Editorial Promovarea SSC Farul şi rana fotbalului constănţean


Paradoxal, promovarea SSC Farul în Liga a 2-a redeschide o rană mai veche a fotbalului constănţean, care a sângerat tot mai mult în ultimii ani: stadionul „Farul“. Dacă echipa avansează, creşte şi, în doi ani consecutivi, a depăşit două eşaloane competiţionale, arena dă înapoi, victimă a curgerii implacabile şi nemiloase a timpului. Bucuria promovării e mare, dar ea ar fi fost şi mai mare în echipă cu o arenă modernă, chezaş şi stimulent pentru viitor.
 
Deşi suporterii şi cei de la SSC Farul au făcut eforturi pentru ca stadionul să fie omologat pentru Liga a 3-a, iar „marinarii“ au jucat partea finală a returului în Primăverii, problema arenei rămâne, nu poate fi băgată sub „preşul“ promovării. Oricum, chiar şi dacă s-a jucat pe „Farul“ în campionat, nu s-a deschis decât o parte din tribune, din raţiuni de siguranţă a spectatorilor. Chiar şi aşa, oamenii au venit cu miile, atmosfera a fost deosebită, dar gândiţi-vă, după atâta dor de Farul, cum ar fi arătat un stadion plin, animat de emoţia promovării! Ca un vulcan!
 
Trăim însă în prezent. Sector de tribună lăsat, iarbă printre scaune, crăpături în ziduri, coşcoveli şi, peste tot, o imagine de vechi. De antic. Asta guvernează pe stadion. Verdele gazonului refăcut nu are cum să alunge impresia de ansamblu. Una clar nefavorabilă. În anul de graţie 2018, când, în ţară, oraşe mult mai mici decât Constanţa se mândresc cu stadioane moderne, la malul mării a rămas tot bătrânul „Farul“.
Proprietate publică a statului şi aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin DJST Constanţa, baza sportivă „Farul“ a fost cerută oficial de Consiliul Local Constanţa, dar hotărârea de Guvern în acest sens încă nu a fost dată. Întârzie. S-au trimis acte înapoi pentru a fi refăcute, iar circuitele şi mecanismele sunt greoaie. Doar trăim în România. Când va apărea HG-ul nu se ştie. Iar nerăbdarea iubitorilor de sport, fie ei suporteri, sportivi sau antrenori, e mare la Constanţa. La fel şi frustrarea lor. Cu toţii sunt afectaţi de starea în care se află acum stadionul.
Zilele trecute, la Constanţa s-a deschis şi o petiţie online, adresată Primăriei, „Construcţia unui nou stadion Farul“.
 
Pe omul de rând nu-l interesează cine are responsabilitatea şi cine trebuie să se implice, autoritate locală sau centrală. Nu. Pur şi simplu, el vrea să vadă şi la Constanţa un stadion modern, în care să meargă cu plăcere la meciuri şi să se simtă mai confortabil decât în faţa televizorului. Momentul acesta de entuziasm general, dat de promovarea SSC Farul, ar trebui speculat, fructificat, „stors“ la maximum, iar lucrurile să fie urgentate şi să înceapă să se mişte odată. Sigur, orice ar fi, SSC Farul în Liga a 2-a nu are cum să joace într-o casă nouă, asta durează, dar măcar să apară o speranţă. Aceea că, într-o bună zi, Constanţa va avea şi ea un stadion adevărat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Adi

02 Jun, 2018 20:20

Sa fim seriosi,la cata lume a a fost la promovare si la meciuri,e de ajuns o sala mai mică,de 300 de locuri..

Articole asemanatoare

La propunerea aleșilor locali USR PLUS, cinci baze sportive vor fi preluate de Primăria Constanța pentru reabilitare

16 Jan 2021 1046

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 283

Luptători la CS Farul Constanţa Războinicii zăpezilor! Florin Tiţa şi Răzvan Arnăut, pregătire cu lotul olimpic la Piatra Arsă

11 Jan 2021 2767

FC Farul Constanţa începe luni pregătirea pentru partea a doua a sezonului

10 Jan 2021 2689

Cât deţine Petre Buduru din capitalul social al firmei Azochim Complex, în urma cooptării unui nou asociat

08 Jan 2021 2356

Constanţa Schimbări în societatea Jepp SRL. Câte părţi sociale deţin acum asociaţii Dennis Şerban şi Petre Buduru

07 Jan 2021 2516

Aniversare Denis Alibec, la 30 de ani. Mesajul emoţionant al mamei fotbalistului

06 Jan 2021 763

Sondaj de opinie FC Farul, cursa pentru play-off şi eventuala luptă pentru promovare. Ce cred respondenţii

04 Jan 2021 903

Fanii au ales cel mai frumos gol marcat de FC Farul Constanţa în prima parte a campionatului

04 Jan 2021 2120

Editorial Cea mai mare victorie din 2021 în meciul dintre sport şi pandemie

04 Jan 2021 2686

Florin Tiţa şi Andreea Ana, incluşi în clasamentul celor mai buni luptători români ai anului 2020

01 Jan 2021 3044

Care a fost cel mai frumos gol marcat de FC Farul Constanţa în prima parte a campionatului?

31 Dec 2020 2099

#ConstanțaEsteBine Fosta gimnastă campioană Andreea Scînteie, voluntar în lupta contra Covid-19, la SAJ Constanţa

29 Dec 2020 3408

Năvodari Diplomă de excelenţă pentru gimnasta Ioana Stănciulescu, vicecampioană europeană la Mersin

28 Dec 2020 2355

Sondaj de opinie Credeţi că FC Farul Constanţa se va califica în play-off şi va lupta astfel pentru promovarea în Liga 1?

28 Dec 2020 1172