Editorial Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

 

 
  • Ca părinte, cu atât mai mult cu cât ești fost sportiv sau fost mare sportiv, îți dorești ca băiatul sau fata să-ți calce pe urme. Când se întâmplă aceasta, iar tu ești implicat și ca antrenor, satisfacția și sentimentul datoriei împlinite ating norii.
 
Ce poate fi mai emoționant și mai înălțător decât să-ți vezi copilul sportiv urcat pe podium, în competiții interne sau internaționale, iar tu, pe lângă părinte, să-i fii și antrenor? 
 
Îmi imaginez, la gimnastică, trăirile și marea bucurie care au încercat-o pe Camelia Voinea când fiica și eleva sa, Sabrina Maneca Voinea, a cucerit două medalii de aur la debutul în întrecerile de senioare. Și nu a fost orice fel de debut, ci unul petrecut la o Cupă Mondială, la Doha, în care sportiva de numai 15 ani a avut adversare de calibru.
 
Ca părinte, cu atât mai mult cu cât ești fost sportiv sau fost mare sportiv, îți dorești ca băiatul sau fata să-ți calce pe urme. Când se întâmplă aceasta, iar tu ești implicat și ca antrenor, satisfacția și sentimentul datoriei împlinite ating norii. Când ești, printre altele, campioană mondială și europeană și vicecampioană olimpică (ca sportivă), iar apoi maestru emerit al sportului și antrenor emerit, dar și laureată cu Medalia națională „Pentru Merit“, clasa a IlI-a, conferită în anul 2000, precum Camelia Voinea, îți aduce o bucurie enormă faptul că Sabrina vine promițător din urmă, pe drumul marii performanțe (cu, printre altele, un titlu de campioană europeană de junioare, iar, de curând, cu cele două medalii de aur la senioare la Cupa Mondială).
 
Am adus în discuție acest fericit tablou de familie având în vedere creșterea evidentă din ultimii ani din cariera Sabrinei, gimnasta de care se vorbește în aceste zile la superlativ. Într-o perioadă în care România își caută strălucirea de altădată în marile competiții de gimnastică ale senioarelor, Sabrina a apărut ca o speranță, ca una dintre florile cu care se poate face, din nou, primăvară.
 
La Constanța, sunt însă și alte familii în care așchia nu a sărit departe de trunchi, copiii și-au urmat părinții în sport, iar aceștia le-au fost ori încă le sunt și antrenori. Enumăr, rapid, alte câteva exemple, dintre cele care sunt încă în competiții: Ianis Hagi - Gheorghe Hagi (fotbal), Ioana Emilia Colibășanu - Elena Colibășanu (atletism), Theodora Ion - Mihaela Ion, Eva Marinescu - Monica Marinescu (scrimă), Alexandra Voiculescu - Cornelius Trucmel și Alina Ivan (lupte). Darius Tătaru - Aurel Tătaru, Albert Mărgăritescu - Adrian Mărgăritescu (haltere) ori Ayar Murtaza - Enis Murtaza (handbal). Dar și alții. Copii talentați, părinți fericiți! O relația copil - părinte, care se împletește cu cea de sportiv - antrenor, ce-ți poți dori mai mult într-o familie?             
 
Citește și:
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina

„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

 
CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru

Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

 
CSM Constanța
Tânărul Ayar Murtaza, fericit la debutul la seniori. „Un sentiment unic! Visez la acest moment de 11 ani“ (GALERIE FOTO)


Interviu online cu Albert Mărgăritescu, multiplu campion național la haltere
„Am o dublă responsabilitate când merg la un concurs“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea încheie Campionatul European pe podium

16 Apr 2023 1464

Gimnastică Locul obținut de constănțeanca Sabrina Maneca Voinea la Campionatele Europene din Antalya

15 Apr 2023 2687

Gimnastică România s-a calificat la Campionatul Mondial. Sabrina Maneca Voinea, prezentă în două finale pe aparate la Euro

13 Apr 2023 1366

Baschetbalistele de la CSM Constanța încep lupta pentru titlul național. Programul complet al echipelor și sportivilor clubului

12 Apr 2023 919

Gimnaste constănțene, la Campionatul European. Sabrina Maneca Voinea va concura la toate cele patru aparate

08 Apr 2023 11763

Gimnastele Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, pe podium la Palma de Mallorca. Alexandra Florea, medalie la Stuttgart (GALERIE FOTO)

22 Mar 2023 2112

Mai multe gimnaste constănțene vor participa la noi întreceri internaționale. La Deva, verificare și selecție pentru Mondiale și Europene

11 Mar 2023 2053

Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina „Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

08 Mar 2023 5372

UPDATE. CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, primele medalii la senioare. Și ce medalii, două de aur la Cupa Mondială! Revelația întrecerii!

04 Mar 2023 1718

UPDATE. CSM Constanța La debutul la senioare, gimnasta Sabrina Maneca Voinea s-a calificat în trei finale la Cupa Mondială

03 Mar 2023 1395

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea, la primul concurs ca senioară, în Qatar

24 Feb 2023 2071

Constanța, reprezentată în loturile naționale și olimpice la gimnastică, dar și în alte structuri naționale de pregătire

12 Jan 2023 1451

Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, senioară din 2023. Și-a fixat obiective înalte! „Voi demonstra ceea ce pot“

12 Jan 2023 2332

Gimnastică Reprezentanții Constanței, printre remarcații Cupei României, dar și prezenți în clasamentele anului (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

16 Dec 2022 1339

Gimnastele constănțene au urcat pe podium și la Naționalele junioarelor. Medalii multe, după evoluții de clasă! (GALERIE FOTO)

30 Nov 2022 1561