentru personalul angajat pe perioadă nedeterminată prin ordin de ministru până pe 7 aprilie a.c.



„Sper să nu avem suprize neplăcute cu acest termen. După expirarea acestuia, am rugămintea ca toți colegii cau au concedii de anul trecut să intre în concediu de odihnă. Dacă nu mai apar alte probleme neprevăzute, este foarte posibil ca începând de luni (n.r. care luni??!) să funcționeze cele 25 de paturi de spitalizare continuă HIV , care au fost cuplate cu compartimentele de HIV acuți copii, adulți și paliativ. (...)

Sper ca până pe 7 aprilie să avem și secții funcționale, laborator și spitalizare zi. Toate proiectele/expertizele care au fost în sarcina managementului sunt finalizate. De acum încolo depinde de echipele de specialiști cât de repede se mobilizează", a transmis dr. Claudia Cambrea angajaților SCBI.


Angajații sunt derutați în continuare, deoarece au mai existat termene anunțate atât de primarul Vergil Chițac cât și de managementul spitalului, dar care nu au fost respectate.

Între timp, Primăria susține că procedura pentru refacerea instalației electrice va fi reluată.

Doru Iordache, consilierul primarului a precizat pentru ZIUA de Contanța că procedura pentru desemnarea unei firme care să realizeze instalația electrică va fi reluată, după ce, firma desemnată în cadrul procedurii de selecție anterioare nu a mai semnat contractul pentru realizarea instalației electrice.

Primăria a comunicat Prefecturii că poartă discuții și solicită oferte de la mai multe societăți de profil, pentru lucrările la instalația electrică.
 
DSP a solicitat compartimentarea spațiilor din Medeea

Referitor la centrul medical din zona Medeea, DSP Constanța a solicitat compartimentarea unui spațiu de la parterul clădirii, pentru delimitarea unei săli de tratament, în scopul obținerii autorizației de funcționare pentru compartimentul HIV, cu o capacitate de 25 de paturi.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ce se va întâmpla cu cei 87 de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase cărora le expiră detașările la sfârșitul săptămânii?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 384

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 441

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 767

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 424

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 345

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1075

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 392

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 519

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 523

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 909

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 774

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 622

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 622

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 740

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 884