Economic

Romgaz avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale către ELCEN Constanţa. De ce ar putea fi luată această decizie (document)

Compania ROMGAZ informează că are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la ELCEN Constanţa şi avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale.

Potrivit comunicatului, ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe
tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante.

”Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei. ROMGAZ, cu acordul Consiliului de Administraţie, a eşalonat aceste datorii restante, prin convenţie încheiată în luna aprilie a acestui an, iar datoriile au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei.
Din aceste datorii, până la 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa a achitat 1,271 milioane de lei reprezentând primele două rate de eşalonare şi parţial a treia rată, la care se adaugă dobânzi aferente.
La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanţa la a treia plată conform convenţiei mai sus amintite. De asemenea, erau înregistrate restanţe şi către compania de distribuţie a gazelor naturale. Totodată, în lunile iunie şi iulie ale anului curent, deşi a fost notificată, Electrocentrale Constanţa nu şi-a indeplinit obligaţiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare” - au mai transmis reprezentanții ROMGAZ.


În același comunicat ROMGAZ subliniază că, în lipsa plăţilor imediate a datoriilor conform contractului, va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa. 

”ROMGAZ îşi manifestă în continuare disponibilitatea şi sprijinul de a fi gasite soluţii astfel încât să fie respectate prevederile contractuale conform legislaţiei în vigoare” - au mai precizat reprezentanții ROMGAZ. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Tomitan

07 Aug, 2018 21:51

Se dorește îngroparea sistemului de termoficare și dezvoltarea centralelor de apartament și de cartier in aparență mai ieftine. După desființarea CET mai vedem preturi la căldură . .. primăria nu e interesata , măcar că la București. Oraș strategic langa ruși... Și nu interesează decat alte subvenționări...

Articole asemanatoare

Consiliul de Administraţie al societăţii ROMGAZ a avizat distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar

07 Nov 2018 289

ROMGAZ a încheiat un nou act adiţional cu Electrocentrale Constanţa (document)

01 Nov 2018 486

Director general nou la ROMGAZ

02 Oct 2018 608

ROMGAZ a anunţat încheierea a două acte adiţionale la contractele cu Electrocentrale Constanţa (document)

17 Sep 2018 879

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând cu 1 septembrie (document)

30 Aug 2018 1232

Directorul economic al ROMGAZ, a refuzat numirea în funcție. Ce durată trebuia să aibă mandatul

07 Aug 2018 474