Editorial În poartă a crescut o floare rară. Recunoștința

  • Nu e puțin lucru să nu uiți și să fii recunoscător, iar fotbalistul Mihai Popa, din Constanța, a dovedit că face parte din această categorie a caracterelor alese.    
 
O vorbă din popor spune că recunoștința e floare rară. Adică sunt prețioși, rari, cei care dau dovadă de recunoștință față de cineva care, la un moment dat, a avut un rol în viața sa, în formarea sa ori i-a făcut un bine. Iar cel care nu uită are caracter frumos precum o floare.
 
De curând, am scris și eu despre o astfel de floare rară. E vorba de un tânăr fotbalist constănțean, Mihai Popa (22 de ani), care s-a transferat recent la echipa din Serie A Torino. Format la Academia Hagi, promițătorul goalkeeper a debutat la seniori în 2018, la SSC Farul Constanța (în Liga a 2-a), apoi a jucat la Rapid și, în Liga 1, la Astra Giurgiu și FC Voluntari. Mihai a cules multe aprecieri pentru evoluțiile sale. El este și internațional român la nivel juvenil, iar bunicul său e Gheorghe Popa, unul dintre portarii importanți din istoria Farului Constanța.
Pe când era un puști, Mihai a lucrat doi ani în Academia Hagi cu antrenorul de portari Florin Adam. Între cei doi s-a creat o legătură strânsă jucător - antrenor, dar și una afectivă, umană, care nu s-a încheiat după ce drumurile din fotbal ale celor doi s-au despărțit. Au continuat să țină legătura, iar Florin Adam i-a dat în continuare sfaturi, bucurându-se pentru reușita lui Mihai ca sportiv și având satisfacția că a contribuit și el, într-o măsură, la un moment dat, la dezvoltarea carierei acestuia.
 
Cum spuneam, Mihai Popa s-a transferat la Torino, a mers în Italia, dar nu a uitat de unde a plecat. Iar, în semn de recunoștință față de Florin Adam și făcând dovada unui caracter ales, i-a oferit acestuia tricoul cu care a apărat, acum două luni, în meciul România - Spania, de la Campionatul European de tineret. Cu mesajul „Cu drag pentru profu Adam!“.
 
Acest exemplu mi-a adus în minte imediat un alt caz de acest gen din fotbalul românesc, dar diametral opus, în care un antrenor, fost mare fundaș, se plângea că un fost elev de-al său, pe care îl ajutase mult pe când era un mic jucător, l-a uitat. Coincidență, fotbalistul e tot portar și joacă și el în străinătate.
 
Mihai Popa face parte din categoria florilor rare și face dovada că, înainte de a fi sportiv, e om și are o educație aleasă. Nu e puțin lucru să nu uiți și să fii recunoscător.    
 
Citește și:

Constanța. Gest de recunoștință
Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România – Spania

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 7620

Tragedie la Colegiul Naţional Militar ''Mihai Viteazul'' din Alba Iulia! Un elev a murit după ce a căzut de la etajul al patrulea

11 Jan 2024 1153

CERONAV – un nou director, aceeași viziune

18 Dec 2023 482

„Recalculare pensie“ Dosar deschis de mai mulți foști șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații și Protecție Internă, la Curtea de Apel

29 Oct 2023 1181

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 octombrie 2023

18 Oct 2023 1021

Termen nou în dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa! S-a cerut audierea fostei conduceri a Direcției Județene pentru Cultură

09 Oct 2023 1158

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1842

Reconsacrarea Mănăstirii Dintr-un Lemn. Împlinirea voinței testamentare a generalului Paul Teodorescu

04 Jul 2023 1061

Definitiv! Inspectorii de integritate obțin la Constanța anularea unei hotărâri de consiliu local, pe fondul unui conflict de interese (MINUTA)

28 Jun 2023 885

Dosarul foștilor șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații, „plimbat“ între judecători. Ce au cerut polițiștii?

22 Jun 2023 2764

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2023

20 Jun 2023 1466

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 mai 2023

07 Jun 2023 1557

Garden Shop Services, fosta Pomacost, vinde flori Primăriei Constanța cu 45.000 de euro (DOCUMENT)

29 May 2023 1334

LIVE Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Două proiecte pe ordinea de zi

19 Jan 2023 1372

Schimbări în conducerea BTT Perla Costineștiului SA

03 Jan 2023 2310