Constanța. Nominalizată de CIO Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)

 


 
  • Campionatul Mondial de la Antwerp (30 septembrie - 8 octombrie 2023) e ultima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru echipe.   
 
Privită ca marea speranță a gimnasticii românești, Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța - CS Farul Constanța, are așteptări mari de la Campionatul Mondial, care se va desfășura în Belgia, la Antwerp, între 30 septembrie și 8 octombrie 2023.
 
Întrecerea este ultima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru echipe. În vârstă de 16 ani, componentă a proiectului „Țară, țară vrem campioane!“, și pregătităde mama sa, fosta mare gimnastă Camelia Voinea, Sabrina debutează la întrecerea mondial și speră să aibă un statut de protagonistă. Tânăra sportivă e medaliată la Campionatele Europene din Antalya 2023 (bronz la sol), la FOTE 2022 (aur cu echipa) și la Europenele de junioare de anul trecut (aur la sărituri, argint la echipe și bronz la sol). Pentru Sabri, gimnastica e totul, e viața ei. „Am început gimnastica de la vârsta de cinci ani. Atunci m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică cu ea la sală. Îmi doream foarte mult să ajung acolo și plângeam. Mă sculam fără mama și o întrebam pe bonă unde e. Îmi spunea că la sală, iar eu începeam să plâng. Nu puteam sta nici fără mama, nici fără gimnastică. Așa am venit cu ea“, povestește Sabrina Maneca Voinea într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
Început de poveste
 
Drumul constănțencei în marea performanță a început la Onești. „Primul concurs l-am avut la vârsta de opt - nouă ani, la Onești. Atunci am cucerit prima mea medalie, la sol parcă. Atunci am realizat că drumul meu în gimnastică poate continua lung și frumos. Când ratezi, sunt cele mai grele momente. Când nu-ți iese, repeți de mai multe ori elemental, faci metodică pentru el, îl construiești din ce în ce mai bine și așa îți va ieși. Uneori, ne vine și nouă greu, pentru că sportul nu e ușor. Atunci când nu poți, trebuie să tragi de tine la antrenamente, care sunt destul de intense și grele. Te mândrești însă cu rezultatele pe care le ai. Când vei fi mare, îți vei da seam de munca din urmă“, a mai spus Sabrina, potrivit sursei citate.
 
Și-ar dori elemente care să-i poarte numele
 
Aparatele preferate ale gimnastei care o are ca mentor pe mama sa de pe litoral sunt bârna și solul. „Îmi e mai ușor să lucrez cu mama, întrucât mă înțeleg bine cu ea. Când nu îmi iese ceva, fiind serioasă, mă pune că construiesc mai bine, dar să nu mă accidentez, Doamne ferește. Când plecăm din sală, suntem mama și fiică, ne relaxăm. Aparatele mele preferate sunt bârna și solul, după care urmează săriturile și paralelul. Chiar mi-aș dori ca la bârnă și sol, un element de-al meu să-mi poarte numele. Visul meu în gimnastică este să mă calific cu echipa la Jocurile Olimpice din 2024, cu ocazia acestor Mondiale. De asemenea, vreau să mă calific și individual și să cuceresc o medalie, Doamne ajută - două, pentru că am șanse foarte mari“, a punctat Sabrina, care a fost nominalizată de site-ul Comitetului Internațional Olimpic printre cele trei debutante de la Campionatul Mondial de la Anvers care merită urmărite, alături de Joscelyn Roberson (SUA) și Qiu Qiyuan (China)!     
 

„12 gimnaşti, o singură dorinţă“
 
Sabrina și colegele ei din echipa României (Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda - și ea de la Constanța, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu) au plecat în Belgia, unde întrecerile mondiale vor începe sâmbătă. La masculin, vor concura pentru România în calificări Andrei Muntean, Gabriel și Robert Burtanete, Roland Modoianu, Nicholas Țarcă și Emilian Neagu. Antrenorii care au făcut deplasare - Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu, Daymon Montagne Jones, Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speerstra. „12 gimnaşti, o singură dorinţă: calificarea cu echipa (atât la feminin, cât şi la masculin) la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024!“, este mesajul FRG.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina
„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

 
Editorial
Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ziua de naștere a campioanei Sabrina Maneca Voinea. Mesajul emoționant al mamei sale (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jun 2024 1838

Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a cântat pe scenă alături de Voltaj. „Din toată inima pentru România!“ (VIDEO)

02 Jun 2024 1665

CSM Constanța Gimnasta Sabrina Voinea s-a întors cu două medalii de argint din Italia (GALERIE FOTO)

07 May 2024 820

Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea a cucerit medalia de argint în finala de la bârnă

04 May 2024 881

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 1267

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 749

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 689

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 1158

Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, laureata „Galei gimnasticii româneşti“

13 Feb 2024 1071

Gimnasta din Constanța Sabrina Maneca Voinea și Amalia Puflea, pregătire în Elveția

09 Jan 2024 1488

Sabrina Maneca Voinea, din Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă a anului 2023

16 Dec 2023 1309

Editorial Ca în basmele cu Ilene Cosânzene. Însă nu e doar un vis frumos, totul e aievea!

11 Oct 2023 1131

România, din nou la Jocurile Olimpice Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

10 Oct 2023 1582

Constanța La doar 16 ani, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial

08 Oct 2023 1955

Calendar săptămânal CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea evoluează pentru o medalie la Campionatul Mondial

06 Oct 2023 1268