Economic

Profit.ro Hotelul Lido, emblemă a Bucureștiului, redeschis după 7 ani. A fost preluat de Mohammad Murad, care vrea să-l afilieze la lanțul hotelier al lui Donald Trump

Hotelul Lido, emblemă a Bucureștiului încă din perioada interbelică, culme a rafinamentului vieții mondene cu singura piscină cu valuri din România, închis însă din 2010 după ce a fost preluat de moștenitorii constructorului, fost prim-ministru, va fi redeschis în toamnă. Hotelul a fost preluat de omul de afaceri Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turism din România, care vrea să-l afilieze la lanțul hotelier al lui Donald Trump.

După aproape 70 de ani de când a intrat pe mâna comuniștilor, ajungând apoi la frații Păunescu și, ulterior, la moștenitorii celui care l-a construit la începutul secolului trecut, unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului se pregătește pentru un nou început. Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, a închiriat hotelul pe 15 ani de la proprietari, cu drept de cumpărare, și pregătește o investițăie de peste 5 milioane de euro în lucrări de renovare, pentru a redeschide hotelul în toamna acestui an.

„Vreau să-l reîntorc la vremurile de glorie pe care le-a trăit acest hotel, care a fost multă vreme simbolul Bucureștiului. Vreau să-l readuc pe harta turistică a Bucureștiului", a declarat Mohammad Murad pentru Profit.ro.

Lucrările de renovare ale hotelului cu 119 camere vor începe în câteva săptămâni, iar hotelul va avea patru stele plus. "Încercăm să-l afiliem la lanțul hotelier Trump, dar până atunci se va numi «Lido by Phoenicia»", a mai spus omul de afaceri. Murad a afirmat că hotelul va avea o patină specială, de epocă, "un pic retro".

Lanțul hotelier al actualului președinte american, Trump Hotels, include unități de lux în New York, Las Vegas, Toronto, Panama, Vancouver, Washington, Waikiki, Chicacgo. Afilierea la acest lanț presupune ca hotelul Lido să respecte standardele de confort ale acestor hoteluri, pentru a fi promovat de Trump Hotels.

Mohammad Murad este cel mai mare investitor al ultimilor ani în turismul românesc, iar în decembrie, anul trecut, a cumpărat cu 10 milioane de euro fosta perlă a turismului de la mare, Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, informație anunțată în premieră de Profit.ro. Murad a anunțat că va investi în acest complex în jur de 15 milioane de euro, urmând să-l redeschidă în vara anului viitor.

Mohammad Murad deține, pe lângă lanțul hotelier Phoenicia, și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy. Murad are la mare 3.500 de locuri de cazare în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii 10 ani mai mult 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța.

Citește integral pe profit.ro.


Sursa foto: profit.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Mohammad Murad, Gheorghe Bosânceanu şi verii Duşu

08 Dec 2018 2285

Lanţul Phoenicia Hotels a adus pe litoral peste 250.000 de turişti

07 Sep 2018 628

Revista presei locale

05 Sep 2018 638

Revista presei locale

22 Aug 2018 502

Mohammad Murad, candidat la Primăria Constanţa?! Ce a declarat omul de afaceri

27 Jul 2018 5409

Imagini de la eveniment Athena Casino by Phoenicia Hotels, inaugurat în Mamaia. Primul cazinou cu piscină interioară din România (galerie foto)

14 Jul 2018 3219

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 1033

Omul de afaceri Mohammad Murad a răbufnit pe Facebook. Vezi ce-l nemulțumește

28 Mar 2018 3888

Eveniment fastuos pe litoralul românesc. Phoenicia Royal va primi distincția Five Star Diamond Awards

15 Aug 2017 2002

Discuţii pe marginea turismului la FPTR. "Mamaia va pierde, în viitor, din turişti" (galerie foto+video)

01 Aug 2017 1564

Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

20 Jul 2017 9111

Investiţie de milioane de euro Prim-ministrul Tudose, Liviu Dragnea şi ministrul Turismului au tăiat panglica hotelului de cinci stele Phoenicia Royal, al lui Mohammad Murad (galerie foto)

20 Jul 2017 4362

LIVE TEXT. Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea participă, la Mamaia, la inaugurarea hotelului Phoenicia Royal (galerie foto + video)

18 Jul 2017 8260

Ce spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR, despre turismul românesc. Replica ministrului Turismului

23 Apr 2017 3048

Ministrul Mircea Titus Dobre, la simpozionul organizat de CCINA Constanţa „Turismul este o prioritate pentru România“. Ce a mai declarat (video)

04 Mar 2017 2040