Editorial

Dezinvoltură vecină cu nesimţirea Ce demisii? Ce onoare? Acum ne cerem scuze şi gata


Recunosc, mereu am fost cârcotaş legat de demisiile „de onoare“ (şi nu prea) ale unor miniştri, prim-miniştri, preşedinţi de partide şi politicieni în general. Niciodată nu m-au încălzit cu nimic astfel de gesturi, căci vedeam că dincolo de demisiile fluturate cu nonşalanţă ioc alte forme de răspundere politică (ori penală, administrativă, civilă etc.) pentru gravele „erori“ ce cauzau demisiile în sine.
 
Şi pentru că am fost nemulţumit şi cârtitor şi mi se părea strigător la cer să „ştergi“ fapte grave cu o simplă demisie (care, de altfel, nu afectează veniturile rotunjoare ale distinşilor aleşi), iată că politicienii români ne dau de înţeles că ne-am lins pe bot şi de acest minim gest de asumare a răspunderii. Ce demisii, frate? Ce-i aia onoare? Acum ne cerem scuze şi funcţia merge mai departe, nu ne-o mai ia nici Necuratu'.

Trăim vremuri nebune cu adevărat. Mă tot uit în jur şi zău dacă înţeleg de unde atâta dezinvoltură vecină cu nesimţirea la aleşii noştri.

Nu iau partea nimănui, dar, când admiţi singur că e foarte probabil ca o structură din subordinea ta (să nu zic la comanda ta) să fi procedat greşit faţă de mii de oameni, să îi fi agresat, să îi fi gazat şi aşa mai departe, nu e oare momentul să faci şi tu un pas înapoi, adică să îţi dai demisia? Nu e oare clar că nu ai fost competent să gestionezi corect situaţia structurii de care tu răspunzi, că tu eşti „cel mai şef“, din funcţia în care ai fost pus? Nu simţi că e momentul să predai ştafeta unuia care se pricepe mai bine? Nu, frate! Nimic de genul ăsta. „Îmi cer scuze“… şi atât.

 La fel şi mai departe în ierarhie, nimeni nu se simte şi cred că nimănui nici prin cap nu îi trece să îşi dea demisia. Să spună adio puterii imediate. 

Exact aceeaşi situaţie şi la vârful unora din cele mai mari partide din ţară. Repet, nu iau apărarea nimănui, nu ţin cu absolut nimeni. Dar când vezi cât de mult rău face imaginea ta partidului pe care îl reprezinţi, când vezi că nimeni nu te mai vrea, când simţi valuri întregi de ură venind spre tine, când mii de oameni vor să pleci şi să îi laşi, nu îţi vine să îţi dai demisia din funcţia pe care o ai şi să laşi pe altul în loc? Nu, nu îţi vine. Chiar deloc.
 
Atâta lipsă de bun simţ, să nu zic mai mult, zău dacă o înţeleg!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Ce personalităţi au fost văzute la protest. Ce se scandează. Participă şi protestatari de la Constanţa

30 Mar 2019 945

Claudiu Manda, despre protestele din 10 august "Au existat note care au fost trimise către MAI şi Jandarmeriei şi înainte şi după protest"

13 Sep 2018 418

Liviu Dragnea, pe litoralul românesc, în timpul protestelor din 10 august. Ce a văzut el la televizor şi ce a constatat

22 Aug 2018 1411

Viorica Dăncilă către Comisia Europeană „Încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”

17 Aug 2018 914

Astăzi protest la Constanţa. Unde va avea loc, când va începe şi care sunt sloganurile

10 Aug 2018 15762