Un animal politic defect, „Bursucul veninos"

adrian_herta.jpgExistă ceva ambiguu în chimia personajului Adrian Severin. Parlamentarul care a solicitat hotărât evacuarea urgentă a hidrogenului din apa de la robinet, ministrul de Externe care a intoxicat opinia publică menţionând, în 1997, existenţa unei liste cu spionii din politică şi din presă, a reuşit, către sfârşitul anilor '90, să se reinventeze spectaculos, reconstruindu-şi, cu precădere în afara ţării şi în laboratoarele ideologice ale PSD, o carieră şi o imagine publică predominant pozitive, afectate doar de o singulară, însă extrem de toxică ieşire în decor - o incriminare gratuită şi iraţională a fals-presupuselor origini tătare ale preşedintelui Traian Băsescu.

Inexplicabil, dar periodic, Adrian Severin se defectează serios, uneori, aparent iremediabil, de parcă s-ar declanşa în interiorul său ceva ce-i scurtcircuitează sistemul. Relativ rar, însă inevitabil, politicianul calculat, politicos şi consistent în discurs a ieşit din funcţiune pentru câteva secvenţe, fiind înlocuit, pe rând, de către ignorantul semidoct, apoi de către agitatorul iresponsabil, apoi de către xenofobul absurd şi, în fine, recent, de către lacomul ieftin, inabil şi vanitos.

Ancheta jurnaliştilor de la The Sunday Times a pus în lumină nu doar un evident caz de trafic de influenţă, nu doar o imensă şi regretabilă diferenţă de practică şi de mentalitate politică între Europa şi România, ci, în ultimă instanţă, şi strania şi inegala dualitate caracteristică profilului europarlamentarului Adrian Severin. O carieră construită atent şi răbdător pe aparenţe abil asimilate a fost pur simplu devastată de izbucnirea îndelung amânată a unei esenţe alterate. Adrian Severin neretuşat s-a comportat, încă o dată, agresiv şi monstruos în obscuritate, respectiv stângaci şi îndărătnic în încurcătură.

În paralel, absenţa unor criterii de integritate eficiente în viaţa politică românească generează consternare peste hotare, dar partituri cunoscute în interiorul graniţelor. Generează, în plus, şi un paradox comic: din nou în moarte clinică sub aspectul carierei politice, marginalizat şi îndemnat fără izbândă, în Parlamentul European, să-şi dea demisia, consolându-se infantil cu ipoteza teoriei conspiraţiei şi cu iluzia că este şi va rămâne un tip influent şi incomod, din nou rezervat, cizelat şi preţios în discurs, Adrian Severin a ajuns să depindă acum, în PSD (un partid, după cum vedem, incapabil să adopte prompt decizii tranşante, dar atât de necesare), de verdictul care urmează a fi formulat de organizaţia locală (care este) condusă de Marian Vanghelie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ana

25 Mar, 2011 11:13

si uite asa, ca nu aveam imaginea facuta praf deja, ne mai tavalesc un pic in noroi alesii nostri. Rusine sa le fie.

Articole asemanatoare

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 456

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 758

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 618

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 764

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1010

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1369

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1619

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1022

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 810

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 636

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 840

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 710

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 601

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1043

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 635