Editorial Ca în basmele cu Ilene Cosânzene. Însă nu e doar un vis frumos, totul e aievea!

 
 
 
  • Sabrina Maneca Voinea e privită deja cu respect de galonatele și experimentatele ei adversare, care s-au convins și la Mondiale că sportiva de la Constanța vine tare din urmă.
 
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, care are dublă legitimare, CS Farul Constanța - CSM Constanța, continuă să uimească și să culeagă aplauze la scenă deschisă în competițiile internaționale de anvergură.
 
După ce a absentat de la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la ediția următoare, cea de la Paris, din 2024, iar la această performanță, realizată la Campionatul Mondial de la Antwerp, a contribuit și Sabrina, dar și o altă gimnastă de pe litoral, Andreea Preda (CSS1 Constanța - CSM Constanța), alături de colegele lor. În plus, Sabrina a ocupat la Mondiale și un prețios loc patru în finala de la sol, fiind foarte aproape de poziția a treia! 
 
Pregătită de mama sa, fostă mare gimnastă Camelia Voinea, Sabrina pare că trăiește un vis frumos, în care toate dorințele i se împlinesc, însă totul e real, e aievea! La doar 16 ani, debutantă de succes la Campionatul Mondial de senioare și nominalizată de site-ul Comitetului Internațional Olimpic printre cele trei debutante de la CM care merită urmărite, tânăra constănțeancă face din gimnastică o poveste frumoasă. Ca în basmele cu Ilene Cosânzene! Gimnasta cu cosițe aurii, plină de grație și naturalețe în concurs și bucurându-se din plin - mereu cu un zâmbet larg - de sportul care e viața ei, a atras deja atenția în gimnastica mondială, iar următorul ei obiectiv e o medalie olimpică.
 
Iar speranțele sunt îndreptățite. Sabrina e privită deja cu respect de galonatele și experimentatele ei adversare, care s-au convins și la Mondiale că sportiva din România vine tare din urmă. Componentă a proiectului „Țară, țară vrem campioane!“, Sabrina e medaliată la Campionatele Europene din Antalya 2023 (bronz la sol), la FOTE 2022 (aur cu echipa) și la Europenele de junioare de anul trecut (aur la sărituri, argint la echipe și bronz la sol).
 
În acest an, și-a început cum nu se poate mai bine senioratul, cucerind două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha, întrecere la care a fost sportiva revelație! Sabrina s-a clasat prima la bârnă și la sol, dar a fost finalistă și la sărituri, aparat la care a ocupat locul cinci. Debutantă în cupele mondiale, avea atunci numai 15 ani. Însă valoarea nu ține cont de vârstă, iar Sabrina a scris deja primele pagini ale unei povești de succes în sport.  
 
Citește și:
 
România, din nou la Jocurile Olimpice

Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina
„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 445

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 537

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 920

Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, laureata „Galei gimnasticii româneşti“

13 Feb 2024 916

Gimnasta din Constanța Sabrina Maneca Voinea și Amalia Puflea, pregătire în Elveția

09 Jan 2024 1354

Sabrina Maneca Voinea, din Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă a anului 2023

16 Dec 2023 1195

România, din nou la Jocurile Olimpice Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

10 Oct 2023 1485

Constanța La doar 16 ani, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial

08 Oct 2023 1838

Calendar săptămânal CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea evoluează pentru o medalie la Campionatul Mondial

06 Oct 2023 1180

Gimnastică România s-a calificat cu echipa feminină la Jocurile Olimpice Paris 2024

03 Oct 2023 1809

Constanța. Nominalizată de CIO Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)

26 Sep 2023 2616

Gimnaste din Constanța participante, cu lotul național, la un stagiu de pregătire în Finlanda

15 Aug 2023 1458

Gimnastică Echipa CS Farul - CSS1 Constanța, campioană națională la junioare 1 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

23 Jun 2023 2153

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea încheie Campionatul European pe podium

16 Apr 2023 2066

Gimnastică Locul obținut de constănțeanca Sabrina Maneca Voinea la Campionatele Europene din Antalya

15 Apr 2023 3215