Editorial

Editorial Alături de Simona Halep! De multe ori, doar când câştigă


Râuri-râuri de oameni s-au strâns în ţară pentru a omagia noua campioană Roland Garros 2018 - pe „Simona noastră“.
 
Emoţiile românilor au curs vii, de la mândria naţională revărsată cu dărnicie de Simona asupra noastră, trecând prin amarul amuzament al situaţiei în care i s-a urat „Bun venit în ţara noastră!“ (întâmplător, şi a ei - dar acestea sunt detalii) şi culminând cu indignarea produsă de cei care, inevitabil, s-au aciuat pe lângă campioană având în minte un mult-râvnit transfer de imagine.
 
Dar nu asta facem oare toţi? Nu toţi ne batem pe umerii virtuali hashtag-uind „#teamhalep“, „#hairomania“, „#mandrucasuntroman“ - unde până mai ieri eram dezamăgiţi că ne-am născut aici, în caz că ne întreba Facebook-ul (desigur) la ce ne gândim?
 
Nu toţi uitarăm oare de „#teamhalep“ în anii trecuţi, când Simona, de altfel, se aflase foarte aproape de alte victorii mondiale, dar pe care le ratase „la mustaţă“, să zicem? Nu cumva toţi ne-am solidarizat şi desolidarizat de Simona şi eternul „#teamhalep“ în funcţie de unde o ducea drumul succesului? Nu cumva tuturor ne-au venit în degete cuvinte răutăcioase de fiecare dată când Simona a ratat răsunător vreo victorie? Nu cumva le aveam pregătite şi aveam veninul stocat şi pentru eventualitatea în care finala Roland Garros ar fi fost alta?
 
Chiar aş fi curios să văd câţi din „#teamhalep“ au fost consecvenţi cu admiraţia pentru Simona inclusiv în momentele ei grele.
 
Sunt convins însă că prea puţini.
 
În schimb acum, că Simona e sus, ce ne mai place să ne asociem cu ea şi victoriile sale! Ce ne mai place să ne dăm „#teamhalep“ all the way, să smulgem şi noi din victoria Simonei măcar 1-2 like-uri de la cunoştinţe. Să beneficiem şi noi de transferul de capital emoţional şi de imagine, dacă tot ne aduce aproape realitatea asta virtuală!
 
Iar apoi să mai beneficiem de încă un transfer şi de alte câteva like-uri când ne declarăm indignaţi (căci iar întreabă Facebook, nu-i aşa?) când încearcă şi alţii aceeaşi metodă spre a atrage simpatia publicului - dar mult mai transparent.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După cucerirea Cupei României, FC Viitorul a petrecut la Bucureşti. Invitaţi de soi. Mesaje Kira Hagi, Simona Halep şi Elena Frîncu (galerie foto)

26 May 2019 260

Ce i-a transmis Gheorghe Hagi Simonei Halep

25 May 2019 554

Simona Halep, la Roland Garros în tricoul FC Viitorul, cu numele lui Hagi pe spate

22 May 2019 536

Simona Halep „Ar fi un lucru foarte bun dacă domnul Ţiriac ar conduce tenisul românesc”

21 May 2019 400

Sondaj de opinie Credeţi că Simona Halep va reuşi să îşi apere trofeul la ediţia 2019 a Roland Garros?

20 May 2019 557

Simona Halep va pierde începând de mâine locul 2 în clasamentul WTA. Ce sportivă a întrecut-o

19 May 2019 742

UPDATE. Simona Halep eliminată de Marketa Vondrousova, în turul secund al turneului de la Roma

16 May 2019 603

Horia Tecău și Simona Halep vor participa anul acesta la o probă de dublu mixt, pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

16 May 2019 645

Fostul tenisman Mats Wilander. „Să vezi jucători precum Halep şi Nadal cum se mişcă pe teren la Roland Garros e ca şi cum ai vedea o operă de artă"

15 May 2019 349

Meciul Simonei Halep din turul secund al turneului de la Roma, reprogramat. Sportiva din Constanța ar putea juca două partide mâine

15 May 2019 471

Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund al turneului WTA de la Roma. Pe cine va înfrunta sportiva din Constanța

14 May 2019 426

Simona Halep a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA. România are doar trei jucătoare în top 100

13 May 2019 415

Revista presei locale

13 May 2019 438

Simona Halep a pierdut finala de la Madrid, ratând șansa de a reveni, de luni, pe primul loc în lume

11 May 2019 699

Simona Halep și-a aflat adversara din finala turneului de la Madrid. Pe cine va înfrunta în ultimul act al competiției

10 May 2019 637