Editorial

Editorial Promovarea SSC Farul şi rana fotbalului constănţean


Paradoxal, promovarea SSC Farul în Liga a 2-a redeschide o rană mai veche a fotbalului constănţean, care a sângerat tot mai mult în ultimii ani: stadionul „Farul“. Dacă echipa avansează, creşte şi, în doi ani consecutivi, a depăşit două eşaloane competiţionale, arena dă înapoi, victimă a curgerii implacabile şi nemiloase a timpului. Bucuria promovării e mare, dar ea ar fi fost şi mai mare în echipă cu o arenă modernă, chezaş şi stimulent pentru viitor.
 
Deşi suporterii şi cei de la SSC Farul au făcut eforturi pentru ca stadionul să fie omologat pentru Liga a 3-a, iar „marinarii“ au jucat partea finală a returului în Primăverii, problema arenei rămâne, nu poate fi băgată sub „preşul“ promovării. Oricum, chiar şi dacă s-a jucat pe „Farul“ în campionat, nu s-a deschis decât o parte din tribune, din raţiuni de siguranţă a spectatorilor. Chiar şi aşa, oamenii au venit cu miile, atmosfera a fost deosebită, dar gândiţi-vă, după atâta dor de Farul, cum ar fi arătat un stadion plin, animat de emoţia promovării! Ca un vulcan!
 
Trăim însă în prezent. Sector de tribună lăsat, iarbă printre scaune, crăpături în ziduri, coşcoveli şi, peste tot, o imagine de vechi. De antic. Asta guvernează pe stadion. Verdele gazonului refăcut nu are cum să alunge impresia de ansamblu. Una clar nefavorabilă. În anul de graţie 2018, când, în ţară, oraşe mult mai mici decât Constanţa se mândresc cu stadioane moderne, la malul mării a rămas tot bătrânul „Farul“.
Proprietate publică a statului şi aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin DJST Constanţa, baza sportivă „Farul“ a fost cerută oficial de Consiliul Local Constanţa, dar hotărârea de Guvern în acest sens încă nu a fost dată. Întârzie. S-au trimis acte înapoi pentru a fi refăcute, iar circuitele şi mecanismele sunt greoaie. Doar trăim în România. Când va apărea HG-ul nu se ştie. Iar nerăbdarea iubitorilor de sport, fie ei suporteri, sportivi sau antrenori, e mare la Constanţa. La fel şi frustrarea lor. Cu toţii sunt afectaţi de starea în care se află acum stadionul.
Zilele trecute, la Constanţa s-a deschis şi o petiţie online, adresată Primăriei, „Construcţia unui nou stadion Farul“.
 
Pe omul de rând nu-l interesează cine are responsabilitatea şi cine trebuie să se implice, autoritate locală sau centrală. Nu. Pur şi simplu, el vrea să vadă şi la Constanţa un stadion modern, în care să meargă cu plăcere la meciuri şi să se simtă mai confortabil decât în faţa televizorului. Momentul acesta de entuziasm general, dat de promovarea SSC Farul, ar trebui speculat, fructificat, „stors“ la maximum, iar lucrurile să fie urgentate şi să înceapă să se mişte odată. Sigur, orice ar fi, SSC Farul în Liga a 2-a nu are cum să joace într-o casă nouă, asta durează, dar măcar să apară o speranţă. Aceea că, într-o bună zi, Constanţa va avea şi ea un stadion adevărat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Adi

02 Jun, 2018 20:20

Sa fim seriosi,la cata lume a a fost la promovare si la meciuri,e de ajuns o sala mai mică,de 300 de locuri..

Articole asemanatoare

Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

22 Feb 2019 719

Marco Ehmann, de la Dinamo la SSC Farul Constanța

21 Feb 2019 668

Daniel Toma, un alt fotbalist transferat de SSC Farul Constanţa

21 Feb 2019 777

SSC Farul Constanţa, succes la scor în amicalul cu CS Medgidia (galerie foto)

20 Feb 2019 1224

SSC Farul Constanţa susţine astăzi ultimul amical înaintea reluării campionatului (galerie foto)

20 Feb 2019 898

SSC Farul Constanța l-a înregimentat și pe Tudor Moldovan

19 Feb 2019 862

Încă două transferuri Pedro Celestino şi Adrian Juncu, la SSC Farul Constanţa

19 Feb 2019 861

I se spunea „Jair“ Marinarul român care a murit lângă Dana Militară a Portului Constanţa a jucat fotbal la Farul Tuzla

19 Feb 2019 4984

SSC Farul Constanţa l-a achiziţionat şi pe Diogo Rosado

18 Feb 2019 786

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 1007

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1960

SSC Farul Constanța l-a achiziționat și pe Arif Demir

16 Feb 2019 1338

SSC Farul Constanța a anunțat încă trei transferuri. Miercuri, ultimul amical înaintea începerii campionatului (galerie foto)

16 Feb 2019 1165

SSC Farul Constanța a anunțat transferul lui Joao Diogo și al lui Rafael Miranda

14 Feb 2019 1192

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 467