Mai multe achitări decât condamnări Dosarul „Portul" va avea acelaşi sfârşit precum cel al lui Beinur ?

Ionut-Zagoneanu.jpgVineri, magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti au închis dosarul în care Beinur Nuredin, din Mangalia, a fost trimis în judecată pentru şantaj. După cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătorii din capitală au dispus mai multe achitări în cauză decât condamnări, iar aceste decizii nu au cum să fie în favoarea celor care au instrumentat cauza, respectiv procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit unor voci, judecata lui Beinur Nuredin, dar şi a celorlalţi inculpaţi din dosar, putea fi făcută de o instanţă inferioară Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult decât atât, pedeapsa aplicată lui Beinur (un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice) poate reprezenta, în ochii unora, praf în ochi. Pentru moment să lăsam deoparte achitările şi condamnările cu suspendare. Majoritatea celor judecaţi în această cauză a stat luni bune în arest. Pentru ce? Pentru a fi achitaţi?

Sunt curios, dacă cei achitaţi sau condamnaţi cu suspendare se vor întoarce împotriva procurorilor, aceştia din urmă ar putea fi traşi la răspundere pentru ceva? Alături de acest dosar, pe prima pagină a ziarelor a fost şi încă mai este cauza denumită generic „Portul", unde sunt judecaţi aproape 40 de persoane. După cum am mai precizat, în acest dosar apare printre inculpaţi Mircea Banias, senator PC, Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, Sunai Cadîr, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale etc. Momentan, „Portul" este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ce şanse sunt ca şi acest dosar să aibă finalitatea primului menţionat? Cine va plăti inculpaţilor menţinuţi în arest daunele pricinuite de implicarea în proces? Cine le va şterge inculpaţilor onoarea pătată?

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

17 Oct, 2013 15:30

Daca cei 40 de inculpati s-au gindit la onoare trebuia sa nu bage bina in banul statului.Acest grup sa gindit doar la foloase ,niciodata la onoare.

Articole asemanatoare

CN APM Constanța, la judecată cu două firme din București. Stadiul dosarului

25 Apr 2024 279

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 341

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 312

Contracte publice Cerna Pro Construct SRL, din Cernavodă, cere să intre în insolvență!

25 Apr 2024 290

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 394

Justiție Constanța Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, la judecată cu Eco Sud SA

24 Apr 2024 413

Justiție Constanța Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu, la judecată. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

24 Apr 2024 448

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 517

Județul Constanța Dosar penal pentru un bărbat care transporta persoane în regim de taxi – avea permisul suspendat

24 Apr 2024 601

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 875

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 549

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 264

Județul Constanța Descinderi la comercianții fitosanitari – au fost deschise două dosare penale (FOTO)

23 Apr 2024 372

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 505

Insolvențe Constanța Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența Cromandra Consulting SRL!

23 Apr 2024 375