Fotoliile din odaia USL-iştilor

corina_samoila.jpgSe aude prin târg că USL-ul, noua putere în ţara lui Papură Vodă, nu doreşte să schimbe directorii de deconcentrate. Cu toate astea, se aude că social-democraţii vor pune un nou director la Port, un altul la Administraţia Bazinală Dobrogea - Litoral, dar şi subprefect. Şi nu pot să nu-mi aduc aminte scrisele lui nenea Iancu: „Din două, una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!". Aşa am zis şi noi. „Ostaşii" lui Ponta nu vor nimic, dat totuşi parcă şi-ar dori câte ceva. Mai ales că la ABADL vor un prieten de-al lui Mazăre, iar la Port unul de-al lui Nicuşor Constantinescu. Iar subprefect un... cetăţean care a fost aproape de tot ce înseamnă activitatea Consiliului Judeţean. Adică, să înţelegem mai bine, în posturile cheie ale sezonului. Unul la Port, de unde vin banii. Al doilea, la Apele Române, unde-i durerea cu plajele. Iar al treilea, subprefectul, care poate ţintui bine cu privirea ce face nou-numitul prefect liberal. Că, na, alianţa-i alianţă, dar brânza-i pe bani. Iar politica n-a ajuns decât o mare brânză împuţită.

Şi de ce nu ne-am pune camarazii în confortabilele fotolii de şef măcar pentru şase luni. Sau pentru cât o da Dumnezeu. Că şefu-i şef, face şi desface, iar dacă şeful are alt şef... Atunci chiar că e treaba bună. Să nu uităm că propunerea pentru conducerea Portului este bun prieten cu şeful. Cum? Cine-i şeful? Nicuşor Daniel Constantinescu, cel cu care admira de pe scările CJC funcţionarii publici în plin miting (unele imagini nu se pot uita vreodată). A, şi am uitat să vă spun. Să nu credeţi că PNL-ul stă cu mâinile-n sân. Din câte se aude prin târg, un director liberal se pregăteşte pentru OIL Terminal, un alt post râvnit de mulţi. Cică a mai fost p-acolo persoana în cauză, ştie cum merg lucrurile şi vrea neapărat să mai simtă puţin miros de produs petrolier (doar de la distanţă, că de aproape este periculos). Iată cum, spun că nu vor să schimbe directorii, dar parcă-ar „băloşi" după câte un post.

În final, să ne aducem aminte de o altă campanie. Cea din „O scrisoare pierdută", scrisă acum 128 de ani (!!!!!): „Mai întâi şi-ntâi istoria ne învaţă anume că un popor care nu merge înainte stă pe loc, ba chiar dă înapoi, că legea progresului este aşa, că cu cât mergi mai iute, cu atât ajungi mai departe". Q.E.D.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2726

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3229

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3417

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3460

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3800

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6207

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2674

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5233

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2999

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3026

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3025

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2675

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2787

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2771

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2769