Editorial

Editorial Cumpănașu președinte!

Serile trecute, un om vizibil mai degrabă în spațiul public al rețelelor virtuale și-a anunțat intenția de a candida la funcția cea mai înaltă din stat, aceea de președinte al României. Este vorba despre Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre tinerele din cazul de la Caracal.
 
Revenind la candidatură, nimic ieșit din comun aici, orice om are dreptul de a aspira la această funcție, dacă îndeplinește toate criteriile constituționale.
 
Ce mă deranjează pe mine legat de acest episod este faptul că același personaj, mai în urmă cu doar câteva zile, nega vehement faptul că ar avea această intenție.
 
Ori că și-ar face un fel de campanie electorală clădită pe drama ce a lovit o parte din familia sa odată cu răpirea și, ulterior, asasinarea (anchetată încă) a nepoatei sale.
 
Și totuși, în ciuda negațiilor sale și a asigurărilor date publicului în urmă cu circa o săptămână, personajul cu pricina s-a întors la 180 de grade față de ce susținea anterior.
 
Teoretic, nu ar trebui să mă mai mire nimic. Ipocrizia românilor (nu numai a politicienilor, ci a tuturor românilor) și scurta ținere de minte a maselor nu reprezintă o noutate.
 
Dar mă întreb ca un om simplu: de unde, frate, atâta cinism? Știți expresia „a călca peste cadavre“.... ei bine, din punctul meu de vedere, în această situație asistăm la o reinventare a ei, în care călcăm lejer peste cadavrele rudelor în numele campaniei electorale.
 
Nu mă înțelegeți greșit, nici în extrema cealaltă nu voi cădea, să încep cu teoria conspirației, că, eventual, personajul cu pricina ar fi plănuit de la bun început răpirea nepoatei sale, urmărind deznodământul cu prezidențialele.
 
Dar nici nu pot să nu mă mir de sângele rece pe care personajul îl are pentru a da o astfel de întorsătură unei tragedii, pentru a o transforma în „noroc chior electoral“.
 
Ar mai fi candidat, oare, personajul cu pricina dacă nu ar fi existat episodul cu nepoata? Ar mai fi avut atâția susținători câți se arată azi pe rețelele de socializare virtuală?
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Cumpănașu cheamă oamenii în Piața Revoluției. Alexandra Măceșanu împlinea astăzi 16 ani

15 Sep 2019 515

ONG-uri din Constanţa nu ştiu cum au ajuns pe lista de susţinători ai Coaliţiei pentru Modernizarea României! Alte asociaţii se vor retrage!

03 Sep 2019 2315

Alexandru Cumpănașu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale

29 Aug 2019 649

Președintele CNMR „Alexandra este confirmată decedată de testele ADN!”

02 Aug 2019 2089

Cumpănașu, despre suspectul crimelor din Caracal „Are complici în țări europene și multă protecție din România”

01 Aug 2019 595

Discuția dintre Alexandra, polițiști și operatorii 112

30 Jul 2019 1929

Camera de Comerț și Industrie a României s-a retras din Coaliția Națională pentru Modernizarea României

29 Jul 2019 553

Consiliul Naţional pentru Modernizarea României a lansat Filiala de la Constanța. Cine face parte din conducere. Ce are CNMR în proiect

15 Apr 2018 2066