La Constanţa, unde face Bulă-armata! Bază de instrucţie a luptătorilor psihotronici

Teodora_DUMI.jpgAh, litoralul Mării Negre! Una dintre cele mai deosebite rezervaţii de oligofreni în mediul natural. O plimbare safarică printre dunele de gunoi, atât anorganic, cât şi organic, face întotdeauna plăcere oricărui om anormal.

Eu şi cei asemenea mie - adică cu ceva bun-simţ de la mama şi tata, plus câteva clase în plus peste tren - facem parte dintr-o minoritate, mai bine spus anormalitate a lumii contemporane. Normalitatea este o noţiune statistică dată de majoritate, motiv pentru care logica mă face să realizez că, fiind puţine specimene ghidate de glagore rămase în habitatul toxic constănţean, eu mă număr printre cei anormali. Ce vreau să spun? Că am suferit un şoc zilele trecute, când raţiunea mea a lovit un gol de aer şi m-a trimis la plimbare prin staţiuni. Am început, pe 15 august, cu o vizită pe faleza din Constanţa. Superb! Mai ales nimfele Zeului Neptun, care ne-au transpus cu totul în lumea adâncurilor, a magiei, a sirenelor filiforme şi, mai ales, ne-au dat o lecţie de salvare a balenelor, prin înseşi persoanele lor. De-a dreptul divin! Acesta a fost primul fel, deloc uşor digerabil. După ce am ieşit din aglomeraţia urbană, am ajuns într-o staţiune al cărei nume nu vreau să-l divulg, ci doresc să păstrez un mister gri asupra lui. Acolo m-am trezit într-un film de groază. Jur! În primă instanţă, puţea aerul, duhnea a putreziciuni, nu exagerez. şi am ajuns la plajă. M-am convins că românului îi place să facă băi se soare reflectat în cutia de bere şi să inspire aer sărat de la hamsii cu mujdei. Nu am văzut în viaţa mea atâta gunoi pe plajă, încât să nu se vadă nisipul printre el. În clipa aceea, mi-am dorit să văd un cetăţean care aruncă ceva pe jos! Îmi alimentam căutarea lui prin scene ce ar fi putut deveni reale: şi cum m-aş fi răţoit la el, cum l-aş fi porcăit. Însă frustrarea a rămas fără aplicaţie practică. Apoi a urmat o scenă fantastică: se făcea că era o mulţime de oameni ce erau aşezaţi în semicerc, ce priveau cu gura căscată la ceva. Neputând trece pe lângă respectivii, m-am gândit să-i rog să se dea la o parte. M-a auzit cineva? Deloc! Aceştia urmăreau cum un ins arunca la COŞ o minge!!! Nu, sigur este ceva în neregulă cu mine! Cum să faci cerc în jurul unuia care aruncă o minge în coş? Cât de dereglat să fii? Gata! M-am umplut de nervi! Mai bine să ne aşezăm la o masă să bem ceva rece, să-mi potolesc venele clocotinde. Şi aşteaptă ospătarul... şi vine un nene cu cămaşa jegoasă, transpirat, care era plin de scârbă când a aruncat meniul şi a luat comanda cu: Zi ce vrei! Dacă plecam, eram nesimţită, dacă îi spuneam ceva, atunci în pahar ar fi făcut pluta vreo flegmă. Care era ieşirea? Taci şi înghiţi! Ultima picătură a fost parcarea, în alt loc. Mergând cu maşina pe o alee, iată că a ieşit în cale o barieră, fix ca o nălucă. Oprim. Vine băiatul cu carneţelul şi cere 12 lei, pe toată ziua, la ora 19.00. Bine, dar nu stau decât 30 de minute! Nu se putea decât aşa. Plătim. OK, dar acum putem şti şi noi ce apăra bariera? Da, nimic. Nişte şmecheri care şi-au pus maşinăria aşa, pe o stradă, să facă bani de la proşti. E minunat litoralul Mării Negre sau ce?!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mary

30 Aug, 2011 14:45

La Costinesti ,ca de el este vorba,stateau sa se uite deoarece cand nimereau cu mingia ,fata cadea in ,,butoiul cu apa'. Distractie sau nu?

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 1924

„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)

16 May 2024 693

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 436

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1482

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 690

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 753

Imobiliare Constanța Plajă amenajată și beach bar! Autorizație de construire pentru firmele familiei Carabaș

12 May 2024 1107

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3401

Justiție Constanța ABADL Dobrogea Litoral a fost dată în judecată de o firmă din București

10 May 2024 534

CSM Constanța Fetele de la sambo merg la Campionatele Europene, iar triatloniștii se duc la Cupa Europeană de Juniori. Programul complet al săptămânii

10 May 2024 385

Justiție Constanța. Cererea de chemare în judecată formulată de Răsărit de Soare SRL în contradictoriu cu ABADL Dobrogea Litoral, respinsă de magistrați

10 May 2024 399

Județul Constanța Polițiștii Rutieri din Mangalia au aplicat peste o sută de amenzi, însumate la aproape 65.000 lei

08 May 2024 450

INS România Turismul, în luna martie 2024 - Vezi situația în stațiunile de pe Litoral și Delta Dunării (DOCUMENT)

08 May 2024 506

IPJ Constanța Acțiuni de prevenție defășurate de polițiști pe litoral

07 May 2024 562

Aproximativ 200.000 de români au plecat în vacanță într-o stațiune din România în minivacanță

07 May 2024 666