Deschidere editie

Un tânăr din Constanţa, judecat pentru conducere fără permis, a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un tânăr din Constanţa, în vârstă de 24 de ani, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, a fost condamnat la închisoare pe viaţă! Decizia a fost luată de Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dosarul cauzei a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, conform cărora, „la data de 23 iulie 2014, după ce a comis mai multe alte infracţiuni contra persoanei, (n.r. inculpatul, Ştefan Alexandru Stoica) a condus autoturismul marca Dacia Super Nova, pe drumuri publice din municipiul Constanţa“.
 
La data de 12 iulie 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judecată a inculpatului şi sesizarea Judecătoriei Constanţa în vederea soluţionării cauzei.
 
Ulterior deliberărilor, instanţa a decis condamnarea inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare. Mai departe, Judecătoria Constanţa a constatat că prezenta faptă este concurentă cu infracţiunile de omor calificat şi tâlhărie calificată, pentru inculpatul care a fost condamnat la detenţiunea pe viaţă. În final, instanţa a decis condamnarea tânărului la pedeapsa cea mai grea, respectiv cea a detenţiunii pe viaţă.

Tratament de specialitate până la însănătoşire 

„Deduce din pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicată inculpatului perioada reţinerii (o zi 24.07.2014-25.07.2014) şi arestului preventiv, cu începere de la data de 24.07.2014 la 3.11.2015. Pedeapsa se execută în regim de detenţie. Menţine măsura de siguranţă aplicată inculpatului de a urma tratament de specialitate până la însănătoşire“, potrivit minutei judecătoreşti. Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Zeci de filtre rutiere pentru prinderea inculpatului

În dosarul în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, inculpatul a fost acuzat că, la data de 23 iulie 2014, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său din municipiul Constanţa, i-a aplicat bunicii sale, în vârstă de 81 de ani, mai multe lovituri de cuţit în zona toraco-cardiacă, producându-i acesteia leziuni traumatice cu afectarea organelor interne vitale (cord), care au condus la decesul victimei. Ulterior, arată procurorii, tânărul şi-a ucis mătuşa şi un văr, după care a sustras bani, precum şi autoturismul marca Dacia Supernova, cu care ultimele două victime au venit la domiciliul bunicii sale. Cel în cauză a fost depistat pe raza localităţii Cumpăna. Pentru prinderea acestuia, au fost organizate peste 20 de filtre pe principalele artere rutiere din judeţ.

Citeşte şi: 

Ştefan Alexandru Stoica din Constanţa a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Decizia este definitivă

Condamnaţi pentru ucidere din culpă după o parcare neregulamentară
Premieră în Justiţie! Decizia luată la Constanţa, analizată la Înalta Curte


O nouă decizie istorică în Justiţia din România!
Şoferii nu sunt obligaţi să aibă dovada RCA şi nici să o prezinte la control


Istoria în Justiţie, scrisă la Constanţa!
Cum au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.