Editorial Farul Constanța, campioană. Nu însă și la buget! Astfel că performanța cuceririi titlului e și mai mare

  • Cu un lot valoros, cu muncă, pricepere fotbalistică și inspirație, handicapul financiar pe care echipa din Constanța l-a avut față de mai multe echipe din campionat a fost depășit.
 
O înfrângere (în Supercupa României) și două victorii (una în manșa întâi a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor, cealaltă în campionat), acesta este bilanțul cronologic al Farului Constanța în primele trei meciuri oficiale din noul sezon.
 
O stagiune pe care „marinarii“ o abordează din postura de campioni ai României, la capătul unui sezon 2022/2023 pe care, fără a se număra printre favoriții la titlu și fără a avea puterea financiară a cinci - șase echipe din Superligă, l-au încheiat cu o mare performanță. Și noul sezon începe sub aceleași auspicii: Farul nu beneficiază de un buget la nivelul primelor șase formații din România. Mai mult, după cum a subliniat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei, aceasta are buget de rămânere în prima ligă! Sunt echipe din Liga a 2-a care poate plătesc mai bine ca Farul, cu toate că și gruparea de pe litoral a atins acum un nivel,  dar nu cât trebuie, a mai spus Hagi, care a pus punctul pe i: cu trei milioane de euro nu crede că poți aspira să fii cel mai bun din România.
 
Și totuși, în ciuda acestei situații, Farul a reușit ceva extraordinar în sezonul trecut. A dat lovitura. Cu un lot valoros, cu muncă, pricepere fotbalistică și inspirație, handicapul financiar pe care echipa din Constanța l-a avut față de mai multe echipe a fost depășit. Iar, în noul sezon, obiectivul a rămas același: „marinarii“ încearcă să fie cei mai buni, cum au făcut-o anul trecut. Întâi trebuie să intre în play-off în Superligă, iar apoi, în funcție de cum vor merge lucrurile, își vor fixa cel de-al doilea obiectiv.
 
Noul sezon îi aduce însă Farului și provocarea din cupele europene, iar, în această vară, conducătorii echipei au lucrat pentru alcătuirea unui lot care să facă față pe toate planurile, pe cel intern, cu Superliga, campionat și Cupa României, și pe cel internațional. Având în vedere vara complicată în planul pregătirii jucătorilor, „marinarilor“ le-a fost greu la început, la startul sezonului nu toți fotbaliștii fiind la același nivel fizic și de joc. Astfel, Supercupa s-a pierdut, dar au urcat două victorii, semn că lucrurile încep să intre în făgașul normal.
 
Hagi a făcut o strategie în planul lotului și pentru campionat, și pentru preliminariile Ligii Campionilor, iar la Sibiu, cu FC Hermannstadt, în prima etapă din noul sezon, „marinarii“ au început cu o altă echipă decât cea care învinsese Șeriff Tiraspol cu trei zile în urmă. Totuși, chiar și așa, Farul a câștigat, e adevărat, și cu o doză de noroc, după cum a recunoscut și Hagi, având în vedere că formația gazdă a nu a reușit să marcheze din mai multe ocazii. Alex Buzbuchi a fost însă de netrecut în poartă, iar efortul său și al întregii echipe i-a adus Farului un debut de succes în noul campionat.  
 
Valoarea jucătorilor, munca, inspirația băncii tehnice și sprijinul suporterilor au făcut ca, în sezonul trecut, Farul să fie clar cea mai bună din campionat, iar bugetele superioare ale mai multora dintre adversare să nu conteze. În noul sezon, după înfrângerea din start, din Supercupă, lucrurile încep să se așeze, odată cu atingerea aceluiași nivel de pregătire de către toți jucătorii, iar „marinarii“ pornesc din nou în voiajul pe care își doresc să-l termine primii. Însă, în perspectivă, e nevoie de mai mult, de un buget superior. Iar la conferința de presă care a prefațat meciul cu FC Hermannstadt, Hagi a repetat: la Constanța ar trebui să se vadă pregnant că Farul e echipa tuturor, un singur brand, în condițiile în care e o zonă puternică și se poate mult mai mult în ce privește susținerea. Farul, a mai menționat Hagi, nu e echipa lui, ci a orașului și a Dobrogei, el e acționar, deocamdată majoritar, și vrea să devină minoritar, în urma intrării în club și a altor parteneri, astfel încât clubul să urce la un alt nivel de performanță.  
 
Citește și:
 
Cu o echipă schimbată față de meciul cu Sheriff Tiraspol, Farul Constanța a învins în deplasare FC Hermannstadt

 
LIVE TEXT. Meci la Ovidiu
Farul Constanța, victorie cu Sheriff Tiraspol, în prima manșă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins Farul Constanța și a cucerit Supercupa României (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 318

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 432

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1151

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 512

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1454

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1289

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 807

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 741

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 745

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1212

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 373

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1090

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 710

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 470

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3247