Editorial Drogurile, în centrul atenției. Cum se va termina?

  • Amploarea problemei drogurilor în România apare așadar cu un an înainte de alegeri și o să fim asaltați de politicieni care vor promite să rezolve problema care este clădită pe decenii întregi de nepăsare
 
Cazul Vlad Pascu a scos la iveală un sistem șubred și un trafic de droguri la un nivel peste cunoașterea noastră de până acum. Foarte multe persoane acopereau dealeri și săgeți pentru ca întreaga procedură de distribuire a drogurilor să se facă fără gălăgie.
 
Tinerii se pozau și se filmau între ei la petreceri, erau prinși cu un pachețel de droguri sau cu un joint și poliția îi ducea la secție, însă după nu aveau cum să construiască un caz pentru că exista o lege a tăcerii unde nu se turnau persoanele de la care luau drogurile. Se foloseau de scuzele: „este prima oară când folosesc” sau „am de la niște cunoștințe” sau „nu știum cum îl cheamă că am comandat pe nu știu ce site de pe dark web”. Adevărul este că există un cod nescris al consumatorilor de elită. Mă refer la cei de bani gata. Acolo vine banul mult pentru dealeri, nu de la consumatorii ocazionali care ajung să moară de supradoze pentru că sunt ușor de tentat.
 
Vorbesc de tinerii de bani gata, unde părinții au metehne asemănătoare, unde „aproviozionează” plodul cu „marfă bună” să nu ajungă la seringă.
 
Nu știu dacă această vânătoare de vrăjitoare începută de autorități o să ducă la destructurarea unei rețele ample care pare să fi acapar o țară întreagă, noile detalii care ies la iveală în anchete fiind incredibile. Cel mai șocant mi s-a părut situația cu aparatele de vaping care conțineau droguri, fiind mascat acest trafic sub ochii tuturor, accesul tinerilor la astfel de dispozitive fiind una facilă.
 
Știrile cu tineri care au provocat accidente sub influența substanțelor pare că s-au înmulțit, pentru că autoritățile le comunică mult mai bine. Amploarea problemei drogurilor în România apare așadar cu un an înainte de alegeri și o să fim asaltați de politicieni care vor promite să rezolve problema care este clădită pe decenii întregi de nepăsare. Se vor urca pe cadavre și vor promite luna de pe cer, iar mulți dintre alegători se vor trezi că vor susține cauzele sensibile în ziua votului.
 
Chiar dacă peste o lună subiectul poate părea că a fost băgat într-o valiză, va fi reanimat de opinia publică ori de câte ori cineva o să aibă nevoie de atenție politică, în mod special. Iar, cel mai probabil, va fi un punct în agenda publică a fiecărui politician.
 
Dar oare este îndeajuns pentru acești tineri care au picat pradă drogurilor? Avem centre de detoxifiere destule să facă față la numărul alarmant de tineri care se apucă de consumul de droguri de la o vârstă foarte fragedă. Este România pregătită să își asume responsabilitatea pentru tinerii care se consideră, deja, o cauză pierdută pentru societate? Aceste răspunsuri ar putea să nu vină atât de curând precum promisiunile altora că „vor lupta” cu problema drogurilor din țara noastră.
 
Citește și

 
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, acuzată de șantaj, rămâne în stare de arest preventiv!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 544

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2486

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 391

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 878

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 503

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 581

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 393

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 683

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 995

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1417

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1219

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 604

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 658

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 488

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1349